FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Stop joc! Neluțu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”

Neluțu Varga nu-l lasă pe Dan Petrescu să vină la națională
Neluțu Varga nu-l lasă pe Dan Petrescu să vină la națională

Articol de GSP - Publicat luni, 20 decembrie 2021 12:35 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 13:05

Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, pare să fi anunțat decizia finală în ceea ce-l privește pe Dan Petrescu și oferta de la echipa națională. Tehnicianul a ezitat să ofere ieri un răspuns, mizând pe o discuție pe care urma s-o poarte azi cu finanțatorul clujenilor. 

Lumea fotbalului românesc a așteptat cu sufletul la gură un anunț dinspre CFR Cluj. Dorit de Federație și suporteri la națională, Dan Petrescu nu e lăsat de club să plece din Gruia, astfel că varianta instalării lui Adrian Mutu la cârma primei reprezentative prinde contur. 

Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”, a declarat patronul celor de la CFR Cluj, potrivit playsport.ro

Stop joc! Neluțu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”
Visul lui Dan Petrescu de a prelua echipa națională e din nou spulberat de propriul patron / Sursă foto: Imago Images

FRF nu este dispusă să achite clauza de reziliere de 400.000 de euro, iar CFR Cluj a anunțat încă de zilele trecute, prin vocea președintelui Cristi Balaj, că nu renunță gratis la antrenor!

Adrian Mutu, noul selecționer? Avantajele și dezavantajele „Briliantului”

Astfel, după anunțul lui Nelu Varga, varianta numirii lui Adrian Mutu pe banca primei reprezentative tinde să devină o uriașă certitudine. 

Mutu rămâne mare favorit pentru a prelua banca echipei naționale. Soluție la îndemână pentru federali, „Briliantul” se pregătește pentru cea mai importantă experiență a carierei.

Avantajele lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

Invitat pe 8 decembrie la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are în cazul în care va fi instalat la națională. Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă e de părere că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric.

„Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

VIDEO Jurnalistul GSP Adrian Florea, sceptic față de abilitățile lui Mutu la echipa națională: „Pe ce considerente să vină el acolo?”

Vezi și alte știri de actualitate: 

Azi am putea afla numele noului selecționer! Toate noutățile sunt aici

Opinie aparte: „Selecționerul contează prea puțin, avem alte probleme!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (68)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Decembrie 2021, 01:05
Postat de mzm1 pe 20 Decembrie 2021, 18:40

Numirea lui Mutu ar continua „apoteotic” dezastrul si dezinteresul total si cronic de la echipa națională: Răzvănelu-Daum-Guriță-Mirel-Adi!... Bravos, națiune! Halal să-ți fie!

Nationala de buzunar ....

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Decembrie 2021, 01:04

Cornel Dinu ar face instructie cu ei la Nationala si ar arunca prosopul in tribuna prin Bosnia sau Muntenegru !!!

mzm1
mzm1  •  20 Decembrie 2021, 18:40

Numirea lui Mutu ar continua „apoteotic” dezastrul si dezinteresul total si cronic de la echipa națională: Răzvănelu-Daum-Guriță-Mirel-Adi!... Bravos, națiune! Halal să-ți fie!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează