FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu, noul selecționer?! „Bursucul”, primele declarații după ultimul meci din 2021 la CFR: „Mâine ne întâlnim”

Dan Petrescu / Sursă foto: Imago Images
Dan Petrescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 17:58 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 18:42

Dan Petrescu, tehnicianul lui CFR Cluj, a evitat să ofere un răspuns final despre preluarea echipei naționale. La puțin timp după victoria cu FC Argeș, 1-0, „Bursucul” a spus că abia luni va purta o rundă decisivă de negocieri cu patronul Neluțu Varga. 

Astăzi, toată lumea aștepta ca Dan Petrescu să le ofere un răspuns șefilor de la FRF, care au spus recent că pentru moment doar „Bursucul” este luat în calcul pentru postul de selecționer.

Dan Petrescu, primele declarații despre preluarea naționalei României: „Mâine ne întâlnim”

Totuși, tehnicianul a dezvăluit astăzi că nu a luat încă o decizie și că totul se va decide după o întâlnire pe care o va avea cu patronul Neluțu Varga. 

„Astăzi n-aș vrea să vorbesc desre acest subiect. Trebuie să mă întâlnesc cu patronul echipei, apoi peste o zi sau două veți afla mai multe. Încă n-am luat o decizie. Mă voi întâlni cu patronul echipei și vom vedea care e situația”, a spus Dan Petrescu, la Telekom Sport. 

Dan Petrescu sigur vrea să vină la echipa națională, altfel nu avea niciun motiv să se întâlnească cu Neluțu Varga. Se vor întâlni și vor vorbi despre acea clauză. Dacă nu era acea clauză, ar fi fost clar că vine la națională.

- Dan Udrea, jurnalist GSP, la emisiunea Sport Center de la Telekom Sport

FRF nu este dispusă să achite clauza de reziliere de 400.000 de euro, iar CFR Cluj a anunțat în cursul zilei, prin vocea președintelui Cristi Balaj, că nu renunță gratis la antrenor!

„Atât timp că există o clauză, noi nu ne putem opune, în cazul în care este achitată. În rest, din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic. S-a discutat în cadrul clubului, între acționari, iar Dan Petrescu este dorit în continuare. Dorim să dezvoltăm proiectul început, iar Dan Petrescu nu poate pleca fără clauză”, a spus Cristi Balaj la ProX.

Ce ar înseamna venirea lui Dan Petrescu pe banca naționalei

Avantaje:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.
  • Este unul dintre cei mai experimentați tehnicieni. Poate aranja excelent echipa din punct de vedere tactic, știe cum să trateze meciurile cu experiență și s-ar impune în fața jucătorilor

Dezavantaje:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.
  • A declarat recent că nu este interesat de funcția de selecționer, acuzând FRF că "nu m-a căutat nimeni când am fost liber. Acum sunt aici, la CFR! Asta nu e problema mea, că FRF caută selecționer!”.

Programul României în Nations League » 4 meciuri în luna iunie!

România va juca 4 dintre cele 6 meciuri din grupă în luna iunie, celelalte două fiind programate în septembrie. FRF.ro a publicat programul integral:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Nations League va oferi 3 bilete de acces la EURO 2024, exact așa cum s-a întâmplat și pentru EURO 2020. Atunci, România a disputat un prim baraj grație exclusiv Nations League, dar am pierdut în Islanda.

Și acum, nu mai puțin de 12 formații ce vor avea o clasare bună în această competiție vor ajunge în play-off, în afara celor 20 care se vor situa pe primele două locuri în cele 10 grupe din preliminariile CE. La finalul play-off-urilor, 3 dintre acestea vor ajunge la turneul final. A 24-a va fi țara gazdă, Germania.

Vezi și: 

Opinie aparte: „Selecționerul contează prea puțin, avem alte probleme!”

Toți adversarii se tem de noi în grupa de Liga Națiunilor: „Românii sunt puternici ca întotdeauna”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
stranger55
stranger55  •  20 Decembrie 2021, 09:31

Ce clauza, d-le? A platit Varga aceasta suma cuiva la venirea lui Petrescu si o vrea acum înapoi? Acesti bani sunt doar ipotetici, un fel de *** penibila!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corectu
corectu  •  20 Decembrie 2021, 08:16

Cum să plece Petrescu de la CFR? Ce fac aceștia fără bulan?

189254898748309
Claude SH  •  20 Decembrie 2021, 07:30
Postat de dubluv pe 20 Decembrie 2021, 06:44

ce dezavantaje a gasit GSP pentru Petrescu: 1. face parte din Genaratia de Aur. 2. e antrenor cu personalitate 3. a declarat ca nu il intereseaza functia de selectioner. ***? Voi stiti ce inseamna dezavantaje?

Lasa-i în pace, atât le debitează capul. Ei nu il vor la Națională fiindcă e clar ca va face o selecție fără sa tina cont de Giovani și Gigi Becali. Dacă la UTA sau Sepsi exista jucători mai buni, evident ca ii va selectiona. Asta e de rău fiindcă le creste cota, iar Gigi nu mai poate sa le ia ochii cu 500.000. Trebuie sa pună mai adanc mana în buzunar.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează