FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Toți adversarii se tem de noi în grupa de Liga Națiunilor: „Românii sunt puternici ca întotdeauna”

Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, foto: Imago
Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 14:26 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 15:07

Și finlandezii, și muntenegrenii, și bosniacii ne privesc cu mare atenție după tragerea la sorți din Liga Națiunilor. „Românii sunt în mod cert favoriți, au echipă foarte bună”, avertizează selecționerul finlandez Markku Kanerva.

„O grupă interesantă. Nu ușoară, dar nici cea mai dificilă. E bună pentru noi. B4 ar fi fost mult mai grea”. Cea ce spune Markku Kanerva, selecționerul Finlandei, e o opinie generală. Seria noastră e destul de echilibrată, nici prea slabă, nici prea tare. Medie. 

Spre deosebire de B4, cea mai complicată din Liga B, Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia, e acceptabilă.

Cum a reacționat Dan Petrescu la grupa României din Liga Națiunilor: „Meciurile sunt grele”
Liga Națiunilor
Cum a reacționat Dan Petrescu la grupa României din Liga Națiunilor: „Meciurile sunt grele”

Jurnaliștii finlandezi: „Niciodată nu am învins România!”

„Românii au fost la un singur punct de calificarea în play-off-ul pentru Mondial, au echipă foarte bună. Când eram antrenor interimar al naționalei, în 2015, am jucat împotriva lor, la București, am făcut 1-1”.

În acel meci, în penultima etapă din preliminariile CE 2016, Pohjanpalo a deschis scorul (67) pe Arena Națională și nordicii ne-au condus 24 de minute, Hoban egalând în prelungiri. „Tricolorii” au încheiat pe locul 2 și s-au calificat la Euro. Ultima confruntare directă, un amical din 2018 la Ploiești câștigat de noi, 2-0. Kanerva a adăugat: „Ei sunt în mod cert favoriți, dacă privești clasamentul FIFA”.

Un jurnalist finlandez, Jonas von Wendt, de la Hufvudstadsbladet (HBL), a făcut o analiză a grupei și a ajuns la concluzia că „România este nuca nu greu, ci cel mai greu de spart în Nations League. Cea mai solidă formație, împotriva căreia Finlanda chiar nu a avut niciodată meciuri ușoare de-a lungul timpului. Niciodată nu am învins-o!”.

Duș rece de la Cristi Balaj: „Dan Petrescu mi-a promis că rămâne la CFR, de ce să se ducă la națională?” + S-a repezit la jurnaliști: „Ștergeți cu buretele ce spun eu?”
CFR CLUJ
Duș rece de la Cristi Balaj: „Dan Petrescu mi-a promis că rămâne la CFR, de ce să se ducă la națională?” + S-a repezit la jurnaliști: „Ștergeți cu buretele ce spun eu?”

Miodrag Radulovic: „Românii sunt puternici ca întotdeauna”

La rândul său, selecționerul muntenegrean Miodrag Radulovic - îi expiră contractul pe 31 decembrie, dar vrea să-l prelungească - ne consideră de temut: „Românii sunt puternici ca întotdeauna, au jucat bine în preliminariile Mondialului”. 

Tehnicianul „Șoimilor” anunță că „ne dorim să adunăm cât mai multe puncte. Însă principalul obiectiv e să ne omogenizăm și să ne pregătim pentru preliminariile Euro”. Aceasta este marea lui țintă. CE 2024.

Edin Dzeko: „Ne așteaptă partide tari, echilibrate”

Căpitanul Bosniei, Edin Džeko, faimosul vârf al lui Inter ajuns la 35 de ani, susține că „toate echipele din grupa noastră sunt mai mult sau mai puțin la același nivel. Toate au calitatea de a se lupta pentru primul loc. Ne așteaptă partide tari, echilibrate”.

„Diamantul”, așa cum e supranumit Džeko, îi avertizează pe „Dragoni”: „Trebuie să dăm maximum, pentru că Liga Națiunilor poate fi o cale spre Euro. Fiecare competiție e importantă pentru noi, nu suntem genul care tratează vreun joc superficial. Nu există alibi, asta e grupa și depinde de noi să arătăm tot ce avem mai bun”.

Petrescu ar fi al 3-lea ca vârstă în grupă

Dacă Dan Petrescu va accepta postul de selecționer, va fi al treilea cel mai în vârstă tehnician din grupa Ligii Națiunilor. Împlinește 54 de ani pe 22 decembrie, este cu numai două luni mai tânăr decât Miodrag Radulovici (Muntenegru) și cu 3 ani și jumătate mai mic decât Markku Kanerva. Doar bulgarul Ivailo Petev, antrenorul Bosniei, e din altă generație. Are 46 de ani.

Aceasta este o grupă în care fiecare echipă are șansa ei de a câștiga.

- Markku Kanerva, selecționer Finlanda 

În ultimele preliminarii, nu le-am dat credit tinerilor, pentru că am căutat rezultate. Acum, putem încerca.

- Miodrag Radulovici, selecționer Muntenegru 

Suntem tot mai solizi și mai puternici, dar trebuie să fim atenți la fiecare adversar. E o serie echilibrată.

- Ivailo Petev, selecționer Bosnia

GRUPA A 3-A DIN LIGA B 

Echipă Loc în prel. CM'22 Loc în topul FIFA România 3 44 Finlanda 3 58 Bosnia 4 61 Muntenegru 4 72

PROGRAMUL GRUPEI

  • 4 iunie: Finlanda - Bosnia (ora 19:00), Muntenegru - România (21:45) 
  • 7 iunie: Bosnia - România, Finlanda - Muntenegru (ambele 21:45) 
  • 11 iunie: Muntenegru - Bosnia (16:00), România - Finlanda (21:45) 
  • 14 iunie: România - Muntenegru, Bosnia - Finlanda (ambele 21:45) 
  • 23 septembrie: Finlanda - România, Bosnia - Muntenegru (ambele 21:45) 
  • 26 septembrie: România - Bosnia, Muntenegru - Finlanda (ambele 21:45)

Citește și: 

Nicolae Dică, mesaj clar pentru următorul selecționer, după tragerea la sorți: „Trebuie să termine pe primul loc!”

Programul României în Nations League » 4 meciuri în luna iunie!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
fibra
fibra  •  18 Decembrie 2021, 09:19

Ce se distreaza unii pe seama fotbalului de la noi. Neinstruitii nostri care dau cu piciorul in minge chiar se impauneaza in sinea lor.Nici nu stiu ce ii asteapta.

talpaiadului
talpaiadului  •  17 Decembrie 2021, 19:45
Postat de valyomanyd pe 17 Decembrie 2021, 16:30

Legile nescrise ale fotbalului spun ca un antrenor bun de club nu e neaparat si un bun selectioner !:))

Performantele obtinute la club nu garanteaza succesul unui antrenor la nationala, dar nici nu inseamna ca el nu se va putea adapta. Om trai si-om vedea, eu unul am incredere ca Bursucul macar va face o selectie si va concepe o tactica in scopul de a obtine cat mai multe puncte, bazandu-se pe jucatori muncitori si disciplinati pe care ii va aseza bine in teren si nu va pierde prea multe puncte incercand sa faca mai mult decat ii permite valoarea lotului propriu in raport cu cea a adversarului.

searover
searover  •  17 Decembrie 2021, 19:21

O sa treaca inca 100 de ani si ziaristii romani tot nu vor putea intelege ca acestea sunt declaratii de complezenta, tin de o anumita eticheta...la fel si declaratiile strainilor cu privire la mancarea romaneasca sau la frumusetea femeilor de aici, stati linistiti bai baieti, sunt femei frumoase si in Suedia, Australia, Indonezia, etc...si au si aia pui la ceaun, ca nu am inventat noi nici puiul, nici ceaunul, nici puiul la ceaun

Vezi toate comentariile (18)
Comentează