FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Nicolae Dică, mesaj clar pentru următorul selecționer, după tragerea la sorți: „Trebuie să termine pe primul loc!”

Nicolae Dică
Nicolae Dică

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 22:10 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 23:01

LIGA NAȚIUNILOR. România face parte din grupa B3, alături de Bosnia, Finlanda și Muntenegru. Nicolae Dică (41 de ani), secundul lui Mirel Rădoi în mandatul acestuia ca selecționer, a comentat tragerea la sorți.

Azi, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Nations League, o competiție care ne este la îndemână și care oferă un traseu mai accesibil pentru un loc la Campionatul European din 2024, din Germania.

Nicolae Dică a comentat grupa în care România se află și este convins că „tricolorii” trebuie să termine primii.

Cu o grupă din asta România trebuie să termine pe primul loc. Nu vor fi meciuri facile, dar eu zic ca prima poziţie trebuie să o ocupe”, a declarat Nicolae Dică la Telekom Sport.

Și Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, este de părere că România a picat într-o grupă accesibilă: „Pare ok. Acum nu știu ce alternative mai erau. Niciodată nu poți să ştii înainte”, a spus și oficialul roș-albastrilor.

Prezentarea adversarilor României din Liga Națiunilor

Finlanda

  • Adversara noastră din preliminariile CE 2016 a terminat pe locul 3 în grupa pentru calificarea la CM 2022, cu un punct în spatele Ucrainei, ratând barajul, însă a jucat în premieră la Euro din vară. 
  • Echipă fără vedete, robustă, atletică și periculoasă la fazele fixe, are în Pukki principalul pericol și marcator și se bazează pe experiența altor doi fotbaliști valoroși, portarul Hrádecký și Glen Kamara, colegul lui Ianis Hagi de la Rangers. 
  • Finlanda practică un 5-3-2 și a luat patru puncte Bosniei în ultimele preliminarii CM.
  • Echipa tip: Hrádecký - Raitala, Väisänen, Ivanov, O'Shaughnessy, Hämäläinen - Nissilä, Schüller, Kamara - Lod, Pukki
  • Antrenor: Markku Kanerva
  • Loc în topul FIFA: 58

Muntenegru

  • Promovată în Liga B a Națiunilor, reprezentativa ex-iugoslavă a scos 2-2 cu Țările de Jos în recentele preliminarii CM 2022, însă în rest a avut rezultate slabe în grupă. 
  • Să nu uităm totuși că în calificările pentru Mondialul din Rusia, muntenegrenii ne-au luat patru puncte, apoi ne-am revanșat în grupa de Liga Națiunilor acum trei ani. 
  • Au în lot doi fundași laterali care joacă în Liga 1, Vukcevic și Radunovic, la UTA și FCSB, dar și piese cu experiență la cluburi tari, Savic, Marusic și Jovetic, alternând 4-4-2, cu 4-2-3-1, 4-3-3 și 5-4-1.
  • Echipa tip: Mijatovici - Vešovici, Savici, Vujacici, Radunovici - Jankovici, Scekici, Kosovici - Marusici, Jovetici, Hakšabanovixi 
  • Antrenor: Miodrag Radulovici 
  • Loc în topul FIFA: 72

Bosnia

  • Retrogradată din Liga A a Națiunilor, Bosnia nu mai este forța din trecut și în preliminariile CM 2022 a dezamăgit, reușind doar un 1-1 în Franța. 
  • Trupa bulgarului Petev se bazează tot pe vedetele Pjanic, plecat de la Barca la Beșiktaș, și pe golgeterul interist Džeko, ambii săriți de 30 de ani, la fel cum mai ies în evidență Kolasinac (Arsenal) plus Demirovic (Freiburg). 
  • La fel ca noi, a pierdut semifinala barajului pentru Euro 2020, cu Irlanda de Nord la penalty-uri, venind tot pe traseul din Liga Națiunilor.
  • Echipa tip: Sehici - Saničanin, Ahmedhodzici, Hadzikadunici - Stevanovici, Cimirot, Pjanici, Hadziahmetovici, Kolasinac - Demirovici, Džeko 
  • Antrenor: Ivailo Petev 
  • Locul în topul FIFA: 61

Meciurile din grupe se vor juca în iunie (4 etape) și septembrie 2022 (două). Semifinalele și finalele vor avea loc în martie 2023.

Grupele integrale din Nations League:

Nicolae Dică, mesaj clar pentru următorul selecționer, după tragerea la sorți: „Trebuie să termine pe primul loc!”

Ce reprezintă Liga Națiunilor

ÎN PRIMUL RÂND: Liga Națiunilor va oferi 3 bilete de acces la competiția din vara lui 2024, exact așa cum s-a întâmplat și pentru Euro 2020. Atunci, România a disputat un prim baraj grație exclusiv Nations League, dar am pierdut în Islanda.

Și acum, nu mai puțin de 12 formații ce vor avea o clasare bună în această competiție vor ajunge în play-off, în afara celor 20 care se vor situa pe primele două locuri în cele 10 grupe din preliminariile CE. A 24-a va fi țara gazdă, Germania.

ÎN AL DOILEA RÂND: clasamentul din Liga Națiunilor va fi determinant în stabilirea urnelor valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE. În momentul de față, România e în urna a 3-a valorică și dacă va rămâne acolo ar putea avea o grupă infernală în calificările pentru Euro.

De exemplu: Franța, Elveția, Turcia, Kosovo sau Belgia, Croația, Grecia, Georgia, din care ne-ar fi aproape imposibil să prindem una dintre primele două poziții ce duc direct la CE.

În schimb, dacă am ajunge în urna a doua valorică, am putea avea parte de o grupă de genul: Italia, Islanda, Albania, Moldova, din care ne-ar fi foarte la îndemână să accesăm Euro din preliminarii.

Burleanu explică de ce Federația nu plătește clauza lui Petrescu: „FRF e organizație non-profit și nu depindem de un acționar”

Final în telenovela „Sorescu la FCSB” » MM Stoica: „Multă lume spune că e fundaș dreapta”
FCSB
Final în telenovela „Sorescu la FCSB” » MM Stoica: „Multă lume spune că e fundaș dreapta”
Marica, uimit de Mutu: „Nu-mi imaginam schimbarea asta! Avea mult mai multă personalitate ca jucător”
COMPORTAMENT
Marica, uimit de Mutu: „Nu-mi imaginam schimbarea asta! Avea mult mai multă personalitate ca jucător”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
searover
searover  •  17 Decembrie 2021, 19:28

Singurul aspect cu care iesea in evidenta Nicolae Dica e frecventa cu care clipea din ochisorii aia tampi, la conferintele de presa...dar sa nu radem, se pare ca asta l-a impus ca favorit pt a fi transferat de L.A. Clippers

380912830348081
Gogu Steriade  •  17 Decembrie 2021, 15:49

Ai tupeu sâsâilă,dupa ce ați făcut praf naționala, impreuna cu cealaltă somitate in materie de antrenorat, Radoi, sa vii sa dai imperative altora. Nu credeam ca atât te duce capul ala sec.

1379808958711398
Cornel Cantona  •  17 Decembrie 2021, 14:26

Pai voi ce grupă ați avut pentru Mondial? Nu iti este rușine că nu ați obținut locul 2? Trebuie să ai obrazul gros rău ca să faci, tocmai tu, aceste afirmații !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează