FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Dan Petrescu, aproape de revenirea în Liga 1! Clubul cu care ar putea bate palma

Petrescu ar deveni din sezonul următor un adversar al CFR-ului, clubul cu care a dominat campionatul românesc în trei ani consecutivi
Petrescu ar deveni din sezonul următor un adversar al CFR-ului, clubul cu care a dominat campionatul românesc în trei ani consecutivi

Articol de , , - Publicat vineri, 12 martie 2021 07:07 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 10:06

Sunt șanse mari ca Dan Petrescu (53 de ani) să revină în Liga 1 ca antrenor la Sepsi Sf. Gheorghe. Colaborarea ar porni din vară, este exclus ca el să se implice în ultima parte din acest sezon, în locul lui Leo Grozavu (53). 

După 12 ani de la câștigarea campionatului cu Unirea Urziceni, Dan Petrescu e pe cale să pornească într-o nouă misiune de tipul acela. El e curtat de Sepsi, a patra clasată în Liga 1 în acest moment. Covăsnenii, ca și ialomițenii în momentul în care a ajuns Petrescu la conducerea lor, nu au o istorie bogată, nu au trofee câștigate, mai nimic nu le creează o reputație de candidați la titlu.

Sepsi l-a atras deja pe Dan Petrescu

Dan e liber de contract acum, a plecat de la Kayserispor pe 23 februarie, la capătul unui mandat care a durat doar o lună și un pic. Au existat deja contacte între el și oficiali ai lui Sepsi. Dacă fostul internațional nu va primi în următoarele două luni vreo ofertă grozavă dintr-un alt campionat sunt șanse mari ca el să semneze cu clubul din Covasna.

Ardelenii parcurg un sezon remarcabil, se află pe poziția a patra și vor participa, aproape sigur în play-off. Leo Grozavu a reușit să mențină echipa pe un loc bun deși a avut de suferit din cauza coronavirusului, care îi decimase lotul la un moment dat. De ce vrea conducerea să-l înlocuiască, în condițiile acestea?

Urmează titlul pentru Sepsi Sf. Gheorghe?

Șefii văd în negocierile cu Petrescu oportunitatea de a conduce clubul către nivelul următor, transformarea lui într-unul dintre numele cele mai importante din campionat. Sepsi va avea în curând un stadion nou, are deja o bază de pregătire foarte bună.

Plătește toate salariile la timp, ceea ce este rar întâlnit în campionatul românesc. Doar CFR, FCSB și Craiova dispun de bani mai mulți decât au covăsnenii, pe care finanțarea din Ungaria îi ajută să crească într-un timp-record.

Ei au promovat în prima ligă în 2017. În primul sezon s-au chinuit, au evitat cu greu retrogradarea după ce Neagoe a reformat echipa în iarnă. În stagiunea următoare au prins un loc în play-off, dar nu au contat acolo, au încheiat pe locul al 6-lea.

Acum vor avea ocazia să lupte pentru calificarea în Conference League, o competiție pentru care Liga 1 are disponibile două locuri. Al treilea îi este atribuit Cupei.

2011e anul în care a fost înființat clubul Sepsi, la doi ani după ce Petrescu câștiga titlul cu Unirea Urziceni. Echipa din Covasna a urcat în prima ligă în 2017 după promovări consecutive din „D” până în „A”. În 2020 a jucat finala Cupei României, pierdută în faţa FCSB-ului, 0-1

Dan Petrescu: „M-aș întoarce ca să intru în istorie”

Petrescu a vorbit recent despre posibilitatea de a reveni în campionatul românesc: „Vreau să mă întorc, dar deocamdată doar văd meciuri ca să îmi potolesc foamea de fotbal. Aș alege un club cu care să pot lupta în partea de sus a clasamentului, nu vreau să mă bat pentru salvarea de la retrogradare. Mi-aș dori foarte mult să devin primul antrenor care câștigă titlul în România cu trei echipe diferite”. 

Petrescu are 53 de ani și a câștigat de patru ori campionatul din România, o dată cu Unirea Urziceni și de trei ori cu CFR Cluj.

20 milioane de euro doar pentru stadion la Sepsi

Sepsi a progresat rapid datorită „injecțiilor” financiare din Ungaria. Laszlo Dioszegi, patronul clubului, a anunțat că Executivul de la Budapesta a alocat 20 de milioane de euro doar pentru construirea noului stadion și a întregii infrastructuri a clubului. Arena ar trebui să fie inaugurată peste două luni. Maghiarii au mai contribuit cu două milioane de euro anual pentru completarea bugetului pe care s-a bazat Sepsi. 

În afara sumelor transferate direct de către stat, covăsnenii au parte și de sponsorizări tot din Ungaria. Sponsorii importanți ai lor sunt societăți maghiare. E posibil ca din stagiunea următoare să mai apară în Liga 1 un club finanțat de la Budapesta. Csikszereda are șanse mari să prindă un loc în play-off-ul din „B”. 

Imagini de la cel mai nou stadion din Liga 1: „Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro”

Primele două clasate vor promova direct, următoarele două vor participa la baraj alături de a 13-a și de a 14-a din prima ligă. Clubul din Miercurea Ciuc nu a evoluat niciodată în eșalonul de elită, dar nici Sepsi nu reușise așa ceva până la promovarea din 2017.

VIDEO. Episod amuzant cu Dan Petrescu: „Tot vestiarul mirosea a parfum”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Confuzie la Dinamo » DDB face un anunț alarmant: „Șansele să adunăm suma pentru licență sunt mici, dacă nu facem asta”

Vrem VAR, dar în Liga 1 e sărăcie » Situația dezastruoasă din fotbalul românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
tororosso
tororosso  •  13 Martie 2021, 13:44

Dan Petrescu nu va antrena pe Sepsi deoarece nu știe limba maghiară . La Sepsi jucătorii in loc de jampiere au kürtőskalács și brișca în ghete .

blatistu49
blatistu49  •  12 Martie 2021, 15:10

hai pepsi

131624217670160
Geani Muraru  •  12 Martie 2021, 14:31

Petrescu isi alege echipele unde sa antreneze de zici ca e de la scoala ajutatoare de antrenori

Vezi toate comentariile (32)
Comentează