FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu și-a ales strategia » Cum abordează superduelul cu Sevilla și derby-ul cu Craiova

Cu Sevilla, Camora îl va egala pe Culio în fruntea topului numărului de meciuri jucate de un fotbalist al CFR-ului în cupele europene, 36
Cu Sevilla, Camora îl va egala pe Culio în fruntea topului numărului de meciuri jucate de un fotbalist al CFR-ului în cupele europene, 36

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 12:00

Dacă i-ar elimina pe spaniolii de la Sevilla, CFR Cluj ar realiza o performanță fără precedent, calificarea în optimile unei competiții europene, dar clubul din Gruia e mai mult cu gândul la titlu.

  • Meciul dintre CFR și Sevilla  va avea loc joi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Plus.

Pentru CFR vine prima "dublă" de maximă importanță în acest an. În 4 zile urmează să joace cu FC Sevila, mâine, în manșa tur a "16-imilor" Ligii Europa, și apoi, duminică, la Craiova, în ultima etapă a sezonului regulat, chiar pe terenul formației care îi amenință supremația în Divizia A.

Surse autorizate susțin că „Dan Petrescu vrea să câștige cu Sevilla, să se califice, însă asta ar fi doar un bonus, peste ceea ce a realizat până acum în Europa. Principala lui grijă rămâne campionatul, pentru că vrea neapărat să termine sezonul regulat pe primul loc. Mai e vorba și de superstiția deja creată, până acum, echipa care a terminat lider în campionatul regulat a și câștigat titlul. Așa a fost mereu. Iar Craiova e la numai 3 puncte! Titlul este o prioritate pentru CFR, care are nevoie de el pentru a putea spera la o nouă calificare în grupele unei competiții europene și în acest an. E singura variantă ca să-și echilibreze bugetul, care e încă pe deficit în ultimii doi ani”.

Nici financiar, o calificare cu Sevilla, acum, nu ar reprezenta o lovitură. Trecerea în "optimi" ar aduce 1,1 milioane de euro, în condițiile în care, până acum, din participarea în cupele europene, clubul din Gruia a încasat peste 15 milioane de euro.

Doar 18 consacrați pe lista UEFA

Petrescu este într-o situație foarte dificilă pentru confruntarea de mâine seară. El și-ar fi dorit să poată odihni jucători în partida cu Sevilla, pentru meciul cu oltenii, însă nu prea poate. Din cauza sancțiunilor UEFA, pe criteriul fair-play, dar și a plecărilor din această iarnă, CFR are pe lista UEFA numai 23 de fotbaliști. Patru sunt însă foarte tineri, Hindrich (17 ani), Pop (20 ), Petrila și Joca (19), iar tehnicianul nu i-a folosit niciodată în competițiile europene. Iar Susici este în continuare indisponibil.

Astfel, rămân doar 18, exact titularii și cele 7 rezerve pentru întâlnirea cu puternica FC Sevilla. Spaniolii au pe lista UEFA 33 de jucători, dintre care doar 6 de 18-20 de ani.

Să nu piardă la 3 goluri

La numai două zile de la meciul cu spaniolii, CFR își joacă fotoliul de lider din campionat la Cra

iova. Cum oltenii sunt la numai 3 puncte în urmă și în partida tur CFR a câștigat cu 2-0, doar o înfrângere la 3 goluri diferență sau mai mare i-ar putea coborî pe ardeleni pe locul secund. Chiar și un eșec la două goluri i-ar menține lideri, avantajul campioanei fiind că are un golaveraj net superior (plus 33) față de cel al formației din Bănie (plus 15).

În acest sezon de Liga 1, CFR a primit doar de două ori trei goluri, dar a și marcat. În august a fost învinsă în deplasare de Astra (3-2) și în octombrie a pierdut la Ovidiu, cu Viitorul (3-1). 

282,5 milioane euroe valoarea de piață a lotului celor de la FC Sevilla, în timp ce a CFR-ului este de 30,98 milioane euro, conform transfermarkt.com

Brigadă din Germania cu Sevilla

Meciul de mâine seară, CFR - FC Sevilla, va fi condus de o brigadă de arbitri din Germania, cu Deniz Aytekin la centru, ajutat de asistenții Eduard Beitinger și Dominik Schaal. Aytekin (41 de ani) este arbitru FIFA din 2011 și, în afara fotbalului, este economist. El a mai condus în carieră trei partide ale unor formații românești. Două ale naționalei, România - Spania 1-2, în preliminariile Euro 2020, și Danemarca - România 1-1, în calificările pentru CM 2018, dar și întâlnirea FCSB - Lazio 1-0, "16-imile" Europa League, în februarie 2018.

Citește și:

Dan Petrescu are un mare regret: „Voiam Dinamo în play-off, mai multe nu pot să zic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
764680720376394
Octavian Gorgan  •  19 Februarie 2020, 21:45

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  19 Februarie 2020, 16:22

Si-a batut joc conducerea lui CFR de Dan Petrescu dupa ce ia dus in primavara europeana...a adus o gramada de bani pentru CFR si nu a avut nici macar 1-2 milioane pentru transferuri...

dora
dora  •  19 Februarie 2020, 15:42

Nu-l mai plangeti. Are suficienti jucatori in lot pt a face o echipa valoroasa pt meciul de la Craiova. Manea, D Ciubotariu, Cestor - fundasi L Aurelio, Hoban, Sylla, Chipciu, Itu, Pereira, Golofca, Petrila, Dodi Joca- mijlocasi Tucudean, Costache, Rondon. Si nu i-am pus la socoteala pe cei care vor juca titulari cu Sevilla. Si aici l-am inclus si pe Adi Păun si Traore.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează