FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

E oficial! Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj » Cine va conduce echipa până la numirea unui nou antrenor

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 14:01 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 15:11

Dan Petrescu (52 de ani) s-a despărțit oficial de CFR Cluj. Antrenorul a semnat rezilierea amiabilă a contractului.

UPDATE 14:25 - CFR confirmă despărțirea de Dan Petrescu

La scurt timp după dezvăluirea GSP, CFR Cluj confirmat oficial despărțirea de Dan Petrescu. „În cursul zilei de astăzi, clubul CFR 1907 Cluj și Dan Petrescu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Dorim să îi mulțumim pentru toate perfomanțele realizate împreună în acești trei ani. Mulțumim, Dan Petrescu și multă baftă mai departe în carieră!”, se arată în comunicatul emis de campioană.

Știrea inițială 

CFR Cluj și Dan Petrescu s-au despărțit oficial, la capătul unei ședințe care a avut loc la sediul clubului. Antrenorul principal al campioanei a semnat rezilierea amiabilă a contractului, anunță sursele GSP, astfel că nu va primi cele două milioane de euro stipulate în contract drept clauză de reziliere. Singura pretenție a „Bursucului” a fost ca salariile să îi fie plătite la zi.

Astfel, CFR rămâne fără antrenor cu doar 3 zile înainte de duelul cu ȚSKA Sofia din Europa League. Până la numirea unui nou tehnician, antrenamentele echipei vor fi conduse de stafful lui Dan. 

Împreună cu clubul am decis rezilierea contractului pe cale amiabilă. Nu am fost demis și nu mi-am dat demisia. Cred că este mai bine pentru club, pentru jucători și pentru mine ca în acest moment fiecare să meargă pentru drumul lui. 

Sunt mândru și fericit de ce am făcut aici în acești trei ani. Plec cu capul sus de aici, într-o zi sper să mă întorc să antrenez. În viața de antrenorat încă sunt tânăr, în momentul ăsta îmi doresc o mini-vacanță. Sunt un antrenor liber, e clar că dacă apare o ofertă de nerefuzat mâine, la cum mă cunosc, e posibil să o accept - Dan Petrescu

Eliminarea din Cupă i-a fost fatală lui Dan Petrescu

Duminică seara, „feroviarii” au fost eliminați din „16-imile” Cupei României, pierzând cu Poli Iași pe teren propriu, scor 0-1. CFR a ajuns astfel la 5 înfrângeri în ultimele 6 meciuri oficiale, cea mai neagră serie din toate mandatele lui Dan Petrescu în Gruia. 

În aceste condiții, aseară, Dan Petrescu a simțit că aventura sa la CFR e aproape de final și a declarat, imediat după eșecul cu Poli Iași: „Eu tot timpul mă gândesc la despărțire, indiferent de echipă, de moment. Bagajul e făcut, presiunea există. Clubul vrea să câștige, eu la fel. Deocamdată sunt foarte supărat, pe toată lumea, pe mine în primul rând”.

Tensiunea dintre cele două părți a atins cote alarmante în ultima vreme. Dan Petrescu a criticat în mod constant politica de transferuri a clubului și a anunțat în repetate rânduri că are nevoie de o pauză. În cele din urmă, Dan Petrescu și CFR o iau pe drumuri diferite. 

Adrian Mutu, favorit să îl înlocuiască pe Dan Petrescu

Neluțu Varga, patronul lui CFR, a început deja să lucreze la găsirea unui înlocuitor al „Bursucului” și l-a identificat pe Adrian Mutu drept candidatul perfect. Varga a declarat că „Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea”.

„Briliantul” este legat de echipa națională de tineret în prezent, pe care a calificat-o la EURO 2021 după ce a condus ultimele 4 jocuri din campania de calificări. Imediat după meciul cu Danemarca U21 (scor 1-1) de acum aproximativ două săptămâni, care le-a asigurat calificarea tinerilor „tricolori” la EURO, Mutu a declarat că își dorește să rămână acolo și că nu a purtat vreo discuție oficială cu reprezentații lui CFR Cluj.

„Eu sunt un băiat care spune dacă se întâmplă ceva. Îmi doresc să rămân aici, la echipa națională. Nu am primit nimic oficial de la CFR, nu a fost niciodată vreo discuție”, a declarat Mutu la conferința de presă.

84 de meciuria jucat CFR sub comanda lui Dan Petrescu de la revenirea „Bursucului”. CFR a câștigat de 44 de ori, a remizat de 20 de ori și a pierdut 20 de partide. Golaveraj: 132:77

VIDEO. Ștefan Gadola, acționar CFR Cluj: „Avem jucători buni. Petrescu ar trebui să știe să rezolve această situație! Dacă nu, să se retragă!”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Victor Pițurcă, printre numele propuse la CFR Cluj: „E cel mai bun din România”

Fostul colaborator al lui Dan Petrescu îi ia apărarea: „Era mai indicat să se ia o decizie în iarnă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
102329881734877
Narcis Claudius Popescu  •  30 Noiembrie 2020, 20:47

zorrozabal Vezi ca Mihai viteazul nu este nascut la Targul de *** ci la Dragoesti Valcea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pedro_nr1
pedro_nr1  •  30 Noiembrie 2020, 20:21

"Nu am fost demis și nu mi-am dat demisia" .... pai ce facusesi Dane ?????

2731293400461355
Mircea Duta  •  30 Noiembrie 2020, 19:40

Petrescu a stors echipa cfr-ului cat a putut. A pierdut jumătate din ea : portarul, stoperul doi mijlocași și vârful Tucudean. A rămas cu jucători de duzină. Și bătrâni pe deasupra. Nu cred că CFR nu are bani și că o paste falimentul. A câștigat prea mult din EL.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează