FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRE

VIDEO EXCLUSIV Povestea dramatică din spatele retragerii din fotbal a lui Dan Potocianu: „Am ieșit pe un câmp, am urlat și am zis că trebuie să lupt cu boala”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 februarie 2022 15:32 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 16:15

Fostul fundaș al celor de la FC Național, Basel și Servette, Dan Potocianu (47 de ani) a fost invitat în această dimineață la GSP LIVE.

Retras din activitate la 28 de ani, la finalul sezonului 2001-2002, fostul jucător a vorbit în despre problema de sănătate pe care a avut-o, despre momentele grele prin care a trecut și despre cum s-a simțit în momentul în care s-a vindecat 

VIDEO Povestea dramatică din spatele retragerii din fotbal a lui Dan Potocianu: „Nu mai puteam să merg, aveam dureri mari”

Acesta a povestit că, la un an și jumătate de la retragere, în 2004, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută, un cancer al sângelui, peste care a reușit să treacă.

„Cauzele principale sunt stresul și nervii și tot ce se întâmplă în viața cotidiană. Mai departe... S-a întâmplat. O zi, două, o săptămână am fost blocat. Nu mai puteam respira bine și mi se umflase o venă la gât. Am făcut investigații și nu găseam nimic. M-au programat la o operație, la Timișoara, pentru a vedea ce am. Nu găseau nimic și urmau să vadă ce am. S-a văzut ceva gelatinos, dar nu știau ce e. Dar nu am putut fi operat, pentru că îmi scădea nivelul globulelor roșii.

A venit un doctor și mi-a făcut o puncție osoasă în spinare. După o oră, a venit rezultatul. Nu mi-a spus nimeni nimic. Am fost transferat la hematologie și după 3 zile mi-a zis doctorița ce am.  A fost un șoc. M-au lăsat câteva zile acasă, am stat la Florin Bătrânu. Am ieșit pe un câmp, am urlat și am zis că trebuie să lupt. Am făcut o lună chimioterapie, am slăbit 30 de kilograme. Dar rezultatele erau bune. 

Nu mai puteam să merg, nu mai puteam... Având fizic de sportiv, am avut de unde să dau jos. Am fost în Germania, am făcut radioterapie. Făceam ședințe la 3 săptămâni. Am urmat un protocol drastic. De multe ori nu puteam mânca, pentru că tratamentul era foarte agresiv. Mă hrăneam prin perfuzii. Am rezolvat-o, am trecut peste și m-am născut a doua oară. După o lună de tratament mi-au zis că dă rezultate, că a regresat la jumătate. 

Se întâmplă multe într-o astfel de situație. Te apropii de Dumnezeu, îți retrăiești viața... Am rămas cu anumite chestii. Merg la Biserică atunci când pot, spun niște rugăciuni. Trebuie să ai voință, să ai pentru ce lupta, să te ajute Dumnezeu, să ai doctorii lângă tine”, a spus Potocianu, cel care în iunie 2019 și-a pierdut soția, diagnosticată cu cancer de colon.

Întrebat despre momentul vindecării, fostul fotbalist a fost vizibil emoționant.

 „Nu vreau să mai vorbesc, te rog. Nu vreau să mai vorbesc. Sunt amintiri care mă emoționează tare. Important este că am trecut peste tot. Cei care trec prin așa ceva trebuie să lupte și să aibă încredere. Nu au nimic de pierdut ci doar de câștigat. Și din psihic pleacă multe. Dacă ești moale, ai șanse mici de reușită. Dacă crezi, chiar dacă nu reușești, ești mulțumit că ai încercat totul”, a adăugat acesta.

Povestea dramatică din spatele retragerii din fotbal a lui Dan Potocianu: „Am ieșit pe un câmp, am urlat și am zis că trebuie să lupt cu boala”
Dan Potocianu, în tricoul lui FC Național

CV Dan Potocianu:

  • CSM Reșița (1990-1993)
  • FC Național (1993-1997, 2000-2002)
  • Servette Geneva (1997-1998, 1999-2000)
  • FC Basel (1998-1999)
  • Meciuri în cupele europene: 7
  • Meciuri/ goluri în Liga 1: 186/7
  • Meciuri pentru România: 1 (1997)

Citește și: 

Deținătorul drepturilor TV, atac la cluburile din Liga 1: „Unele nu înțeleg noțiunea de suporteri"

EXCLUSIV Câți bani pierd cluburile din Liga 1, dacă Academica Clinceni se retrage: „Ceea ce se petrece azi afectează toată competiția. E o sumă mare, care va fi plătită în solidar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează