FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

EXCLUSIV Câți bani pierd cluburile din Liga 1, dacă Academica Clinceni se retrage: „Ceea ce se petrece azi afectează toată competiția. E o sumă mare, care va fi plătită în solidar”

Articol de , - Publicat marti, 08 februarie 2022 12:23 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 12:44

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre ce ar însemna retragerea Academicii Clinceni în timpul competiției.

Din cauza problemelor financiare, clubul din Ilfov și-a pierdut o mare parte din jucători și are doar 16 jucători legitimați, cei mai mulți fiind juniori.

Dacă Academica Clinceni nu ar putea termina sezonul și s-ar retrage din Liga 1 înainte de final, cluburile ar putea primi o lovitură financiară, potrivit lui Orlando Nicoară. 

Deținătorul drepturilor TV îi spulberă speranțele lui Dinamo: „Șanse de 0,0001% pentru 18 echipe în Liga 1”
INTERVIU
Deținătorul drepturilor TV îi spulberă speranțele lui Dinamo: „Șanse de 0,0001% pentru 18 echipe în Liga 1”

„Dacă se retrage Clinceni, Liga 1 pierde spre două milioane de euro"

- Cazul Clinceni vi se pare OK din punctul de vedere al unui deținător de drepturi, al televiziunilor, al oamenilor care consumă acest produs?
- Evident că nu e OK. Pe de altă parte, dacă Academica Clinceni se retrage acum din competiție, ea mai având de jucat 16 partide, gândiți-vă că nu ne va fi livrat numărul de meciuri pentru care am plătit. Un meci costă peste 100.000 de euro. Practic, se va ajunge ca suma din drepturi să fie cu aproape două milioane de euro mai mică! 

- OK, dar nici să joace cu copii de 13-14 ani nu pare o soluție!
- Nu, dar dacă la începutul campionatului se făcea ceea ce noi solicităm și anume Clinceni să fi fost invitată să-și anunțe bugetul, să arate ce venituri așteaptă etc, atunci azi nu mai aveam acest caz. LPF lucrează la acest proiect de control financiar. Ceea ce se petrece azi cu Clinceni afectează toată competiția, întreg produsul! Două milioane sunt mulți bani, fiindcă această sumă va fi suportată în solidar de toate celelalte echipe fiindcă cei de la Clinceni și-au încasat deja toți banii de la TV pe acest sezon. 

Dacă ei se retrag, va fi pagubă și pentru restul. De-asta pot să înțeleg poziția Ligii, încearcă să evite o astfel de situație, dar nici cu copii de 13 ani nu e o soluție. Când m-au anunțat în dimineața meciului cu Farul că se amână, am întrebat câte cazuri de Covid au. Patru! Patru? Și nu se joacă meciul?! Păi, da, că lista lor cuprinde 15 jucători. Incredibil!

- Trecerea de la 14 la 16 echipe a fost bună sau proastă?
- Pe formatul actual, cu miză și pe play-out, a fost o decizie corectă și benefică pentru televiziuni.

Cu 23 de partide jucate, Academica Clinceni e ultima în Liga 1, având 11 puncte.

VIDEO Dan Petrescu implică Liga și Federația în conflictul cu Mihai Stoica: „Nu se sesizează?”

Citește și: 

Viorel Hizo, poveste colosală cu Wesley la Vaslui: „Dacă vă zic ce-l încurca, nu mă credeți!” + adevărul despre Temwanjera: „A exagerat Porumboiu?”

EXCLUSIV Dusan Uhrin jr., prima reacție, după ce DDB l-a rugat să revină de urgență la Dinamo » De ce depinde viitorul lui Stoican

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
176901212832165
Dan Petnaise  •  08 Februarie 2022, 17:17

Păi mă nea Orlando, 16 meciuri înmulțite cu 100 000 de Euro, face 2 milioane? Se vede că ai lipsit la orele de matematică din clasa a 2-a.

3767236183365654
Raileanu Catalin  •  08 Februarie 2022, 16:53

Poate se retrage si Gaz Metan si se trece imediat inapoi la 14 echipe.Nu avem campionat de 16.

george_br
george_br  •  08 Februarie 2022, 15:39
Postat de Costi Corabu pe 08 Februarie 2022, 14:24

Daca se retrage si Mititelu....

Vrabia malai viseaza, iar prostul - marginea pamantului!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează