FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Viorel Hizo, poveste genială cu Wesley la Vaslui: „Dacă vă zic ce-l încurca, nu mă credeți!” + adevărul despre Temwanjera: „A exagerat Porumboiu?”

Articol de , , - Publicat marti, 08 februarie 2022 09:27 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 16:21

Fost antrenor al celor de la Vaslui în trei mandate, Viorel Hizo vorbește deschis pentru GSP despre Mike Temwanjera și discută amuzant despre Wesley, fotbalistul despre care Denis Zmeu, fostul lui coechipier de la echipa lui Porumboiu, spunea că într-o noapte ar fi consumat 62 de beri.

  • Ajuns la 75 de ani, Viorel Hizo a vorbit pe larg, într-un interviu de colecție pentru GSP, despre întreaga carieră: fotbaliști mari, meciuri aranjate, dueluri europene cu vedete internaționale.

Viorel Hizo: „Dacă vă zic ce-l încurca pe Wesley, nu mă credeți!”

- Domnule Hizo, Porumboiu exagera când spunea de Temwanjera că are 50 de ani și e la a doua generație de dinți?
- De fiecare dată când m-am dus la Vaslui, de patru ori, Mike era pus pe lista neagră. Dar cu mine a fost fantastic, însă eu am știut să-l pregătesc și ce să-i cer. Pe Mike trebuia să-l pui să se lupte cu fundașii centrali, să aibă în cine da! Eu când m-am dus la Vaslui erau mijlocași centrali Ghencev și Wesley.

Ce să fac cu Wesley acolo? Îi tai mâinile? Cum să-l aduc la 60 de metri de poartă când el trebuie să dea goluri? L-am avansat pe el în spatele lui Mike, pentru că Mike se bătea, Sânmărtean și Adailton îmi făceau jocul și-mi scoteau 2-3 oameni din joc. Puteau să intre în combinații... Dacă vă zic ce-l încurca pe Wesley, nu mă credeți!
Viorel Hizo

- Ce-l încurca?
- Trasul la poartă! Când trebuia să tragă la poartă, ziceai că e nebun! Nu-i plăcea deloc, asta la antrenamente. Dar în timpul meciurilor nu rata. El nu a ratat timp de trei ani niciun 11 metri! Dădea gol din lovituri libere.

- Dar e adevărat că avea o viață extrasportivă care nu era în regulă?
- Toți jucătorii mai răsăriți au câte un hobby. Ceea ce a spus Denis Zmeu, că Wesley a băut 62 de beri, povești... Ce dracu'! Poți să bagi 62 de beri în tine?! Îți face gâl, gâl în gât după 30 de beri, ți se îneacă limba! N-ai cum... Nu a băut niciodată tărie. El nu bea nici vin. Doar bere, Corona. I-am și zis: „De când ai venit tu în Vaslui, nu mai e nici bere Corona și nici lămâie!"... Ha, ha, ha!... Dar nu se supăra.

Viorel Hizo, poveste genială cu Wesley la Vaslui: „Dacă vă zic ce-l încurca, nu mă credeți!” + adevărul despre Temwanjera: „A exagerat Porumboiu?”

Cum l-a descoperit Viorel Hizo pe Mike Temwanjera: „A dat vreo 6 goluri, cădeau ca spicele pe lângă el”

- Dar Temwanjera avea o vârstă mai mare?
- E posibil să fi avut mai mult decât era în acte. Noi am cumpărat un jucător ca Temwanjera și ne-a jucat zece ani. Știți cu cât l-am luat? 47.000 de dolari din Serbia. Eu i-am sunat pe Cristi Opria și pe Florin Iacob și le-am zis să-mi aducă un vârf în care fundașii adverși să dea ca într-un sac. Și mi l-au adus pe Mike. Am jucat un meci cu Rulmentul, a dat vreo șase goluri, cădeau ca spicele lângă el. Și-am zis din prima: „Ăsta e!". Și nu l-am mai lăsat să plece.

Citește și celelalte părți ale interviului de colecție cu Viorel Hizo: 

Momente de cumpănă pentru Viorel Hizo: „Am avut 6 operații în 3 ani! M-am întrebat cu ce am greșit în viața asta!”
HIZO #75
Momente de cumpănă pentru Viorel Hizo: „Am avut 6 operații în 3 ani! M-am întrebat cu ce am greșit în viața asta!”
Viorel Hizo: „Văd cât tam-tam se face că Becali se implică, dar antrenorii nu au mijloacele ca să discute cu el” + „«Cooperativa» a existat! Cine a vrut să facă parte a făcut, cine nu, nu”
HIZO #75
Viorel Hizo: „Văd cât tam-tam se face că Becali se implică, dar antrenorii nu au mijloacele ca să discute cu el” + „«Cooperativa» a existat! Cine a vrut să facă parte a făcut, cine nu, nu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
magic4ever
magic4ever  •  08 Februarie 2022, 16:00
Postat de steaua.libera pe 08 Februarie 2022, 15:23

Frumoase povești. Ce lot a avut FC Vaslui. Uneori chiar cred că nea Vio a fost un antrenor slab din moment ce nu a luat niciun titlu.

Nu a fost deloc antrenor slab Hizo, Vaslui a fost dezavantajata grav de arbitrii pe final de campionat in momente decisive...Vaslui merita sa castige campionatul!

juv3ntin
juv3ntin  •  08 Februarie 2022, 15:58

"și e la a doua generație de dinți" la a 3-a generatie!! frate nici n-ați înțeles gluma dar o repetați..

ionnis
ionnis  •  08 Februarie 2022, 15:49

Am crezut ca il incurca *** prea lung :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează