FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚIE

Dan Șucu și Ciprian Marica nu s-au pus de acord: „Asta a apărut ca o glumă” vs. „Cu greu vom reuși să ne desprindem”

Articol de , , - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 13:52 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 15:24

Dan Șucu și Ciprian Marica nu s-au pus de acord pe tema investițiilor publice în sportul profesionist.

Acționarul majoritar al Rapidului și acționarul minoritar de la Rapid au fost prezenți la o conferință a Camerei de Comerț Elveția-România. Iar cei doi nu s-au pus de acord în ceea ce privește investiția publică în sport.

Primul care a luat cuvântul a fost Dan Șucu: „Avem sportul de masă și sportul de elită. Dacă nu reușim să le abordăm diferit, nu avem nicio șansă să mergem înainte. Dacă vorbim de sportul de masă, în care vorbim de milioane de copii, trebuie dezvoltat de societate. 

Banii de la bugetul local sunt mai mult decât bineveniți. Dacă vorbim de sportul elită... Există sporturi în care statul are o obligație de a interveni pentru că nu au vizibilitate suficient, dar există și fotbalul, în care nu cred că sunt necesari banii statului. De ce sunt acolo dacă nu există necesitatea lor?

În Liga 1, cluburile se pot finanța fără probleme. Problema e că fotbalul nu a întors fața spre fani, că nu fanul este în prim plan. Această situație, din Liga 1, a apărut cu niște echipe exotice, în urmă cu 10 ani. A apărut ca o glumă, cu echipe precum CS Otopeni, Chiajna sau Brănești. Dar gluma s-a transformat într-o regulă și aveam 8-9 echipe cu sub 200 de fani. Și nu știi dacă fanii sunt fani care au luat bilete sau sunt angajații Primăriei”.

VIDEO Ciprian Marica: „Nu sunt de acord cu domnul Șucu”

Iar Ciprian Marica i-a dat replica rapid.

„Tind să nu fiu de acord cu domnul Șucu. Bugetele echipelor profesioniste nu pot fi susținute doar din mediul privat. Asta o arată realitatea din teren. Dânsul este printre puținii care au investit. Sportul nu e atractiv, nu e un business. Ar trebui să fie un business, dar nu este. 

Am mers să studiez management sportiv în Elveția și Spania, iar realitatea noastră nu este cea din Occident. Noi inventăm lucruri, nu le adaptăm. Foarte puțini oameni din România știu ce înseamnă management sportiv.

Cu greu vom reuși să ne desprindem de stat și să atragem privatul în sport, dacă nu vom crea beneficii. La Liga 2, peste 90% din cluburi sunt finanțate de la bugetul local. Partenerii reali sunt spălătoria de la colț, care spală gratis echipamentul, și o pizzerie”, a adăugat fostul atacant.

„Părerea mea e că nu doar că se poate, ci că e singura variantă. Vorbim despre eficiența banilor. E o diferență majoră între eficiența banilor în mâna celor de la Farul, față de eficiența banilor în mâna celor de la FC Argeș”, a adăugat Șucu.

Dialogul a continuat ulterior, de la distanță, la interviurile date la finalul conferinței.

„Pentru noi e esențial să clarificăm sportul de elită și cel de masă. Am discutat despre banii publici în sport. Sunt bineveniți în sport, dar în sportul de masă. În ceea ce privește sportul de elită, preferăm investițiile private”, a declarat Șucu.

„Domnul Șucu spunea că trebuie să ne uităm la ce avem. Dar nu prea avem. Până când fotbalul nu va fi un business, e greu de crezut că sunt atât de mulți pasionați de fotbal care să vină să investească pentru a elimina banii de la stat”, a adăugat Marica.

Citește și:

A fost om de bază în Liga 1 sezonul trecut, acum e jucătorul lui Dinamo: „Mâine sunt la reunire!” » Poate juca pe 5 posturi + promisiunea făcută lui Burcă

Marius Șumudică îl atenționează pe Gigi Becali: „Ar fi o mare greșeală! E cel mai bun din România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
supereduardo10
supereduardo10  •  16 Iunie 2023, 15:01

Marica un oportunist care sta cu mana intinsa la stat. Las-o ca macane asa nu vei face performanta la nivel inalt. Fotbalul nostru este in moarte clinica din mai multe motive si unul este acela ca sunt rulati bani de la stat prin intermediul primariilor. Stim prea bine ce magarii se fac in Roamnia si nu numai cand nu sunt banii tai ci ai cetatenilor

mafa
mafa  •  14 Iunie 2023, 20:46

De cand este Prosopel investitor minoritar la Rapid !!... asa ati inceput articolul !!...menegementul pe care la facut el in Elvetia si Londra este egal cu ala de la Rahova...lasa-ne ca ne plictisesti.

RapidB
RapidB  •  14 Iunie 2023, 18:30

Marele patronel Marica si-a făcut planul. Pe pariu ca nu o sa plătească chirie!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează