FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

În Giulești, la fel ca pe Arena Națională » Chiria uriașă pe care Rapid este obligată să o plătească la meciurile de acasă: „Pe noi nu ne-a împroprietărit Guvernul cu stadion, ca pe alții”

Stadionul Giulești
Stadionul Giulești

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 14:12 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 16:56

Dan Șucu, finanțatorul celor de la Rapid, a dezvăluit suma pe care echipa antrenată de Adrian Mutu este obligată să o plătească la meciurile disputate pe stadionul Giulești. 

Rapidul este chiriaș în acel stadion. Pe noi ne costă fiecare eveniment, cu chirie, întreținere, utilități și tot ce mai e de cheltuit, în jur de 50.000 de euro pe meci. Este vorba de chirie, sunt 12.000, odată cu o parte din utilități. Apoi mai sunt 4.000, încă o parte din utilități. Mai sunt loje, bilete gratuite, care au și ele o valoare. 

Deci numai chiria și tot ce are legătură directă cu stadionul ne costă 22.000 - 23.000 de euro. Și apoi mai avem securitate și toate celelalte lucruri. Probabil că cel puțin 40% din costul biletului este doar cheltuiala pe care o avem cu ceea ce vorbim în momentul de față”, a declarat Dan Șucu potrivit digisport.ro.

În comparație, închirierea Arenei Naționale are un cost similar. Pentru a se organiza un meci din Liga 1 pe cel mai mare stadion al țării, prețul de închiriere este de 13.000 de euro, iar serviciile de operare costă 10.000 de euro.

Dan Șucu: „Pe noi nu ne-a împroprietărit Guvernul cu stadion, ca pe Sepsi”

Finanțatorul Rapidului s-a declarat nemulțumit de faptul că trebuie să plătească în jur de 50.000 de euro la fiecare meci de acasă și spune că Sepsi Sfântu Gherorghe beneficiază de un stadion gratuit, la care nu este obligată să achite nici chirie, nici impozit.

„Noi nu avem în patrimoniu așa ceva. Pe noi nu ne-a împroprietărit Guvernul țării noastre, sau al unei țări străine, cu un stadion, ca pe Sepsi. Hai să ne înțelegem puțin. Sepsi a spus că are un stadion de 27 de milioane de euro, 28 de milioane, 30, ceva de genul ăsta. Știi cât e impozitul local pentru un stadion de genul ăsta? 

Dacă l-ar plăti. E 1.8%. Din 30 de milioane, impozitul e de 500 și ceva de mii de euro pe an. Ia întreabă-i dacă plătesc. Că legea spune că trebuie să plătească pentru așa ceva. Sau dacă au primit scutire de la primăria locală”, a mai precizat Șucu pentru sursa citată

Citește alte știri din Liga 1:

Rapid - FCSB NU se joacă pe Arena Națională: „Nu mă așteptam la acest stadion”
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB NU se joacă pe Arena Națională: „Nu mă așteptam la acest stadion”
Ministrul Eduard Novak, decizie importantă pentru sportul românesc » Minimum 40% din jucătorii aflați pe teren trebuie să fie români
DECIZIE
Ministrul Eduard Novak, decizie importantă pentru sportul românesc » Minimum 40% din jucătorii aflați pe teren trebuie să fie români

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ucluj2011
ucluj2011  •  08 Iulie 2022, 07:30
Postat de Nentu_Nego pe 07 Iulie 2022, 17:59

Ca sa nu mai plateaseca, sa isi faca stadion propriu pentru echipa lui: Academia FC R. Se duc frustrarile cand ai stadion pentru societatea ta si nu mai folosesti bunul Rapidului.

Stadion propriu nu are nimeni prosteață! NIMENI. Dar toți înafară de ungurii de la Sepsi plătesc (mai mult sau mai puțin) chirie. Și Giuleștiul ESTE casa Rapidului , dar echipa de fotbal fiind profesionistă și neaparținând de CS Tapid , plătește chirie cum este și normal. Problema este că anumite echipe gen Sepsi pornesc cu un avantaj ILEGAL din start!

Nentu_Nego
Nentu_Nego  •  07 Iulie 2022, 17:59

Ca sa nu mai plateaseca, sa isi faca stadion propriu pentru echipa lui: Academia FC R. Se duc frustrarile cand ai stadion pentru societatea ta si nu mai folosesti bunul Rapidului.

adriann_
adriann_  •  07 Iulie 2022, 17:04
Postat de legionarul_64rapid pe 07 Iulie 2022, 16:33

Vezi că dacă vine Kovesi s-ar putea sa nu fie râsul multora. Așa că mai ușor cu ordinul pe unitate. Astea in general vin pe filiera Moscova și cei care au murit la Revoluție s-ar zvârcoli in morminte să vadă că încă după 32 de ani conduc România tot cei proveniți din comunism !

Da, da, sigur, cum sa nu. Adica odrasla procurorului ceausist Lascu, pusa de Blaga si Basescu sa "***" la *** lui Coldea, o sa sperie Securitatea de la putere. Sa nu stiai cine era tatal lui Kovesi si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close