FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Șucu ridică semne de întrebare în privința investițiilor făcute de Guvernul din Ungaria la Sepsi: „Ar putea fi vorba despre deturnare de fonduri. Asta e pedepsită penal”

Sepsi a câștigat Cupa României în acest sezon
Sepsi a câștigat Cupa României în acest sezon

Articol de , - Publicat miercuri, 25 mai 2022 14:21 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 16:36

Dan Șucu a fost prezentat ca noul acționar al Rapidului și s-a declarat împotriva investiților pe care Guvernul din Ungaria le face la Sepsi și Csikszereda.

Omul de afaceri spune că nu i se pare normal ca Ungaria să bage bani la un club din Liga 1 și crede că ar putea fi vorba de deturnare de fonduri, dacă Guvernul din Budapesta a susținut că sprijină sportul de masă, nu cel profesionist.

Dan Șucu a fost prezentat la Rapid: „Vom avea un buget de 7 milioane de euro. La anul vom avea 10, peste 2 ani vor fi 14”
RAPID
Dan Șucu a fost prezentat la Rapid: „Vom avea un buget de 7 milioane de euro. La anul vom avea 10, peste 2 ani vor fi 14”

VIDEO Dan Șucu: „Guvernul de la Budapesta investește 3 milioane de euro într-o echipă care concurează aici. Asta nu e o lovitură? E normal?”

„Nu e o lovitură pentru alte echipe că un Guvern al unei țări străine investește anual 3,5 milioane de euro în bugetul unei echipe care concurează aici? Aia nu e tot o lovitură? E normal?

Unde e normalitatea? Despre ce vorbim aici? Reclamele de la OTP Bank și MOL sunt reclame pe baze comerciale? Care beneficiul lor? Mi se pare fără sens și nimeni nu întreabă. Ăsta nu e un mod de a intra în competiție. 

Competiția sportivă e reglementată în mod corect și coerent. Dar în competiția organizatorică e haiducie. Sunt haiduci, nu sunt competitori adevărați. Asta nu e competiție, e haiducie. Asta e părerea mea. O Primărie poate spune «Am dorința de a promova echipa». 

Dar eu vin cu banii contribuabililor dintr-o țară ca să bag bani într-o echipă din țara vecină? Eu sunt convins că motivarea care a fost dată de cei care subvenționează a fost că subvenționează sportul de masă. Dacă vezi că de fapt se subvenționează sportul de elită e deturnare de fonduri. E pedepsită penal!

 Sunt tare curios dacă vreodată echivalentul din Ungaria al Curții de Conturi va veni să verifice ce se întâmplă cu banii contribuabililor”, a declarat Șucu.

Sepsi, lider la capitolul sponsorizări

În România, Sepsi și Csikszereda au fost beneficiarele investițiilor guvernului controlat de Orban. S-au pompat zeci de milioane de euro în infrastructură, academii, stadioane. 

Pe lângă acestea, guvernul de la Budapesta a facilitat investițiile unor sponsori cu dedicație pentru cele două cluburi din Liga 1 și Liga 2. Sepsi primește 4,5 milioane de euro anual de la parteneri, fiind de departe formația din Liga 1 cu cele mai bune contracte de sponsorizare.  

Echipa lui Cristiano Bergodi are contracte, printre alţii, cu Gyermelyi, cel mai mare producător de paste din Ungaria, care i-ar finanța pe covăsneni cu un milion de euro anual. 

Sepsi mai are contracte de sponsorizare cu alte firme printre care OTP Bank, MOL, Belfry (companie de construcții), dar și alte societăți comerciale deținute de patroni maghiari, care, în total ar mai aduce 2,5 milioane de euro.

Ungaria, 75 de milioane de euro pentru Academiile din vecini 

Gazeta Sporturilor a scris în toamna lui 2020 despre strategia clară a guvernului de la Budapesta de a investi și în afara granițelor Ungariei, acolo unde există comunități masive de etnici maghiari. 

Din 2013 până în prezent, ungurii au investit circa 75 de milioane de euro în cele 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. 

Implicarea tot mai masivă, din punct de vedere financiar, a Guvernului maghiar, condus de Viktor Orban, în anumite zone și proiecte de pe teritoriul României, mai cu seamă în zona Transilvaniei și în special, cu sume foarte mari, în domeniul sportului, în general, și al fotbalului, în special, a devenit un subiect important inclusiv pentru zona politică din țara noastră. 

GSP a scris încă din luna aprilie a anului trecut că Ungaria va continua să investească în echipele de fotbal care activează în orașe unde etnicii maghiari sunt bine reprezentați. 

După exemplul Sepsi și Csikszereda, Guvernul Viktor Orban se pregătește să facă același lucru și la Târgu Mureș, unde trăiește cea mai mare comunitate din România a populației cu origini maghiare, peste 70.000 de persoane.

Citește și: 

Gabi Balint vede o nouă putere în Liga 1, după anunțul clubului: „Cu antrenorul nu vor avea răbdare”

A pornit ofensiva de la prima conferință » Dan Șucu, ironie către Nelu Varga la prezentarea la Rapid: „Nu știu ce afaceri are. Nu am auzit de el ca om de afaceri”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
kovacsg15
kovacsg15  •  07 Iulie 2022, 10:33
Postat de miki123 pe 25 Mai 2022, 17:42

Ce sar așa ziși secui.....cum le demască ROMÂNIi, minciunile, furturile și înșelăciunile pe care face udmr.ul și orban maghiaru, ii apucă isteriile!!!

oameni buni, hai sa o mai repetam inca o data. stadionul Sepsi a fost constuit in urma castigarii unui proiect nu din fonduri europene ci unui proiect pus la dispozitie de guvernul Ungariei. S-a castigat proiectul, s-a construit stadionul. Guvernul roman nu pune la dispozitie astfel de oportunitati. Dar noi, am putea accesa fonduri europene pentru astfel de stadioane, dar nu o facem pentru ca nu vrem. Si povestea se incheie aici, deci nu sponsorizari, nici alti bani din Ungaria nu ajunge aici. Banii au fost exclusiv pentru construirea stadionului....in Romania. Daca ati urmarit in GSP evaluarea stadioanelor, deocamdata Sepsi are punctajul cel mai mare si este pe primul loc. Va invit la Sfantu Gheorghe sa vizitati stadionul si sa va convingeti singuri. Chiar si D-ul Sucu poate veni, il asteptam cu drag.

oskforever
oskforever  •  03 Iunie 2022, 15:29
Postat de brera30 pe 25 Mai 2022, 16:01

Este cu totul altceva. La echipele enumerate de tine, echipele sunt cumparate de niste persoane, enitati, etc... nu vine un Guvern al unei tari sa investeasca direct. Sunt lucruri diferite.

Nici la Sepsi nu investeste direct,are sponsori MOl ,OTP etc....niste firme din Ungaria prezent in Romania peste 20 de anii(ex MOl) OTP are sediu si la bucuresti.....

ucluj2011
ucluj2011  •  25 Mai 2022, 20:01
Postat de Bumbisor pe 25 Mai 2022, 16:23

Parcă Șucu nu s-ar duce direct pe un stadion de 100 de milioane construit de statul român.

Tu te auzi ce spui? Ce comparație faci aici?!!!? Tu cred că nici nu știi cum te cheamă , dar crezi și tu că-ți dai cu părerea pe'aici... Trezește-te că sa făcut dimineață!!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close