FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Șucu și Angelescu, interviu sincer în presa engleză: „O să investesc peste 50 de milioane de euro. Lucrurile nu mai merg ca înainte” + Ce profit are Rapid din vânzarea de produse ale clubului

Victor Angelescu (dreapta), alături de Dan Șucu
Victor Angelescu (dreapta), alături de Dan Șucu

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 20:04 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 04:15

Dan Șucu și Victor Angelescu, acționarii de la Rapid, au oferit un interviu în presa engleză.

Britanicii de la Off the Pitch au venit în România la meciul Rapidului cu Poli Iași, scor 3-2, și au discutat cu finanțatorii clubului din Giulești. Primul a vorbit Angelescu, acționar minoritar, care le-a relatat englezilor de unde a început proiectul actualului Rapid, care a plecat din Liga 4 și a ajuns în Liga 1 în 2021.

Fostul patron din Divizia A e greu de recunoscut » Dezvăluie un blat șocant: „Îți spun, e prescrisă! S-a făcut pușculița, nu puteam risca”
DEZVĂLUIRE
Fostul patron din Divizia A e greu de recunoscut » Dezvăluie un blat șocant: „Îți spun, e prescrisă! S-a făcut pușculița, nu puteam risca”

Angelescu: „Am început de la zero”

„Fotbalul era în colaps. A fost un deceniu când nimeni nu mai investea în fotbal. Nimeni nu investea în infrastructură, în tineri. Am cumpărat tot și am luat-o de la zero. Am început de la zero, dar am reușit să continuăm tradiția și să ținem lângă noi masa de fani”, a declarat Angelescu.

Omul de afaceri care are 30% din acțiunile Rapidului a continuat și a vorbit despre prezent: „Ca să iei titlul sau să termini în primele 3, cred că poți să îți faci un buget doar din marketing, vânzare de bilete, sponsorizări, drepturi TV. 

Ca să câștigi bani, trebuie să să faci una din următarele două lucruri: să iei campionatul și să te califici în grupele cupelor europene sau să vinzi jucători. Dacă vom crește jucători buni în academie sau dacă vom fi în grupele cupelor europene, vom fi pe plus”.

Șucu: „O să investesc peste 50 de milioane de euro”

Englezii au vorbit apoi și cu Dan Șucu, pe care l-au numit „milionarul din insdustria mobilei care construiește un viitor mai bun pentru fotbalul românesc”.

„Înainte, investitorii din fotbal erau oameni neserioși, care nu respectau contractele, care nu respectau publicul, jucătorii și competiția. Oamenii de afaceri ca mine nu vor face afaceri cu cei care încalcă legea și care riscă să meargă la închisoare”, le-a spus Șucu celor de la Off the Pitch.

„Fotbalul e o afacere riscantă, sportul e, în general. Nu cred că o să pierd bani la fotbal. Sunt sigur că o să investesc mult, cel mai probabil peste 20 de milioane de euro, asta când vorbim strict de club. Investiția în infrastructură e altceva, diferită de cea din club. Așadar, în total, o să investesc peste 50 de milioane de euro. 

Când ai 700 de copii într-un loc, multiplici cu 10 și ajungi la 7.000. E imposibil ca 7 din 7000 să nu fie speciali. Asta e statistica. Vrem să fim cel mai serios club din România, acela care își respectă jucătorii, suporterii, societatea, plătind taxele la zi. Asta căutăm”, a declarat Dan Șucu.

Șucu: „Lucrurile nu mai merg ca înainte”

Șucu a oferit și perspectiva proprie în ceea ce privește fotbalul la nivel juvenil.

Lucrurile nu mai merg ca atunci când eram eu copil. Nu poți să le arăți o minge și să îi pui să fugă după ea, trebuie să le prezinți un vis.

- Dan Șucu, acționar Rapid

Ce profit are Rapid din vânzarea de produse ale clubului

Site-ul englez, care se urmărește în special modelurile de business din spatele cluburilor de fotbal, a aflat și ce profit are Rapid din merchandising.

Conform Off the Pitch, clubul din Giulești iese pe plus cu un milion de euro în urma vânzării de produse cu însemnele clubului.

Citește și:

Presa din Israel anunță: program infernal! Ce decizie ar pregăti UEFA și cum ar influența duelul cu România + unde s-ar putea juca meciul
ISRAEL
Presa din Israel anunță: program infernal! Ce decizie ar pregăti UEFA și cum ar influența duelul cu România + unde s-ar putea juca meciul
Poveste incredibilă relatată la GSP Live: „Drăgușin a jucat cu două coaste rupte. Atunci am recunoscut campionul”
GSP LIVE
Poveste incredibilă relatată la GSP Live: „Drăgușin a jucat cu două coaste rupte. Atunci am recunoscut campionul”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează