FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Poveste incredibilă relatată la GSP Live: „Drăgușin a jucat cu două coaste rupte. Atunci am recunoscut campionul”

Radu Drăgușin, în tricoul italienilor de la Genoa. 
Foto: Imago
Radu Drăgușin, în tricoul italienilor de la Genoa. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 18:59 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 19:00

Costel Enache (50 de ani), antrenorul celor de la FC Bacău, locul 6 în prima serie din Liga 3, a dezvăluit, în direct la GSP Live, un moment incredibil petrecut la naționala U16 a României, care l-a avut în prim plan pe Radu Drăgușin (21 de ani), fundașul italienilor de la Genoa și al primei reprezentative. 

Costel Enache, fost selecționer al naționalei U15 în perioada iulie - decembrie 2016, a relatat cum Radu Drăgușin, fost jucător la Juventus, și-a rupt două coaste într-un meci contra reprezentativei similare a Norvegiei. 

Ionuț Lupescu, reacție în premieră după ce a bătut palma cu CS Dinamo: „Momentan, voi face doar atât. E ca la doctor”
CS DINAMO
Ionuț Lupescu, reacție în premieră după ce a bătut palma cu CS Dinamo: „Momentan, voi face doar atât. E ca la doctor”

Ceea ce l-a șocat pe tehnician a fost atitudinea pe care stoperul naționalei a avut-o în fața adversarilor. 

VIDEO. Costel Enache a relatat la GSP Live un episod șocant care l-a avut în prim plan pe Radu Drăgușin

„Am avut șansa ca eu să fiu primul selecționer al naționalei U15, la care jucau copiii născuți în 2002. Mi-l amintesc pe Drăgușin de la trialul de la Târlungeni. Noi am suferit ca nație la capitolul mental, cred eu. În schimb, cred în copiii ăștia care vin. Vă dau un exemplu cu Radu Drăgușin

El a fost din start un campion și un jucător de bază la naționala U15, eu fiind antrenorul. La echipa cu un an mai mare, la U16, era Sorin Colceag. El avea o problemă la poziția de fundaș central. Eu eram colaboratorul lui atunci când avea acțiuni. 

Îl ajutam, eram ca un secund pentru el, cum și alții mă ajutau pe mine. Înaintea unui turneu de dezvoltare care se desfășura în Olanda stăteam de vorbă despre problema asta, a fundașului central.

Eu i-am spus: «Ia-l pe Radu, că te va ajuta». La vârsta asta contează un an și e o diferență între U15 și U16. L-am chemat, s-a antrenat două-trei zile cu U16 și Sorin și-a dat și el acceptul: «Da, într-adevăr, e un copil care ne poate ajuta»”, a declarat Costel Enache, la GSP Live.

Costel Enache: „Radu Drăgușin s-a lovit puternic cu un atacant norvegian”

Antrenorul lui FC Bacău a continuat relatarea. 

„Am mers și am jucat în Olanda contra Olandei, Belgiei și Norvegiei. Cu Norvegia cred că era al doilea meci, iar Radu era titular. Se jucau două reprize de 40 de minute. Unul dintre atacanții Norvegiei era în genul lui Haaland, foarte înalt și foarte puternic

În minutul 38, România ataca, iar la centrul terenului Drăgușin și cu celălalt fundaș central supravegheau atacantul advers. O fază prelungită de atac în careul Norvegiei se termină cu o degajare lungă a unui fundaș înalt spre centrul terenului, moment în care Drăgușin începe să alerge în viteză spre minge, odată cu atacantul advers. 

Amândoi sar în aer, fără să se vadă unul pe altul, și se lovesc așa de puternic încât s-a auzit de parcă lovise un tunet, un trăsnet. Au căzut amândoi pe spate destul de periculos, din ce am văzut de pe bancă. Nu a mai stat nimeni să aștepte încuviințarea arbitrului. 

Staff-urile medicale de pe cele două bănci de rezerve și antrenorii au fugit, pentru că au văzut că era foarte grav contactul. În timp ce noi alergam către centrul terenului, Radu a început ușor-ușor să se adune, să se ridice în genunchi. 

Își aranja de atunci părul lung, avea bentiță, și stătea în picioare lângă atacantul advers. Au scos atacantul advers, s-au uitat doctorii la el, s-au mai jucat două minute și a venit pauza”, a mai afirmat Costel Enache. 

Costel Enache: „Radu Drăgușin avea două coaste rupte”

„În timp ce mergeam spre vestiare, Radu a venit la mine, pentru că eram mai apropiați de la lotul U15, și mi-a spus: «Domn profesor, nu cred că mai pot juca în repriza a doua, că mă doare foarte tare în partea stângă, la coaste»

«Băi, Radule, trebuia să zici din timpul jocului dacă te doare». «Nu, am vrut să mai joc că mai era puțin, dar acum nu mai pot». «Hai să vedem ce zice doctorul».

Copilul avea două coaste rupte. A mers la spital, s-au făcut intervențiile. A venit înapoi și l-am întrebat: «Radu, am văzut că te-ai ridicat foarte repede, n-ai plâns și stăteai cu coastele rupte. De ce stăteai lângă atacant?». «Păi am vrut să nu vadă că sufăr și m-am ridicat ca să-l domin».

A fost momentul în care eu am recunoscut campionul din el”, a concluzionat Costel Enache. 

Citește și: 

Unul dintre cei mai importanți jucători argentinieni din ultimii 20 de ani și-a anunțat retragerea din națională: „Este un capitol închis pentru mine”

Jucătorul care a fost în probe la Dinamo, în centrul unui scandal imens la Haifa din cauza războiului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mishu_74
mishu_74  •  19 Octombrie 2023, 00:39
Postat de aikin18 pe 18 Octombrie 2023, 19:11

il luau cu masca de oxigen de pe teren daca avea doua coaste rupte...iar ne aburiti

te contrazic. am avut coaste rupte, chiar de doua ori si exact la fotbal. e clar ca nu poti continua o repriza nici macar jumate, dar 2-3 minute daca e nevoie strangi din dinti si se poate. nu trebuie masca de oxigen, sunt prostii ce zici tu, te doare cand stranuti, cand tragi aer adanc in piept sau cand razi zgomotos. practic nu este nevoie de nimic ca interventie, nu ti le pune nimeni in ghips coastele sunt invelite in muschi si tendoane, tot ce trebuie sa faci e repaus total 3-4 saptamani.

tivireli
tivireli  •  18 Octombrie 2023, 20:59
Postat de aikin18 pe 18 Octombrie 2023, 19:11

il luau cu masca de oxigen de pe teren daca avea doua coaste rupte...iar ne aburiti

Mai citeste de cateva ori, poate vei intelege si tu ce trebuie.

aikin18
aikin18  •  18 Octombrie 2023, 19:11

il luau cu masca de oxigen de pe teren daca avea doua coaste rupte...iar ne aburiti

Vezi toate comentariile (3)
Comentează