INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN ISRAEL

CORESPONDENȚĂ DIN ISRAEL Jucătorul care a fost în probe la Dinamo, în centrul unui scandal imens la Haifa din cauza războiului!

Dia Saba
Dia Saba

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 19:07 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 19:07

Dia Saba, 30 de ani, mijlocașul ofensiv israelian de origine arabă care s-a pregătit cu Dinamo în 2015, refuzând o ofertă de 35.000 de euro anual, a intrat în conflict la Maccabi Haifa din cauza războiului. Fanii și un fost căpitan al echipei au cerut să fie dat afară: „Dia Saba nu mai poate juca la noi".

Dia Saba avea 22 de ani în vara lui 2015, când a venit la Dinamo pentru o probă. Mijlocașul ofensiv israelian de origine arabă, aflat atunci sub contract cu Maccabi Netanya, s-a antrenat și a jucat alături de „câinii roșii" în cantonamentul de la Brașov, dar nu s-a transferat în cele din urmă în Ștefan cel Mare. Nu l-a convins oferta dinamoviștilor, i s-a părut mult prea mică, doar 35.000 de euro pe sezon.

Decizie-șoc a lui Olaru la revenirea la FCSB! Ce a făcut la două zile după ce Edi Iordănescu l-a scos din lot, susținând că e accidentat
fcsb
Decizie-șoc a lui Olaru la revenirea la FCSB! Ce a făcut la două zile după ce Edi Iordănescu l-a scos din lot, susținând că e accidentat

Dia Saba a refuzat Dinamo și a ajuns să câștige două milioane de euro anual!

S-a întors la Netanya și, financiar, a câștigat mult mai bine în carieră. Trei ani mai târziu s-a transferat la Hapoel Be'er Sheva, în 2019 a ajuns la Guangzhou R&F, în China, unde a avut 1,2 milioane de euro salariu.

În 2020-2022, a fost răsplătit cu 4 milioane în total la Al-Nasr Dubai (Emirate). Încă o jumătate de stagiune în Turcia, la Sivasspor. Și, din ianuarie 2023, e la Maccabi Haifa. A semnat pentru trei sezoane și jumătate, fiind cel mai bine plătit jucător la Haifa, cu 600.000 anual net.

Dia Saba a refuzat să condamne teroriștii Hamas după masacrul din 7 octombrie. Și soția implicată

Acum, la 30 de ani, Saba e în mijlocul unui conflict uriaș la club. Jucătorul a refuzat să-i condamne public pe teroriștii Hamas. Iar soția sa, Narmen, a scris o postare în care spunea că și în Fâșia Gaza mor copiii.

Fanii lui Maccabi cer insistent conducerii grupării să-i rupă contractul mijlocașului. În același timp, Yaniv Katan, fost căpitan al echipei, a declarat: „Dia Saba nu mai poate juca la noi". Chiar dacă nevasta lui și-a cerut scuze, motivând că a fost înțeleasă greșit. „La revedere! Să se întoarcă în Turcia, îi plătesc eu biletul de avion", a tunat Katan.

Campionatul Israelului ar putea fi scurtat din cauza războiului

Duminică, șefii federației israeliene se reunesc iar pentru a lua o decizie asupra campionatului intern. Într-o perioadă critică, e posibil ca această ediție, 2023-2024, să fie scurtată din cauza războiului. Unele cluburi, printre ele Maccabi Haifa, Beitar Ierusalim și Ashdod (de mâine și Hapoel Be'er Sheva), au reluat pregătirea. Condiția a fost ca antrenamentele să fie aproape de locuri sigure care au bunker. Jucătorii străini au părăsit țara și sunt zvonuri că unii nu mai vor să se întoarcă în Israel.

Un internațional belgian important, mesaj tulburător după atentatul de la Bruxelles: „Și ce e mai rău va veni... Să ne rugăm pentru oamenii influențați negativ de învățarea distorsionată a unei religii"

Borna impresionantă stabilită de Cristiano Ronaldo, după „dubla” din meciul Bosnia - Portugalia

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează