FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

UPDATE Adrian Mititelu și-a dat afară favoritul de la FCU Craiova! Pe cine a instalat în locul lui

Vlad Țăran, noul preparator fizic de la FCU Craiova // sursă foto: Facebook
Vlad Țăran, noul preparator fizic de la FCU Craiova // sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 17:05 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 17:10

FCU Craiova a anunțat despărțirea de preparatorul fizic Dan Vasilică (46 de ani). Vlad Țăran (33) a fost instalat în locul lui Vasilică. 

UPDATE - Vlad Țăran, noul preparator fizic de la FCU Craiova

La aproape două ore după anunțul despărțirii de Dan Vasilică, FCU Craiova a anunțat angajarea lui Vlad Țăran în funcția de preparator fizic.

Țăran a mai ocupat această funcție la naționala de seniori a României, în staff-urile lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum, la UTA, Hermannstadt, Al Tai, Rapid, CS Mioveni și Abha.

Ce mutare! Florin Costea, prezentat oficial în Superligă: „Bine ai venit!”
PREZENTARE
Ce mutare! Florin Costea, prezentat oficial în Superligă: „Bine ai venit!”

Dan Vasilică a plecat de la FCU Craiova

Dan Vasilică a fost omul de încredere al lui Adrian Mititelu în ultimii ani. A ocupat postul de antrenor interimar în trei rânduri. Din 2019 până astăzi a fost responsabil și de pregătirea fizică a lui FCU Craiova.

În ziua în care l-au prezentat pe Florin Costea în funcția de director sportiv, cei de la FCU Craiova au anunțat și despărțirea de Dan Vasilică. 

„Mulțumim, Dan Vasilică! Îi mulțumim pentru efortul depus în cadrul clubului nostru și îi dorim mult succes pe viitor!”, au transmis cei de la FCU Craiova. 

A fost găsit vinovat

Prin demiterea lui Dan Vasilică, Adrian Mititelu dă de înțeles că l-a găsit vinovat pe acesta de forma slabă a jucătorilor lui. Chiar după meciul cu CFR Cluj (1-3), patronul FCU Craiova spunea echipa suferă la nivel fizic, dezvăluind și că jucătorii s-au plâns de asta.

„Am fost în vestiar. Am avut o discuție închisă în legătură cu cauzele acestui meci dezastruos. Am ascultat opiniile antrenorului și jucătorilor. Și ei sunt conștienți că au prins o zi foarte slabă, nu își explică de ce. Unii spun că au fost obosiți din minutul 10, alții spun că nu au putut să dea randament, nu știu de ce”, spunea Mititelu. 

Cine este Dan Vasilică

Dan Vasilică este născut în Târgu Jiu și a condus ca „principal” câteva echipe din ligile mici: Inter Bălești, FC Bistrița, Șirineasa. Ca preparator fizic a lucrat la Pandurii, Csikszereda, FC Argeș, FCU Craiova.

Mititelu a declarat în mai multe rânduri că Vasilică este cel mai bun preparator fizic din România, specialistul care a rezistat în club oricâți antrenori ar fi fost demiși. Susținerea din partea patronului și informațiile care au circulat pe surse au făcut ca Vasilică să pară altceva decât un preparator, un „insider” al lui Mititelu, un om care i-ar fi „turnat” informații despre antrenori, despre jucători. Și că el i-ar fi „lucrat” pe tehnicieni din ambiția de a prelua postul de „principal”.

Într-un interviu amplu acordat Gazetei în iunie 2023, Vasilică povestea că folosea și în ligile inferioare metodele lui Thomas Neubert, chiar înainte de venirea neamțului în România.

Adrian Mititelu și-a dat afară favoritul de la FCU Craiova! Pe cine a instalat în locul lui
Dan Vasilică

Acest tip de antrenament nu e o invenție a lui Neubert. Toți preparatorii mi-au spus că la Școala de Antrenori, la Cursul Național de perfecționare sau chiar și în Anglia, la diverse module, programa conține metode de-ale lui Tudor Bompa. Dar așa suntem noi, să nu băgăm în seamă oamenii valoroși pe care îi avem chiar aici lângă noi. Nu eu am inventat metode de pregătire, nu Neubert a făcut asta, dar când el a venit la FCSB am simțit o satisfacție mare, știți de ce? 

Pentru că eram antrenor atunci, aveam și o grupă de juniori și lumea zicea de mine că sunt nebun fiindcă eu fac antrenamente cu haltera și cu gantera la fotbal. "Ești nebun? Ce, ăștia sunt la culturism?. Cam așa gândeau despre mine, după care au văzut toți că la fel făcea și Neubert, plus TRX, sănii și toate celelalte. Neubert a avut și un mediu perfect, condiții excelente, antrenor care l-a înțeles, plus jucători valoroși. Dar chiar și așa, era criticat și atunci de către unele persoane
- Dan Vasilică, pentru GSP

VIDEO. Adrian Mititelu, despre plecarea lui Danny Henriques de la FCU Craiova: „Am pus stop”

Citește și alte știri din Superligă:

Adrian Cristea știe cum poate câștiga FCSB titlul: „Nea Gigi să dea cât mai puține informații”. De ce nu crede încă în remontada lui Dinamo
U CLUJ - FCSB
Adrian Cristea știe cum poate câștiga FCSB titlul: „Nea Gigi să dea cât mai puține informații”. De ce nu crede încă în remontada lui Dinamo
Îndemn urgent pentru Craiova lui Petev: „E imperativ necesar! Vorbim despre o perioadă neagră”
CSU CRAIOVA
Îndemn urgent pentru Craiova lui Petev: „E imperativ necesar! Vorbim despre o perioadă neagră”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
nicto
nicto  •  19 Februarie 2024, 16:23

in Liberia cu el... sa-i califice pe aia..

Shogun01
Shogun01  •  19 Februarie 2024, 16:21
Postat de magic4ever pe 19 Februarie 2024, 15:19

Mititelu daca nu il readuce pe Napoli o sa retrogradeze anul asta alaturi de Voluntari care a adus un antrenor obisnuit cu retrogradarile...

Voi sunteti deja retrogradati, dar sunteti obisnuiti...nu este un soc prea mare. Din pacate miracolele pt voi s-au terminat

hopsiasa
hopsiasa  •  19 Februarie 2024, 16:04

Icredibil astea(Mititelu + Vasilica =love)s-au certat de ziua indragostitilor . Poate nu a primit ursulet de plush....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează