FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

Dani Coman, încrezător că jucătorii de la Astra vor scăpa fără sancțiuni drastice după acuzațiile de dopaj: „Avem documente, avem tot”

Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță au fost suspendați provizoriu după ce Agenția Nașională Anti-Doping a deschis o investigație în privința lor. +7   FOTO
Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță au fost suspendați provizoriu după ce Agenția Nașională Anti-Doping a deschis o investigație în privința lor.

Articol de GSP - Publicat joi, 01 octombrie 2020 21:47 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 22:59

Trei jucători de la Astra Giurgiu (Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță) au fost suspendați provizoriu după ce Agenția Națională Anti-Doping a deschis o investigație în cazul lor. Aceștia au fost fotografiați în timp ce primeau vitamine prin perfuzie în venă, la o clinică bucureșteană, iar imaginile au ajuns și în spațiul public.

Președintele Astrei Giurgiu, Dani Coman, a confirmat că fotbaliștii suspectați de dopaj au făcut acele perfuzii cu vitamine fără acordul clubului, însă nu crede că aceștia nu vor fi suspendați drastic. 

Într-adevăr, au fost la o clinică fără acordul conducerii, fără acordul medicului. Au fost efectiv pentru a-și face niște vitamine.

Eu am fost la acea clinică azi, am fost foarte bine primit, am întâlnit niște oameni extraordinari, care mi-au arătat exact cantitatea băgată jucătorilor, perfuziile pe care le-au făcut. Eu cred că sunt acoperiți din toate punctele de vedere, avem documente, avem tot.
Dani Coman, la Digi Sport

DE UNDE A PLECAT TOTUL

La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează. În respectivele poze apăreau cei 3 fotbaliști de la Astra Giurgiu, cu perfuziile-n venă.

Se putea observa chiar și flaconul cu vitamine și minerale, substanțe care nu sunt interzise de regulamentul WADA, chiar dacă sunt administrate intravenos. Totuși, un punct din articolele Agenției Mondiale Anti-Doping specifică în mod foarte clar că, indiferent de substanță, e interzisă introducerea, în venă, a unei cantități mai mari de 100 ml în decurs de 12 ore.

+3 FOTO

PASAJUL DIN REGULAMENTUL WADA

Se consideră ca fiind încălcarea regulamentului WADA orice perfuzii intravenoase și / sau injecții cu mai mult de 100 mL pe o perioadă de 12 ore, cu excepția celor primite în mod legitim în cursul tratamentelor spitalicești, procedurilor chirurgicale sau investigațiilor clinice de diagnostic

ANAD nu putea ști însă dacă fotbaliștii au folosit mai mult de un flacon, așa că au început o investigație preliminară și au trimis câțiva angajați să discute cu cei 3 jucători. Aceștia au fost așteptați la un antrenament al Astrei și ulterior au povestit colegilor și celor din club cum a decurs dialogul.

Conform celor povestite de ei, toți cei 3 le-ar fi explicat reprezentanților ANAD că li s-au administrat câte două flacoane de vitamine și minerale, fără să realizeze că răspunsurile lor practic înseamnă o probă clară că au încălcat regulamentul WADA. Fiindcă două flacoane înseamnă în jur de 200 de mL. Și e considerat doping.

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB. Olimpiu Moruțan a scăpat de COVID-19 și este pregătit să învingă Dinamo! Mesajul mijlocașului

Răzvan Burleanu anunță cele mai importante decizii din Comitetul Executiv al FRF! Schimbare importantă pentru jucători

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  02 Octombrie 2020, 10:51

Ce aveti Dani? Minciuni, bani negri, influente la oameni potenti! Nu iti este rusine? Cat sa mai suporte oamenii de buna credinta toate manevrele obscure facute de acest club toxic? Fel de fel de manevre absconse si ilegale, cu obladuirea unor persoane "sus-puse"! Astra este cel ami toxic club din Romania, aidoma patronului sau, acest personaj lugubru din fotbalul romanesc!

parpalache
parpalache  •  02 Octombrie 2020, 10:25

Da tovarasi!Sa fie suspendati!Ca s-au dopat fara acordul conducerii!Uite la noi la fcsb, herr Neubert ne baga eine kleine Vitamin si suntem cei mai cei!Dar o facem la noi la clinica,nu fiecare pe unde apuca!Beehee!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează