FOTBAL  »  Superliga  »  DOPAJ

Dani Coman schimbă placa și amenință! Decizie de ultimă oră a Astrei în scandalul de dopaj

Dani Coman +7   FOTO
Dani Coman

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 11:51 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 13:05

Dani Coman (41 de ani), președintele Astrei Giurgiu, a anunțat astăzi că decizia clubului este de a-i da în judecată pe cei trei fotbaliști implicați în scandalul de dopaj. Astra încearcă să se dezică astfel de capetele de acuzare pentru a scăpa de excluderea din Liga 1.

  • CONTEXT: Conform regulamentului antidoping, Astra ar trebui exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".
  • La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

Gazeta Sporturilor de astăzi a scris despre reacția violentă pe care cel poreclit „Robocop” a avut-o la adresa lui Ioniță. Imediat după ce extrema a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă, președintele giurgiuvenilor l-a sunat și l-a numit „trădător”. 

Contactat telefonic la emisiunea „Ora exactă în sport”, de la Pro X, Dani Coman și-a mai îndulcit discursul la adresa lui Ioniță. Oficialul giurgiuvenilor e ferm convins că echipa sa nu va avea de suferit și nu va fi exclusă din Liga 1. Chiar dacă militează pentru nevinovăția celor trei fotbaliști, Dani Coman spune că Astra îi va acționa în instanță pe Fatai, Seto și Ioniță, pe care îi acuză că au adus prejudicii de imagine campioanei din 2016.

Dani Coman, președinte Astra: „Nu a fost o acțiune colectivă a clubului”

„Nu trebuie să existe nicio portiță în regulament. Nu a fost o acțiune colectivă din partea clubului. Nu e asemănător cu ce s-a întâmplat la Corona Brașov. 

Nu l-am făcut trădător pe Alex Ioniță. Îi vom acționa în judecată pentru că au adus prejudicii clubului și nici nu ne-am putut baza pe aportul lor. L-am întrebat pe Ioniță dacă a fost la ANAD și mi-a spus că asta e cea mai bună variantă pentru el. 

Ce ar putea spune Alex Ioniță în plus? Nici ei nu știu ce era în flaconul respectiv, dacă erau sau nu vitamine. N-au cerut nici opinia clubului, nici a staff-ului medical. Cred în nevinovăția lor, dar îi vom da în judecată. Astra nu e în culpă și nici nu a beneficiat de acești jucători”, a spus Dani Coman, la Pro X. 

Dani Coman a schimbat placa în scandalul de dopaj de la Astra

La scurt timp după ce jucătorii au fost suspendați provizoriu de către ANAD, președintele clubului Astra, Dani Coman, susținea că nu sunt motive să se teamă de eventuale sancțiuni. “Într-adevăr, au fost la o clinică fără acordul conducerii, fără acordul medicului. Au fost efectiv pentru a-și face niște vitamine. Eu am fost la acea clinică azi, am fost foarte bine primit, am întâlnit niște oameni extraordinari, care mi-au arătat exact cantitatea băgată jucătorilor, perfuziile pe care le-au făcut. Eu cred că sunt acoperiți din toate punctele de vedere, avem documente, avem tot”, a spus atunci fostul portar.

Cazul Dopaj la Astra, pe scurt:

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.
+3 FOTO

VIDEO Alexandru Ioniță a recunoscut tot! Astra trebuie exclusă din campionat

Citește și alte știri despre scandalul de dopaj de la Astra:

Noul clasament din Liga 1 dacă Astra e exclusă » ROAF e clar: nu toate meciurile sunt 0-3! Cine profită cel mai mult din play-off

EXCLUSIV Dani Coman, după ce Ioniță a recunoscut că a folosit metode interzise: „Ești un trădător!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  27 Ianuarie 2021, 07:05

legea sau regulamentul respectiv imi par aberante! nu vreau sa fiu avocatul diavolului, dar....! daca intr-o societate comerciala sau de alt tip, unul sau mai multi angajati comit o tampenie, de genul se drogheaza, fara a fi avut abateri inainte sau o conduita nepotrivita, ce *** ce vina are societatea??? daca Astra nu a avut nici o implicare mi se pare o tampenie sa fie pedepsita pentru 3 angajati ai ei au decis sa se dopeze! ce ar fi trebuit sa faca clubul? sa le angajeze bona? sa stea dupa curul lor 24/24 sa vada ce fac? inteleg ca pot zice ca Astra ar fi avut avantaje folosind jucatorii dopati,dar sa ii descalifici din competie e prea mult! cel mult ii poti depuncta in meciurile in care au jucat respectivii!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

un2si3
un2si3  •  26 Ianuarie 2021, 14:52
Postat de red.blue pe 26 Ianuarie 2021, 14:50

Mai trebuie sa ceara despăgubiri Banii Coman si e ok.Normal FCSB și Jiji era de vina încă nu e prea târziu sa dea vina pe ei.

deocamdata i-a gasit pe cei de la CFR vinovati !:)))asta e ca si cum tu iti inseli nevasta si te da in gat un vecin ,nu tu esti de vina ca ai fost la altele ,ala ,ca te-a dat in primire...

red.blue
red.blue  •  26 Ianuarie 2021, 14:50

Mai trebuie sa ceara despăgubiri Banii Coman si e ok.Normal FCSB și Jiji era de vina încă nu e prea târziu sa dea vina pe ei.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează