Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 09:43 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 10:33

Daniel Bîrligea (23 de ani) l-a prins pe Dan Petrescu (55) antrenor la CFR Cluj, dar se afirmă în mandatul lui Andrea Mandorlini (63), s-au schimbat tehnicienii, dar stilul casei rămâne același! De ce crede atacantul că Budapesta nu va mai purta ghinion tricolorilor.

Daniel Bîrligea, 23 de ani, și-a făcut din nou simțită prezența pe teren, a fost introdus de către Andrea Mandorlini în minutul 60 și a înscris după doar alte șapte minute în derby-ul cu U Cluj din Cupa României Betano, încheiat 1-1

3 idei după U Cluj - CFR Cluj » Să fie bine, să nu fie rău! N-a pierdut nimeni, au câștigat ambele rivale
U Cluj - CFR 1-1
3 idei după U Cluj - CFR Cluj » Să fie bine, să nu fie rău! N-a pierdut nimeni, au câștigat ambele rivale

Atacantul care este și în atenția selecționerului Edward Iordănescu, mai ales că după următoarele două etape de Liga 1 urmează dubla cu Israel (deplasare, 18 noiembrie, ora 21:45) și cu Elveția (acasă, 21 noiembrie, ora 21:45).

FOTO. U Cluj - CFR Cluj, în grupele Cupei României

U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - CFR Cluj/ foto: Cristi Preda (GSP)
+14 FOTO

Daniel Bîrligea vede remiza cu U Cluj ca pe un „mic eșec”

Atacantul „feroviarilor” a semnat punctul ce-a adus remiza, a mai avut oportunitatea de a-și trece numele pe lista marcatorilor, la fel ca și Andrea Mandorlini nu este mulțumit cu punctul de pe Cluj Arena.

Să zicem că este un mic eșec, voiam 3 puncte ca să facem un pas mare pentru calificare, să fim deja calificați. Ne luptăm cu Rapid pentru calificare. Sunt pe jumătate mulțumit, am înscris, bine pentru mine personal, dar nu sunt satisfăcut de jocul echipei, n-am dat totul pe teren”, a comentat Bîrligea.

În clasamentul grupei B din Cupa României CFR Cluj și U Cluj au fiecare câte 4 puncte, golaveraj 4-2, urmate de Rapid, tot cu 4 puncte, golaveraj 3-1. În ultima etapă din faza grupelor, CFR joacă în deplasare în Giulești, în timp ce U Cluj joacă la Botoșani.

Nu e o mare problemă cine înscrie primul, dar da, este bine, e un merit foarte mare, că revenim și dăm rezultatul peste cap.

- Daniel Bîrligea, atacant CFR Cluj

Clasamentul grupei B

Daniel Bîrligea, despre deosebirile și asemănările între Dan Petrescu și Andrea Mandorlini

Chestionat ce diferențe sunt între stilul lui Dan Petrescu comparativ cu cel al lui Andrea Mandorlini, Daniel Bîrligea a găsit și un punct comun.

5 goluriși 5 assist-uri a adunat Bîrligea în 18 meciuri în actuala ediție

„Sunt două stiluri de joc diferite, dar am jucat bine și înainte, și acum. Nu văd o mare schimbare ca și caracter. Cu siguranță, avem rezultate mai bune. Personal, nu contează stilul, dacă joci frumos, important să câștigi, ci să ai rezultate. Cu siguranță, CFR Cluj e o favorită la titlu”, a reacționat vârful alb-vișiniilor.

Am reintrat în ritmul meciurilor din trei în trei zile, a mai fost și la începutul campionatului, cu accidentări, cu chestiile astea. Atmosferă frumoasă la stadion, cu siguranță, și suporterii lor, și-ai noștri, le mulțumim tuturor că au făcut o atmosferă senzațională.

- Daniel Bîrligea, atacant CFR Cluj

Daniel Bîrligea: „Poate n-am arătat caracter cu Belarus, sperăm că vom arăta în următoarele două meciuri”

Daniel Bîrligea, școlit în fotbalul italian, a vorbit și despre situația echipei naționalei în finalul teribil de 2023, cu două jocuri decisive pentru calificarea la Euro 2024.

14 goluriși 6 assist-uri a adunat Bîrligea în 61 de meciuri la CFR Cluj din ianuarie 2022 în prezent

„Mă gândesc la cele două meciuri din campionat, apoi vom vedea dacă voi fi convocat, le iau pas cu pas. Sunt OK, fizic. Cu siguranță, sunt șanse și la calificare, și la non-calificare.

Vom lupta până la capăt, în primul rând cu Israel, apoi vom vedea ce va veni. Cu siguranță, e un plus, stadion mai mic la Budapesta, ori nu vor avea suporteri, ori vor fi puțini. E un stadion neutru, nu jucăm nici la noi, nici la ei.

1 selecțieare atacantul CFR-ului la naționala României, 59 de minute cu Andorra (4-0), plus o prezență pe banca de rezerve, cu Kosovo (2-0)

Cu Belarus a fost altceva. Meciurile nu se mai iau după ceea ce este pe hârtie. Poate sunt jucători care vor să demonstreze mai mult că joacă împotriva României sau a lui Real Madrid. Poți să iei pe cineva din tribună și să joace mai bine decât unul din teren. Poate nu am arătat noi caracter în acel meci, sperăm să avem în următoarele două”, a declarat atacantul.

Visele sunt mari, cu siguranță, chiar vrem să ajungem la Euro 2024, cred că vom ajunge.

- Daniel Bîrligea, atacant CFR Cluj

VIDEO. Daniel Bîrligea: „Sunt doar pe jumătate mulțumit, nu am dat totul pe teren ca echipă”

Citește și alte știri:

Atmosferă de UNTOLD la derby-ul Clujului: artificii, torțe, scenografie și un vibe de clasă

Mandorlini nu e mulțumit: „Nu am fost CFR, nu am arătat cum trebuie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”