FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid discută cu Nice pentru repatrierea lui Rareș Ilie: „Suntem în tatonări. Are nevoie de minute” + De ce depinde transferul

Rareș Ilie, dorit înapoi la Rapid. 
Foto: Imago
Rareș Ilie, dorit înapoi la Rapid. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 07:34 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 09:42

Președintele celor de la Rapid, Daniel Niculae (40 de ani), a spus că gruparea din Giulești a început tratativele cu formația franceză OGC Nice pentru repatrierea lui Rareș Ilie (20 de ani) în fereastra de transferuri din această vară. 

Oficialul alb-vișiniilor a precizat că revenirea lui Rareș Ilie la Rapid depinde de mai mulți factori: dacă francezii de la Nice vor să-l împrumute în Liga 1, dar și dacă Rareș Ilie vrea să se întoarcă în fotbalul românesc.  

Mihai Stoica, despre transferul pentru care insistă Gigi Becali: „E un alt tip de jucător. Te poți bate cu el în Europa”
FCSB
Mihai Stoica, despre transferul pentru care insistă Gigi Becali: „E un alt tip de jucător. Te poți bate cu el în Europa”

Daniel Niculae anunță că Rapid a început negocierile cu Nice pentru repatrierea lui Rareș Ilie: „Vom vedea cum vor decurge lucrurile”

„Vom vedea, suntem în niște tatonări cu cei de la Nice. Noi am vrea ca Rareș Ilie să se întoarcă la noi din sezonul viitor. Vom vedea cum vor decurge lucrurile. Să vedem ce vor dori cei de la Nice și care va fi părerea lui Rareș.

Eu sunt convins că-și dorește să joace, are nevoie de minute, are nevoie de încredere, are nevoie de expunere mai bună”, a declarat Daniel Niculae, potrivit Digi Sport. 

Rareș Ilie a plecat de la Rapid în toamna anului trecut, francezii plătind în schimbul lui suma de 5 milioane de euro. A stat numai jumătate de an pe coasta de sud a Franței, perioadă în care a adunat 8 meciuri în tricoul lui Nice, în Ligue 1 și Conference League. 

În februarie, Nice l-a împrumutat pe Rareș Ilie în Israel, la Maccabi Tel Aviv. A bifat 9 apariții și a dat o pasă de gol în tricoul israelienilor. 

În prima perioadă petrecută la Rapid (septembrie 2020 - septembrie 2022), Rareș Ilie a jucat 60 de meciuri, a marcat 9 goluri și a dat 12 pase de gol. 

Rapid îl vrea pe Rareș Ilie pentru a avea soluții pentru regula under 21

Rapid insistă pentru aducerea lui Rareș Ilie la București, pentru că giuleștenii nu mai au în lot soluții suficiente pentru regula U21, impusă de Federația Română de Fotbal.

În ultimele două sezoane de Liga 1, un jucător era eligibil pentru regula U21 dacă era născut după data de 1 ianuarie 2000. 

În stagiunile 2023-2024 și 2024-2025, regula U21 se va aplica în cazul fotbaliștilor născuți după data de 1 ianuarie 2002, iar Rareș Ilie se încadrează perfect în acest scenariu, fiind născut pe 19 aprilie 2003. 

Citește și:

Mai în glumă, mai în serios, Mihai Stoica și Ovidiu Burcă au pus pe hârtie o variantă inedită pentru derby: „Poate domnii de la Ligă au vreo idee”

Cum a promovat Dinamo în Superliga » 10 momente cruciale ale unui sezon istoric

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
fcuniversitatea1948
fcuniversitatea1948  •  07 Iunie 2023, 13:08

o alta trompeta de jucator ca si ceilalti plecati inafara in ultimii 10 ani.

istet10
istet10  •  07 Iunie 2023, 10:57
Postat de tristan pe 07 Iunie 2023, 09:48

toata lumea a spus ca dupa un an de zile se va intoarce imprumutat

Ce vorbesti? Adrian il vedea ca pe revelatia campionatului francez.

brentford
brentford  •  07 Iunie 2023, 10:53
Postat de gazetadetumbe pe 07 Iunie 2023, 09:59

Mi-aduc aminte cata bascalie s-a facut pe seama nenumatilor jucatori de la Viitorul sau FCSB care au clacat lamentabil de la prima experienta in strainatate...pai in aceeasi categorie intra si baiatul asta,si Deac de la Cluj,si Mitrita si Mihaila de la Craiova,deci poate intelegeti intr-un final ca NU echipa de provenienta e buba!Ma intreb retoric,oare vom mai vedea vreodata fotbalisti romani la Real,Barca,Milan,Chelsea?

Ma gandesc ca Rapid nu vrea sa il repatrieze pentru ca ar fi mare valoare,ci pentru a indeplini regula U21. Daca nici la Maccabi nu te impui inseamna ca nu poti sa faci parte nici din lotul lui Nice. In fine,Rapid a facut o afacere buna,au incasat o suma frumusica pentru un jucator de duzina (momentan). Pacat de tinerii astia,parca se ratacesc cand pasesc afara din tara. Imi amintesc de Puscas,cand ajunsese la Reading. A intrat,a facut un meci bun,doua ba,apoi,pentru ca era inconstant,i-au dat cu flit. Acum vrea "sa marchez 100 de goluri in Seria A". Pare ca traieste intr-o lume paralela.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează