FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

Pancu, comunicat după declarațiile despre Ramzan Kadîrov: „Nu am făcut niciun comentariu personal, doar am făcut referire la cultura și cutumele acestui popor”

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 09:40 / Actualizat luni, 07 martie 2022 09:47

Daniel Pancu a emis duminică seara un comunicat în care a încercat să explice din nou declarațiile controversate despre Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene.

  • CONTEXT: Pe lângă laudele la adresa lui Kadîrov, Pancu a oferit declarații șocante pentru despre tradițiile cecenilor: „Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață! Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs”.

După explicațiile puerile oferite duminică dimineața, Pancu a emis un comunicat pe contul de Instagram în care-și prezenta scuzele pentru declarația făcută și declară că este împotriva violențelor.

Daniel Pancu, comunicat după declarațiile legate de Ramzan Kadîrov

În urma informațiilor apărute în spațiul public, ca urmare a interviului oferit unei site, țin să menționez următoarele:

Sunt total împotriva războiului și a actelor de violență împotriva oamenilor.

Condamn cu vehemență aceste acte de cruzime și am făcut-o întotdeauna.

Țin să punctez că declarațiile care îl vizau pe Ramzan Kadîrov au fost STRICT din perspectiva de jucător al echipei cecene. Am făcut referire strictă la comportamentul lui Ramzan Kadîrov în raport cu jucătorii de fotbal și am dorit să punctez implicarea sa în echipa sportivă, atât ca finanțator, cât si ca împătimit al fotbalului.

Informațiile controversate apărute în cadrul interviului făceau referire strict la cultura și cutumele acestui popor! NU am făcut niciun comentariu personal, doar am punctat date istorice ale acestor tărâmuri. Nu am făcut nicio remarcă personală și accentuez faptul că, personal, condamn orice act de violență.

Respectul pe care mi l-am exprimat față de Ramzan Kadîrov este unul strict profesional, în raport cu mine, ca fotbalist, fiind patronul echipei de fotbal la care eu am jucat. Ar fi o lipsă de respect față de mine dacă aș vorbi în alți termeni despre el, repet, din punct de vedere profesional.

De asemenea, vreau să-mi cer scuze tuturor femeilor pentru grava mea eroare de exprimare și le asigur de tot respectul meu! Sunt fiu, soț, tată. Soția mea a ajutat familii de refugiați, părinții mei urmează să primească o familie cu 4 copii. 

A fost un incident regretabil, o exprimare pripită într-un context nepotrivit
- Daniel Pancu

O parte dintre declarațiile ireale făcute de Daniel Pancu despre Ramzan Kadîrov

Îl respect enorm pe Ramzan Kadîrov. Problemele cu războiul mă depășesc și nu vreau să fac comentarii politice. [...] Eu nu știu de atentate sau crime, dar nu mă miră cu nimic. E un om foarte credincios și fidel legilor Islamului

[Ce au de învățat românii de la ceceni?] Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață! Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs

Chiar dacă bisericile sunt din ce în ce mai populate, copiii noștri au alte exemple în viață și altă educație. Îmi pare rău să spun lucrul ăsta, dar suntem foarte departe de ei!
- Daniel Pancu, pentru Fanatik

Cine este Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov (45 de ani) este liderul Republicii Cecene, un apropiat al lui Vladmir Putin. Este alături de Rusia inclusiv în războiul declanșat în Ucraina, trimițând trupe pentru sprijinirea invaziei.  De-a lungul anilor, Kadîrov a fost acuzat de mai multe organizații internaționale de răpiri, asasinări politice, tortură și încălcări flagrante ale drepturilor omului. Printre măsurile implementate pe teritoriul Republicii Cecene se numără limitarea drepturilor femeilor și campanii împotriva persoanelor LGBTQ.

Citește și:

CTP, revoltat de declarațiile lui Pancu: „Îmi vine să emigrez când mă gândesc că aparținem aceluiași popor și trăim în aceeași țară”

Superbet se dezice de Daniel Pancu! Contract reziliat după interviul ireal în care îl laudă pe omul lui Putin și e de acord cu tradiția de a „omorî femeile oricând”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
mihai041
mihai041  •  07 Martie 2022, 14:22
Postat de aurelianionut pe 07 Martie 2022, 10:32

Tu ii respecti pe ala pentru ca i-ai luat o caruta de bani pentru mai nimic...iti garantez ca ala te-a uitat,nu te-a respectat niciodata...ai fost doar o jucarie in echipa lui de marionete:))))))Respecti un om care ti-a dat bani pe spatele omului de rand...pe spatele alora tratati ca niste gunoaie...Dar tu ai luat banii...te-a durut in fund...si acum il respecti pentru asta....rusine ma...rusine pentru ca n-ai lasat nimic in urma..pe acolo prin Cecenia...doar ai luat painea de pe masa multor oameni din zona.Ai dat un comunicat?Da cine esti tu ma,Ceausescu?:)))Ai scris ceva pe o retea de socializare...Iti meriti tumultul mental,daca ai acest tumult in urma a ceea ce ai zis...C-asa sunteti voi astia care credeti ca faceti ceva pentru tara...dand in minge:).Pana acum credeam ca pe Rat nu-l intrece nimeni ..dar tu esti deja pe primul loc.

După logica ta,ar trebui să le fie rușine tuturor celor care au jucat la fc fcsb și celor care încă mai joacă,fiindcă iau bani de la hoțul de Becali care a făcut avere prin furt,înșelăciune și delapidare.Stai jos!Nota 3.Aveți atâta ură în voi.Negre vă sunt sufletele.Tăciune.

ucluj2011
ucluj2011  •  07 Martie 2022, 13:38

Cred că NIMENI nu are nici un dubiu asupra faptului că în cazul lui Pancu nu este vorba decât de o exprimare greșită și nelalocul ei. Nu cred că cineva pe planeta Pământ crede că Pancu este de acord cu asasinarea vreunei femei. Dar ce să-i faci , pe de o parte avem băgătorii de seamă de serviciu care postează aberații și inepții , pe de alta o Media ridicolă care nu face decât can-can și nu pierde nici o "oportunitate" de a mai zgândări un pic , de a "băga bățul printre gard" pentru a mai crea un pic de scandal. HALAL!!!

paolo19
paolo19  •  07 Martie 2022, 12:51

Las-o așa cum a căzut, Pancone. Se știe ca vorbești rar și prost. Vezi de fotbalul ala, cât te mai angajează cineva, ca nici pe la rapizii nu prea mai e loc...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează