FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV // VIDEO Antrenorul Daniel Pancu, necenzurat » Totul despre debutul la Poli Iași și relația cu Gabriela Firea: „Acum e PSD, mâine poate fi PNL sau USR”

Daniel Pancu își va începe duminică aventura în calitate de antrenor în Liga 1, conducând de pe margine pe Poli Iași, echipa care l-a lansat în fotbal. +4   FOTO
Daniel Pancu își va începe duminică aventura în calitate de antrenor în Liga 1, conducând de pe margine pe Poli Iași, echipa care l-a lansat în fotbal.

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2020 14:26 / Actualizat duminica, 23 august 2020 14:43

Daniel Pancu își va începe duminică aventura în calitate de antrenor în Liga 1, conducând de pe margine pe Poli Iași, echipa care l-a lansat în fotbal. Face o radiografie a clubului și explică felul în care vrea să transforme trupa din Copou într-o echipă ofensivă și cu atitudine.

- Daniel, vine momentul debutului în Liga 1 ca antrenor exact în orașul de baștină și pe banca echipei care te-a lansat în fotbal. Îți închipuiai un scenariu mai emoționant decât acesta?
- Bine, am mai pregătit două jocuri în Liga 1 la Voluntari, cu Steaua și cu Chiajna, dar atunci nu eram oficial, nu aveam licență. Acum, da, sunt foarte emoționat. Simțeam că mă voi întoarce acasă la un moment dat. Iar de când am venit stau numai la stadion de dimineață până seara. N-am apucat nici măcar să beau o cafea în oraș sau să-mi întâlnesc vechi prieteni. Doar cu foștii mei colegi Cotan și Kereszy am apucat să ne salutăm, fiindcă lucrează tot în cadrul clubului.

- Ai mai avut propuneri de la Liga 1?
- Am mai primit încă două telefoane, dar am refuzat din start, fiindcă am fost sigur că vin la Poli. După o experiență de un an și jumătate la Rapid, în Liga 3 și Liga 2, era clar că următorul pas pe care trebuie să-l fac e în prima divizie. Știu că va fi greu la Iași, sunt promisiuni că se vor achita restanțele. Important e să am jucători mulțumiți și motivați la antrenamente.

"Voi juca 4-3-3, chiar dacă găsim greu jucători compatibili"

- Au plecat cinci-șase jucători importanți, a venit doar Baxevanos, lotul pare foarte redus la început de sezon!
- Mai avem încă doi străini care urmează să fie legitimați, dar lotul e departe de a fi definitivat. Va fi un început dificil, dar ne consolăm cu ideea că sunt și alte echipe în situația noastră. După ce ne fixăm grupul, o să fie nevoie de minimum două-trei luni pentru ca jucătorii să înțeleagă ce le cer și cum vreau să arate echipa.

- Și în ce sistem ai vrea să pui echipa?
- Voi folosi 4-3-3. Deocamdată nu am oamenii necesari, dar conducerea cunoaște intențiile mele. Le-am solicitat să aducă un anume tip de jucători. Momentan, nu avem deloc fundaș stânga, voi improviza. Și ne trebuie soluții pentru toți cei trei atacanți, inclusiv cel central, fiindcă Andrei Cristea, idolul Iașiului și un al doilea Ștefan cel Mare fotbalistic, are o vârstă și nu ne vom putea baza la nesfârșit pe execuțiile și golurile lui. Pe benzi va fi mai problematic, pentru că descoperi greu fotbaliști compatibili cu 4–3-3. În schimb, la mijloc aproape am găsit variantele potrivite. E un început!

"Dacă-și fac treaba pe teren, voi fi înțelegător chiar și cu capricioșii"

- Cum va gestiona antrenorul Daniel Pancu relația cu un jucător precum a fost Daniel Pancu, cu personalitate și o viață extrasportivă mai agitată?
- Dacă un jucător răspunde la comenzi pe teren, își respectă colegii și se încadrează în grup, nu voi avea nicio problemă cu el, indiferent cât de capricios ar fi. Sunt înțelegător, deschis la discuții, nu-mi place să fiu drastic. Nu sunt genul care să controleze jucătorii prin camere sau să le monitorizeze viața privată. Discutăm de Liga 1, trebuie să fie educați într-un anumit mod la acest nivel. Mizez pe autodisciplina fiecăruia, dar sunt foarte exigent la un singur capitol: ce face jucătorul pe teren, cum interpretează fazele, cum înțelege mobilitatea echipei.

- Cum ai regăsit pulsul orașului în materie de fotbal?
- Oamenii sunt sufletiști, își doresc să ajungem în play-off, să ne batem pentru cupele europene, dar pentru asta e nevoie de investiții și de timp. Optimism există, păcat că nu se poate să folosim deocamdată acest entuziasm prin prezența spectatorilor pe stadion.

"Voi folosi portar U21, la Rapid mi-a ieșit cu un tânăr"

- Regula U21?
- Am avut la antrenamente cinci jucători crescuți de Poli. Sunt deschis către tineri, îmi place să lucrez cu ei, voi continua să-i aduc pe rând lângă echipa mare. Din păcate, diferența e semnificativă între ce oferă ei acum și ce se joacă în Liga 1, în special pe partea fizică. Asta e o problemă generală în România. Am luat decizia de a începe cu un portar U21, Axinte, care a apărat bine sezonul trecut. A mai venit Brânză de la Botoșani. Mai sunt Onea, fundaș dreapta sau stânga, Francisc Cristea – mijlocaș și un copil în atac, Zaharia. Nu sunt foarte multe variante în câmp. Și la Rapid am mizat tot pe un portar tânăr, Tătaru, și, din 11 jocuri, am câștigat 9, am făcut o remiză și am pierdut doar o dată. Vom vedea dacă lucrurile vor sta la fel la Iași.

- Spune-mi, te rog, o amintire din perioada ta ca jucător la Poli?
- Debutul în prima ligă cu Steaua, la nici 18 ani, împotriva unei formații care participa an de an în grupele Ligii Campionilor. Aveau un atac extaordinar, cu Lăcătuș, Adi Ilie, Vlădoiu. Am jucat doar vreo 10 minute în fața unui stadion arhiplin, dar emoțiile au fost fantastice. Apoi, chiar în următorul meci, cu Inter Sibiu, am marcat primul meu gol în Liga 1. Seara, în cantonament, le-am spus colegilor: "Mâine pe vremea asta voi fi eroul orașului!". Și așa s-a întâmplat. Am intrat prin minutul 75, la 1-1, și, la prima atingere de balon, am înscris golul victoriei. Ce bucurie a fost! 

Obiectivul e să facem mai mult decât sezonul trecut, adică minimum locul 11. Nu se va supăra însă nimeni dacă vom termina pe locul 8, ca un bonus

Nu vreau să mai pronunț niciodată numele lui Florin Manea. Sper să procedeze și el la fel cu numele meu. Nu cred că vom mai lucra vreodată împreună. A fost o mare exagerare să mă considere vinovat pe mine pentru ratarea promovării. Nu mai vorbesc de marele conflict de interese în care se afla, fiind și impresarul unor jucători de la Rapid, și angajatul clubului. Îi urez doar să fie sănătos!
Daniel Pancu

Explicație pentru intrarea în echipa Gabrielei Firea: "Susțin omul, nu culoarea politică"

A surprins la începutul săptămânii anunțul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care, în echipa pentru Consiliul General al Bucureștiului, l-a anunțat și pe Pancu pentru alegerile locale din 27 septembrie: "O respect pe doamna Firea și pe domnul Pandele de când am jucat la Voluntari. Voi susține întotdeauna persoanele care sprijină sportul și nu mă interesează culoarea politică. Acum e PSD, dar mâine poate fi PNL sau USR dacă există oameni care ajută sportul. Nu știu dacă se va ajunge chiar să intru în Consiliul General al Capitalei. Prioritar pentru mine e antrenoratul, fiindcă vreau să am în această meserie cel puțin aceleași rezultate obținute ca jucător".

"Iencsi va duce sigur Rapidul cel puțin în play-off"

Pancu e sigur că aducerea lui Iencsi pe banca Rapidului e o soluție fericită: "Știam că e pe lista scurtă, fiindcă, înainte să plec, am avut o discuție pentru reziliere cu Victor Angelescu și el mi-a dat atunci cinci nume pe care le avea în vizor. Sunt bucuros pentru Adi. Își dorea de mult timp să antreneze Rapidul, a suferit enorm pentru acest club, are deja în spate cinci-șase sezoane ca antrenor, chiar dacă la ligi inferioare, inclusiv o promovare cu Voluntariul de la Liga 3 la Liga 2. Cunoaște bine Rapidul, a activat în Academie înainte să plece cu Lobonț la Cluj și sunt convins că va fi susținut și de fani. Văd că acum renunță la străini, au ajuns la vorba mea. Eu am spus la un moment dat că prefer români care să cunoască spiritul clubului. Dar s-a mers până la urmă pe niște străini buni pe hârtie, depășiți însă de intensitatea și ritmul ligii secunde. Sunt sigur că Iencsi va duce Rapidul cel puțin în play-off".

Citește mai multe știri despre Poli Iași:

Strânși cu ușa de căpitan! Poli Iași își poate pierde și ultimele vedete din lot

Pasul riscant făcut de Daniel Pancu la Poli Iași! Moldovenii au probleme înainte de noul sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
emil1986
emil1986  •  24 August 2020, 09:08

FC R si Pancu, fac propaganda comunistoida, exact la fel cum a facut decedata Rapid in noiembrie 1946, la alegerile ]n care au jucat cu 'SOARELE' bolsevic pe tricouri.

emil1986
emil1986  •  24 August 2020, 09:05
Postat de gido pe 23 August 2020, 23:21

un circar!!!

Un bolsevizat, caruia ii place sa stea cu mana-ntinsa.

emil1986
emil1986  •  24 August 2020, 09:05
Postat de Daniel Irimescu pe 24 August 2020, 02:07

Psd ul are o istorie de smenari. Pnl demagogi. Intre 2 rele prefer pe cel mai mic. Primul

Normal. Bolsevic ai fost, bolsevic ai ramas!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează