FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Propunere pentru cluburile din Liga 1: „Să aducă un capelan în vestiar” + Care ar trebui să fie menirea discursului religios al lui Gigi Becali

Gigi Becali, într-o acțiune religioasă pe vechiul stadion național / Sursă foto: Arhivă GSP
Gigi Becali, într-o acțiune religioasă pe vechiul stadion național / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 13:37 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 14:06

Daniel Zafiris, fostul atacant român retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică, a fost invitat miercuri dimineață la GSP Live, unde a atins și subiectul discursului religios pe care Gigi Becali îl promovează deseori în spațiul public. 

„Cred că un astfel de discurs are menirea să apropie publicul de Dumnezeu dacă cel care ascultă acest mesaj îl fitrează nu prin perspectiva unui om, ci prin perspectiva lui Dumnezeu. 

Mesajul e foarte important și e ideal să fie venit dintr-o inimă sinceră, smerită, curată, evlavioasă, așa cum Dumnezeu dorește de la fiecare dintre noi”, a spus Daniel Zafiris, cel care a făcut apoi o propunere inedită. 

Povestea atacantului român retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică: „Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”
GSP LIVE
Povestea atacantului român retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică: „Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”

Cum ar schimba Daniel Zafiris fotbalul românesc: „Aș aduce câte un capelan la fiecare echipă”

Întrebat de moderatorul Costin Ștucan ce ar schimba în fotbalul românesc actual, Daniel Zafiris a sugerat că toate echipele din România ar avea nevoie să-și angajeze câte un capelan (n.r. - preot neatașat unei parohii, slujitor la o capelă), care să-i consilieze spiritual pe jucători.

„Dacă aș schimba ceva în fotbalul românesc? Aș schimba mentaliatea vizavi de ce înseamnă sport, fair-play, caracter, integritate, muncă. Și aș mai face ceva. Aș pune la fiecare echipă ceea ce fac eu, practic. Aș pune un capelan, un om al lui Dumnezeu care nu una zice și alta face

Un om care cunoaște fenomenul sportiv, care are o inimă pentru sportivi și valori. Să-i ajute să devină pregătiți mental, fizic și spiritual. Capelanul e cel care cunoaște fenomenul sportiv, care a venit de acolo. Mentalitatea jucătorilor e principala noastră problemă. În Scriptură, ai atât de multe exemple de oameni care au început bine și au sfârșit rău, dar și oameni care au început mai puțin bine și au sfârșit bine”, a spus Daniel Zafiris, la GSP Live. 

Daniel Zafiris s-a retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică

Daniel Zafiris s-a retras din fotbalul profesionist la 28 de ani, deși avea o carieră de succes în Liga 1, pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică. Fostul atacant a devenit pastor-asistent la o biserică evanghelică din Iași.

„Dumnezeu mi-a schimbat viața și am înțeles că dincolo de performanțe, de glorie, de bani sau de succes, există lucruri mult mai importante, din perspectiva lui Dumnezeu, și anume sufletele oamenilor. Am realizat că poți să câștigi întreaga lume, poți să ai toți banii, dar la ce ți-ar folosi ce ai câștigat dacă-ți pierzi sufletul?”, a dezvăluit Zafiris miercuri dimineață, la GSP Live

Zafiris a câștigat Cupa României alături de Petrolul Ploiești, în 1995, și a luat decizia de a-și încheia socotelile cu fotbalul total surprinzător, după un hat-trick reușit în prima ligă.

Citește și:

Povestea atacantului român retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică: „Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”

EXCLUSIV 30 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
165962031120810
Liviu Iuliu Petrila  •  20 Aprilie 2022, 14:14

Este nerealistă această idee. Pierdere de timp cu așa interlocutori.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  20 Aprilie 2022, 14:12

Nu ar fi mai bine ca arbitri sa fie numiti de Patriarhie din randul preotilor? Iar in locul FRF-ului sa oficieze un sobor de preoti la deciziile cele mai importante. Sa se scandeze pe stadioane numai incantatii religioase. Aleluia!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  20 Aprilie 2022, 13:58

La Dinamo ar fi cel mai bine!In loc de antrenor!Macar nu i s-ar plati salariu și i-ar da fiecare jucator, care ce marunțiș ar avea prin buzunare!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează