FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Povestea atacantului român retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică: „Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”

Daniel Zafiris / Captură GSP Live
Daniel Zafiris / Captură GSP Live

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 09:59 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 11:28

Daniel Zafiris s-a retras din fotbalul profesionist la 28 de ani, deși avea o carieră de succes în Liga 1, pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică. 

Miercuri dimineață, la GSP Live, fostul câștigător al Cupei României cu Petrolul, ajuns la 53 de ani, a vorbit despre cum l-a descoperit pe Dumnezeu și de ce a renunțat la visul din copilărie. 

Daniel Zafiris: „Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”

„Este o poveste în spatele acelei decizii. Nu a fost una luată pe moment. Din 1991, Dumnezeu mi-a schimbat viața și am înțeles că dincolo de performanțe, de glorie, de bani sau de succes, există lucruri mult mai importante, din perspectiva lui Dumnezeu, și anume sufletele oamenilor. 

Am realizat că poți să câștigi întreaga lume, poți să ai toți banii, dar la ce ți-ar folosi ce ai câștigat dacă-ți pierzi sufletul? Dincolo de forma bună în care eram, dincolo de faptul că urma să mi se reînnoiască înțelegerea cu Petrolul, dincolo de toate bucuriile, a fost o chemare specială a lui Dumnezeu. «Daniel, cred că acum e momentul să renunți la fotbalul profesionist și să-mi slujești mie».

(...) M-am rugat și am zis: «Doamne, acum este momentul! Ce este mai important, din perspectiva Ta?» Am înțeles că e important să vorbesc cu sportivii despre Dumnezeu, să predic fără bariere. Am ocazia să spun despre Domnul, nu despre o biserică sau un cult, ci despre Mântuitorul Hristos și schimbarea pe care El a produs-o în sufletul oamenilor”, a mărturisit Daniel Zafiris, în dialogul purtat cu moderatorul Costin Ștucan. 

Daniel Zafiris, despre retragerea din fotbal: „A fost călăuzirea lui Dumnezeu”

Pe scurt, cam asta a fost hotărârea pe care am luat-o. A fost călăuzirea lui Dumnezeu și o chemare specială pentru mine, din dorința de a ajuta mai mult sportivii prin cunoașterea lui Dumnezeu și a cuvântului Lui”

Poate că simțeam că se rupe ceva sau că lipsește ceva după retragere, dar lucrurile nu mai capătă o așa mare durere dacă Dumnezeu acoperă golul respectiv.

- Daniel Zafiris

Fost atacant, Daniel Zafiris s-a retras din lumea fotbalului la doar 28 de ani și a devenit pastor-asistent la o biserică evanghelică din Iași. Zafiris a câștigat Cupa României alături de Petrolul Ploiești, în 1995, și a luat decizia de a-și încheia socotelile cu fotbalul total surprinzător, după un hat-trick reușit în prima ligă.

Citește și:

EXCLUSIV 30 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

VIDEO // EXCLUSIV Fostul internațional Florea Văetuş a ajuns paznic la arena pe care a jucat: „I-am zis lui Andone că accept orice, inclusiv la pază. Am avut de ales între castel şi stadion”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10228101004815254
Dan Dinamo  •  20 Aprilie 2022, 11:04

Stimate D-n In mintea d-vs cine practica fotbalul de performanta isi pierde sufletul?? Daca ai asemenea idei esti un LOOSER!!!!!

chinese_democracy
chinese_democracy  •  20 Aprilie 2022, 10:36

L-am cunoscut ca predicator. Foarte ok, mi s-a parut extraordinar modul lui de abordare si de discutie. Eu fiind ateu ... Dar nu a incercat sa ma aduca pe "calea cea dreapta", ci am avut discutii constructive. Om de nota 10.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează