FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. O legendă a "câinilor" crede că tragedia lui Hîldan e folosită în alte scopuri: „Nu mi se pare normal. E doar marketing”

Cătălin Hîldan +49   FOTO
Cătălin Hîldan

Articol de GSP - Publicat luni, 14 septembrie 2020 10:51 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 17:12

Dănuț Lupu (53 de ani), fost mijlocaș la Dinamo, a făcut o afirmație controversată legată de Cătălin Hîldan, fostul jucător al „câinilor”, care a murit pe 5 octombrie 2000, pe teren, în timpul unui amical, la 24 de ani.

Fostul jucător crede că în istoria clubului au fost jucători mai importanți decât cel numit de fani „Unicul Căpitan”, dar care au fost uitați de Dinamo sau de fani.

„Eu am plecat de la Dinamo pentru că îi încurcam pe jucătorii tineri ai lui Cornel Dinu, Florentin Petre sau Cătălin Hîldan, Dumnezeu să-l ierte. Eu cred că Dinamo a avut foarte mulți jucători pentru care acest club nu a făcut nimic. E trist, totuși, ca un jucător să moară pe teren. Tot respectul pentru el, dar au fost și alți fotbaliști care au murit și Dinamo nu a făcut nimic pentru ei.

Au încercat și au făcut o chestie de marketing. Nu au de ce să îmi sără suporterii în cap. Toată stima și respectul. Dumnezeu să-l ierte. Nu are nicio vină Cătălin. Dar ce au făcut unii de pe urma tragediei, nu mi se pare normal! 

Vă spun, au fost zeci de fotbaliști mai mari decât Cătălin și care au însemnat mai mult pentru Dinamo decât Cătălin. Trebuie să murim pe teren ca să ne facă dinamoviști? De ce nu au rămas și cu amintirea celorlalți fotbaliști? Sper să nu mi-o ia nimeni în nume de rău”, a declarat Dănuț Lupu pentru Prosport.

VIDEO. Cosmin Contra: „Vreau să-mi felicit jucătorii. Au jucat bine împotriva unei echipe foarte bune”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Dinamo a încercat să ia doi jucători de la Viitorul, dar răspunsul lui Hagi „l-a speriat” pe Cortacero

Începe curățenia la Dinamo! Contra s-a convins: golul genial îl lasă pe un jucător de la Dinamo fără serviciu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
creeperno
creeperno  •  14 Septembrie 2020, 22:55

Lupul isi schimba blana, dar naravul ba

blackknight
blackknight  •  14 Septembrie 2020, 17:16

Hildan si Ekeng au murit pe teren d-aia atata tevatura... nu prea inteleg cand a fost campanie de marketing... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  14 Septembrie 2020, 16:11
Postat de doardinamo1948 pe 14 Septembrie 2020, 15:03

Într-un fel are dreptate, Hâldan va rămâne mereu in sufletul dinamoviștilor, dar din păcate celelalte glorii ale clubului sunt date uitării. Enumerați in minte jucătorii buni care au jucat la Dinamo și o sa vedeți ca sunt nume imense de care nu se amintește mai nimic. Peste 10 ani suporterii tineri habar nu o sa aibă cine era Cătălin Hâldan. Felicit suporterii Rapid-ului ca s-au gândit să facă un muzeu al clubului in care suporterii sa învețe istoria clubului de la înființare pana in zilele noastre. Pun pariu ca 90% din dinamovistii tineri habar nu au de unde vine numele de câinii roșii sau cine a fost Dumitrache, Multescu, Mateuț, chiar și Lupu. Tradiția unui club tine de toată istoria acestuia nu numai de cea recenta.

Diferența e ca Hildan a murit pe teren jucând pentru Dinamo, spre deosebire de toți cei enumerați ... așa e și la război... una e sa mori pe front alta e sa mori împușcat de un soț încornorat... este limpede ca noi nu avem acest cult al omagierii eroilor... cati dinte noi am fi in stare sa aplaudam așa cum se face aici? https://youtu.be/k7llctSTu-0

Vezi toate comentariile (22)
Comentează