FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Începe curățenia la Dinamo! Contra s-a convins: golul genial îl lasă pe un jucător de la Dinamo fără serviciu

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 07:53 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 17:12

Prestația și viziunea jocului arătate de Borja Valle în Dinamo – Botoșani 1-1 i-au determinat pe „câini” să ia în calcul să renunțe la Diego Fabbrini, fotbalistul plătit cu 16.000 de euro pe lună. Agenții săi îi caută un nou club.

Borja Valle le-a luat mințile dinamoviștilor! Un golazo veritabil, șut senzațional din cercul de la centrul terenului, reușita făcând turul mapamondului și atrăgând laude și la București, și la Madrid. Decarul în vârstă de 28 de ani se upgradează sub comanda lui Cosmin Contra, după ce a lucrat cu un alt mare fotbalist, Clarence Seedorf, la La Coruna.

Borja Valle: „Nu sunt Hagi"

Borja Valle și-a păstrat cumpătul și picioarele pe pământ. „Apreciez toate laudele, dar nu sunt Hagi! Nu încap comparațiile aici. Mulțumesc de aprecieri! Probabil, a fost cel mai frumos gol din cariera mea, oricum, mi-a făcut cea mai mare reclamă în fotbal. Era mai bine dacă învingeam. Noi, toți cei ce am sosit la Dinamo, știm unde am ajuns, știm ce responsabilitate avem, vrem să facem din acest club din nou un mare nume la nivel național și internațional. 

Merită acești suporteri fantastici, ceea ce am văzut înaintea meciului ne-a lăsat fără cuvinte, mi-am spus că de aceea fotbalul e unul dintre cele mai frumoase lucruri din viață, fiindcă adună astfel de oameni și de situații", a mărturisit mijlocașul, al cărui salariu este de peste 30.000 de euro pe lună, considerat cel mai mare din Liga 1.

Diego Fabbrini e o umbră

Borja a intrat după pauză, la 0-1, și a preluat responsabilitatea fotbalului la echipă, înlocuindu-l, astfel, pe Diego Fabbrini. Italianul a fost o umbră. Spaniolul a luminat jocul, până și antrenorul Marius Croitoru - în viața privată, bun prieten cu Diego - apreciind prestația lui Borja și spunând că Dinamo „a dominat din minutul 46 până în 95". Italianul pierde clar locul de titular în favoarea spaniolului, care va recâștiga din potențialul fizic cât mai curând posibil.

În plus, Contra nu este entuziasmat de Fabbrini - fotbalistul e remunerat cu 16.000 de euro pe lună, avea cel mai mare salariu până la sosirea "Armadei" iberice -, jucătorului i s-a transmis că ar fi mai bine să-și găsească alt contract.

Agenții săi îi caută un nou angajament începând de astăzi, mai ales că mercato ține până pe 5 octombrie. „Guriță" și managementul spaniol ar vrea să folosească salariul lui Diego pentru aducerea unui alt fotbalist pentru primul "11", în condițiile în care Fabbrini primise semnale clare că-i va fi greu să mai prindă un post de titular dacă joacă așa cum a făcut-o în ultimul sezon. 

1 golși 2 pase decisive are Fabbrini în 21 de meciuri pentru "câini"

De mult timp nu am mai văzut un astfel de jucător importat aici, în România. E în stilul lui Demollari, Adailton. Probabil, atunci când el și ceilalți fotbaliști aduși de Contra vor fi pregătiți fizic, Dinamo va juca foarte bine. Au valoare băieții ăștia!
- Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF

  La noi, pe stadioane, astfel de faze vezi extrem de rar sau poate deloc. Gică Hagi era capabil de astfel de execuții. S-a văzut calitatea. Trebuie să ai minte fotbalistică pentru a face așa ceva. Timpul de gândire e foarte scurt, de aceea el a demonstrat că este un fotbalist mare
- Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

 Sunați la FIFA și anunțați că Borja Valle a reușit golul anului!
- ESPN 

Direct pe locul 1 în clasamentul pentru Premiul Puskas! Opera de artă a lui Borja Valle la debut
- AS

Borja Valle debutează în stil mare în România: înscrie golul vieții sale de la 60 de metri!
- Marca

3 idei de la Borja:

  • „Toată viața am încercat să nu trăiesc din ceea ce spun unii despre mine pe net, judecându-mă și încercând să-mi facă rău. Pentru mine, cel mai important e cum sunt ca om, să fiu un tip modest, să fac lucrurile așa cum e corect”
  • „Munca e ceva secundar, nu mă interesează dacă o echipă nu mă vrea pentru că spun ce cred, important e să fiu eu însumi, să pot spune ce simt și o voi face de fiecare dată. Dacă vor fi repercusiuni pentru că am fost eu însumi, nu am niciun fel de problemă"
  • „Carantina a fost o experiență incredibilă, m-a ajutat ca persoană și profesional, cum să canalizez anumite senzații și anumite momente. Conștientizez mai mult cât de important este fotbalul în viața mea, ce privilegiu am de a trăi ceea ce trăiesc în cariera mea. Înainte de coronavirus erau furie, neputință, neînțelegere și lipsa de dorință de a accepta, greșeli chiar la nivel personal".

 

În ce condiții îl vrea Botoșani pe Fabbrini

Înaintea startului campionatului, și pentru a-i șicana pe dinamoviști, Valeriu Iftime a declarat în mai multe rânduri că și l-ar dori înapoi pe Fabbrini. Acum, pentru GSP.RO, a declarat: 

„Eu l-aș lua oricând înapoi, doar că pretențiile lui financiare sunt foarte mari. Eu nu pot să plătesc salariul lui. Dacă vine la condițiile mele, îl iau oricând! Bani pentru transfer nu dăm. Pot plăti doar un salariu decent, așa cum am plătit când a venit la mine acum doi ani. După ce a plecat, nu a mai arătat nicăieri un fotbal bun. Eu îl aștept la Botoșani și vă garantez că într-un an de zile pleacă într-un campionat puternic". 

Fabbrini are 5 goluri și 5 assist-uri în 32 de meciuri pentru Botoșani.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Dinamo a încercat să ia doi jucători de la Viitorul, dar răspunsul lui Hagi „l-a speriat” pe Cortacero

Adam Nemec, în ofsaid » Imaginea cu care Zuzana l-a dat de gol

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
6.6.6
6.6.6  •  14 Septembrie 2020, 11:54

citez: " le-a luat mințile ..." Sunteți grețoși!

cfr_noua_campioana
cfr_noua_campioana  •  14 Septembrie 2020, 11:24
Postat de vasi1986 pe 14 Septembrie 2020, 09:44

Eu zic ca mai merita o sansa, un meci capital in care sa arate ca merita sa ramana la Dinamo, daca nu, asta e, il dam la schimb pe Harut sau Chindris :)

ar fi buni cei 2

chinese_democracy
chinese_democracy  •  14 Septembrie 2020, 10:32

Meciul a fost vineri. De vineri pana azi, e al patrulea articol in care mulgeti subiectul asta. Pleaca, am inteles, dar trebe sa ne amintiti in fiecare zi asta ? Credeti ca ii pasa cuiva ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează