FOTBAL  »  Superliga  »  ALBA IULIA - POLI TIMIŞOARA, DUMINICĂ, 18:00, GSP TV ŞI FAZE VIDEO ÎN TIMP REAL PE GSP.RO

Dare Nibombe: "Destinul meu? Fotbalul"

Dare Nibombe, Nibombe, Poli Timisoara
Dare Nibombe, Nibombe, Poli Timisoara

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2009 00:00

Calificat cu Poli în Europa League, Dare Nibombe (29 de ani) povesteşte cum a luptat pe cont propriu pentru a pleca din Togo şi a realiza ceva în viaţă

Chiar dacă Liga Campionilor s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru Timişoara, vicecampioana României a ieşit onorabil din primul său impact cu fotbalul galactic. Pe lîngă Gigel Bucur, autorul "dublei" de la Doneţk, o contribuţie importantă a avut-o şi fundaşul togolez. Dare Nibombe a repetat miercuri la Stuttgart (0-0) evoluţia impecabilă din manşa secundă cu Şahtior, după care Poli şi-a asigurat practic calificarea în grupele Europa League.

Mesaje de la fani, telefon de la mamă
Căpitan în premieră la Poli, Nibombe a devenit idol în Banat: "După meci m-am uitat pe telefon şi aveam o grămadă de mesaje, unele de la simpli oameni care erau rezidenţi în Germania şi veniseră să mă vadă jucînd, iar alţii care erau pur şi simplu prietenii mei. Mi-a dat mesaj şi reprezentatul Federaţiei din Togo, care era în Germania. Mi-a transmis că vrea să joc la fel şi cu Marocul peste două săptămîni".

Recunocător fratelui vitreg
Deşi are 1,96 metri, Nibombe dezvăluie că nu s-a gîndit să se apuce de baschet în copilărie. "În Togo viaţa nu este deloc uşoară. Ca să reuşeşti ceva trebuie să iei totul pe cont propriu pentru că acolo nu îţi pune nimeni destinul pe tavă. Destinul meu s-a numit fotbalul. M-a îndemnat spre sport fratele meu vitreg, care a fost portar, dar nu a ajuns niciodată la un nivel înalt", a dezvăluit jucătorul care a ajuns şi căpitanul "naţionalei" ţării sale.

"În Togo fotbalul înseamnă altceva. Multă muzică, multă bucurie. Din păcate tatăl meu nu mai este, dar mama mă sună după fiecare meci şi mă întreabă ce-am făcut"
DARE NIBOMBE, fundaş Poli Timişoara

"I-am promis impresarului meu cînd am ajuns în România că voi juca cît de curînd la o echipă mare care va merge în Europa"
DARE NIBOMBE, fundaş Poli Timişoara.

"Am învăţat foarte multe din partidele cu Şahtior şi Stuttgart din Liga Campionilor. Aşteptăm încrezători Europa League şi ne gîndim mai mult la primul loc în Liga 1"
DARE NIBOMBE, fundaş Poli Timişoara

ŞTIRI

Goga şi Chiacu, în lot pentru grupe
Timişorenii trebuie să retrimită la UEFA pînă pe 1 sepembrie lista cu lotul de jucători pentru grupele Europa League. Ca şi în preliminariile Champions League, Sabău se va putea baza tot numai pe 21 de jucători, din maximul de 25, dat fiind că Poli nu are nici un jucător în lot crescut de club minimum trei ani în intervalul de vîrstă 15-21 de ani. Noutăţile ar putea fi atacantul Dorin Goga şi mijlocaşul Hristu Chiacu, ultima achiziţie a Timişoarei, urmînd ca aceştia să ia locul, cel mai probabil, lui Stancu şi Borbely.

Probleme de lot cu Unirea
După meciul cu Stuttgart, lista indisponibililor din lotul lui Poli s-a extins. Mai vechilor accidentaţi Brezinsky, Rusici, Mansour, Magera şi Luchin li s-a alăturat şi stoperul slovac  Cisovsky, care a suferit miercuri o entorsă şi e incert pentru meciul cu Unirea Alba Iulia, de duminică. Totodată, uşoare probleme de sănătate mai au Vrsici, Parks, Curtean şi Latovlevici, ultimii trei intrînd pe teren la Stuttgart nerefăcuţi complet.

"Inofensiva Poli"
Ziarele germane au ironizat prestaţia timişorenilor de la Stuttgart. "Fără goluri, dar mai bogaţi cu 22 de milioane. Babbel poate visa la Liverpool, deşi a spus că partida cu Timişoara a fost una importantă. Oaspeţii au fost inofensivi, Lehmann nu a apărat nici o minge măcar", notează Bild, completat de Kicker: "Stuttgart a controlat meciul, a jucat ofensiv, iar Timişoara nu a reuşit să îi pună în dificultate pe şvabi".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  28 August 2009, 11:32

Bun jucator,da articolu asta trebuia dezvlotat,park era despre viata lui.Sunteti varza

 •  28 August 2009, 10:11

Nu sunt sigur, s-ar putea sa gresesc, dar Nibimbe este primul capitan de culoare al unei echipa din Romania. Asta da performanta...arata spiritul Timisoarei.... frumos

suceava64
suceava64  •  28 August 2009, 09:44

de apreciat acest om.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează