FOTBAL  »  Superliga  »  BARAJ EUROPA

Data barajului Chindia - Viitorul, schimbată! Când se va disputa meciul pentru Conference League

Chindia - Viitorul // foto: Imago
Chindia - Viitorul // foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 mai 2021 15:10 / Actualizat luni, 24 mai 2021 16:40

Semifinala barajului pentru Conference League între primele clasate din play-out cu licență de Europa, Chindia și Viitorul, a fost reprogramată.

Meciul care va stabili cine o va înfrunta pe Sepsi OSK în finala barajului pentru UEFA Conference League trebuia să se desfășoare inițial miercuri, la Buzău, de la ora 18:30. Programul a fost schimbat, iar miercuri, de la acea oră, se va juca meciul CS Universitate Craiova - Academica Clinceni, din ultima etapă a play-off-ului. În schimb, semifinala barajului se va juca o zi mai târziu, pe 27 mai, de la ora 20:30.

Chindia - Viitorul, fără spectatori

Meciul se va juca la Buzău, pe stadionul „Gloria”, în absența suporterilor. „Ne vom revedea în luna iulie, la primul meci oficial din Liga I din noul campionat”, le promite clubul dâmbovițean suporterilor.

Comunicat Chindia Târgoviște

AFC Chindia Târgoviște anunță că meciul de baraj cu Viitorul, programat joi 27 mai ora 20.30 la Buzău, pe stadionul “Gloria”, se va desfășura în aceleași condiții ca și precedentele disputate de echipa noastră în Liga I. 
Pentru că protocolul anunțat de curând în scopul revenirii fanilor pe stadioane presupune verificări amănunțite la arena sportivă din Buzău privind condițiile de acces, iar timpul pentru a organiza acest joc cu spectatori este foarte scurt, am luat decizia ca accesul publicului să fie restricționat și la meciul de joi. 

- Facebook @ AFC Chindia Oficial

Chindia a încheiat play-out-ul pe primul loc, cu 36 de puncte, 4 peste UTA, Gaz Metan și Viitorul. Pentru că arădenii și sibienii nu au licența aferentă Cupelor Europene, locul lor în semifinala barajului a fost luat de trupa dobrogeană.

Bani mulți în Conference League

Calificarea în grupele UEFA Conference League este răsplătită 2,94 milioane de euro. Cum sunt distribuiți restul banilor:

  • 500.000 de euro pentru fiecare victorie din grupă
  • 166.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate din grupă
  • câștigătoarele grupelor vor primi încă 650.000 de euro, iar ocupantele locurilor secunde câte 325.000 de euro
  • 300.000 de euro pentru calificarea în șaisprezecimile de finală
  • 600.000 de euro pentru calificarea în optimile de finală
  • un milion de euro pentru accederea în „sferturi” două milioane de euro pentru fiecare semifinalistă
  • 3 milioane de euro pentru finalistă
  • 5 milioane de euro pentru câștigătoarea competiției.
        Acestor sume li se va adăuga și un procent din market pool

Liga 1 se pregătește de Conference League

România va da 3 echipe în preliminariile Conference League, ocupanta locului secund în Liga 1, câștigătoarea Cupei României și învingătoarea nou-înființatului baraj.

Și campioana poate ajunge în play-off-ul acestei competiții, dacă e eliminată în turul 1 din Ligă sau fie în turul 3, fie în play-off-ul din Europa League.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ultima strigare » În ce condiții rămâne Diego Fabbrini la Dinamo + Craiova lui Mititelu stă la pândă!

Eugen Trică, reacție tranșantă după ce a fost demis de la FC U Craiova 1948: „Nu sunt Napoli, nu cred că voi mai antrena această echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
danut1971
danut1971  •  24 Mai 2021, 17:06

fortza chindia

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  24 Mai 2021, 16:00

Cand *** de pe aceste meleaguri se crede mai inteligenta de cat omul din alte parti unde logica e la ea acasa, imita alandala ce au facut aia pe acolo . Acolo toate echipele din play-off erau calificate in competitii europene. Asa ar fi o explicatie sa incurajezi echipele din play-out sa prinda un baraj de calificare pentru europene. Dar pe la noi sa vii de pe locul 7-8-9 sa treci peste locurile 6-5-4 sa joci baraj cu echipa de pe locul 3 (intamplator 3 e ocupat de castigatoarea cupei si joaca cu 4) e la mintea ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează