FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Două semnale de alarmă trase din interiorul DDB: „S-au adus 2,5 milioane de euro. Am primit un document cu cheltuielile, dar nu sunt mulțumit”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 13:15 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 13:42

Fost președinte al DDB Spania, Dragoș Sterpu a fost invitat la GSP LIVE și a vorbit despre problemele interne din conducerea programul DDB.

Întrebat de moderatorul Costin Ștucan ce recomandare are pentru organizația centrală a DDB, proiectul prin care fanii lui Dinamo au cumpărat acțiuni de la club, Dragoș Sterpu a explicat ce probleme consideră că există în interiorul programului.

Dinamo urcă pe loc de baraj! » OFICIAL: Gaz Metan a fost depunctată azi cu 8 puncte! Noul clasament în Liga 1
DEPUNCTARE
Dinamo urcă pe loc de baraj! » OFICIAL: Gaz Metan a fost depunctată azi cu 8 puncte! Noul clasament în Liga 1

VIDEO Fostul șef al DDB Spania, mesaj pentru conducerea DDB: „E nevoie de transparență și alegeri”

„Eu cred în DDB. Modul în care e organizat acum se poate schimba. E singura șansă ca Dinamo să supraviețuiască. Problemele se pot rezolva. Cel mai important lucru e transparența. 

Eu sunt socio și la Real Madrid. Intru pe o pagină, mă loghez și pot vedea orice cheltuială a clubului. Noi, la DDB, nu știm. Am primit acum câteva luni un document în care erau puse niște cheltuieli. Asta a fost tot ceea ce știm despre banii din DDB. Cheltuielile erau defalcate, dar nu am fost mulțumit.

Am trimis un mail DDB-ului după aceea. Nu-l pot face public. Ei trebuie să facă publice aceste cheltuieli, sunt bani cheltuiți în interesul lui Dinamo. S-au adus 2,5 milioane, dar dacă nu va fi transparență, oamenii vor renunța. 

DDB trebuie să-și regleze problemele din conducere, trebuie să găsească o cale de a comunica. E greu, dar trebuie asta trebuie făcut.  Și, în primul rând, le spun să facă ceea ce trebuia făcut de acum 2 ani. Alegeri. De la 1 iulie, DDB trebuia să aibă o nouă conducere. Cei de acum sunt interimari de 2 ani”, a spus Sterpu la GSP LIVE.

DDB se pregătește de alegeri 

Mandatul lui Cristian Hîldan, început în 2018, a fost valabil doar pentru primii 2 ani ai proiectului, dar, din cauza pandemiei, scrutinul care era programat în 2020 a tot fost amânat. Potrivit site-ului Programului DDB, alegerile vor avea loc în luna iulie, în pauza competițională, iar membrii cotizanți pot vota președintele pentru următorii 4 ani, în Aplicația DDB, timp de 7 zile.

Cine poate candida pentru funcția de președinte DDB?

  • Campania Electorală va începe cu două luni înainte de alegeri, și va fi organizată de Asociația „Peluza Cătălin Hîldan". 
  • Conform statutului DDB, pentru funcția de președinte poate candida orice membru al proiectului DDB.
  • Pentru a participa la alegeri un candidat trebuie să fie validat de Asociația PCH Dinamo. Dacă sunt mai mulți de doi candidați care strâng peste 10% din voturi, rămân în cursa finală doar primii doi cu cele mai multe voturi strânse în aplicație
  • Rămâne de văzut dacă se vor păstra condițiile care erau prevăzute pentru scrutinul din 2020, candidații să aibă un an plin (12 luni consecutive) de plată a contribuției de Acționar DDB și/sau Elită la momentul începerii Campaniei Electorale, sau să îndeplinească cerințele stabilite pentru alegerile din 2024, doi ani plini (24 luni consecutive) de cotizații.

Cine votează la alegerile DDB?

  • Drept de vot au toți cei care sunt acționari DDB, Elite DDB de 1 an plin (12 luni consecutive) sau care au plătită contribuția pe un an în avans. Pot vota doar persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani înainte cu cel puțin o zi de alegeri.
  • Președintele DDB poate fi demis și vor fi organizate alegeri anticipate, dacă timp de 1 lună se strâng 75% din totalul de Acționari DDB, Elita DDB semnează Cererea de Demitere cu tot cu motive postată de membri nemulțumiți, în aplicația DDB.

Citește și: 

DDB, întâlnire cu Pablo Cortacero în Spania » Cum l-a uimit pe președintele DDB: „Să vă spun cu cine era la masă. Totul părea serios”

Istvan Kovacs a fost delegat la derby-ul Rapid - Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1948forever
1948forever  •  23 Februarie 2022, 14:59

pai nu se lauda ddb cu transparenta, cu fiecare vot conteaza :))) alegerile vor fi corecte la fel cum au fost alesi putin si burleanu ani de zile

bucovineanul
bucovineanul  •  23 Februarie 2022, 14:53

Trebuie o conducere serioasă la dinamo....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează