FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DDB = Doar Divizia B! "Câinii" se află într-o situație disperată: numai recorduri negative după un nou eșec rușinos!

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 09:00

"Câinii" sunt pe loc de baraj și se iau la trântă cu propriile recorduri negative. Reacțiile sunt tragicomice.

Sloganul "Doar Dinamo București" riscă să se modifice în " Doar Divizia B". Aceleași inițiale, numai că situația a devenit, oficial, rușinoasă pentru roș-albii ajunși pe loc de baraj.

Claudiu Niculescu a admis primul umilința "câinilor": "Nu mai e de glumă, oricum nu era, dar acum situația e chiar gravă!". Gicu Grozav l-a completat: "Suntem în pom, iar pomul în aer".

Jucătorii au discursul precum prestația din teren, aceeași placă pusă pe repeat, se uită într-o zonă neutră la flash-interviuri și se scarpină în urechi. Ionuț Negoiță și compania afirmă că în afara salariilor blocate nu vor mai exista pedepse, că nu vor fi concedieri la iarnă, dar în situația în care Dinamo periclitează play-off-ul, toți jucătorii pot fi puși pe lista de transferuri.

Wrestling cu rușinea

Dinamo nu încetează în a-și surprinde negativ suporterii. Întotdeauna există mai rău. Iată cifrele rușinii, trupa din Ștefan cel Mare egalând alte momente jenante din istoria de 7 decenii:

  • O singură dată "câinii" au mai ocupat locul 12 după 11 runde, în ediția 2013/2014. Doar că atunci echipa avea 13 puncte, nu 11 ca acum. A fost demis Mulțescu și adus Stoican, iar formația a încheiat pe locul 4 campionatul.
  • O singură dată au mai scos la fel de puține puncte după 11 etape, însă și atunci roș-albii au avut un golaveraj mai bun. În 1959/1960, locul 9 din 12 echipe, golaveraj 9-12.
  • A doua cea mai slabă apărare a campionatului, după "lanterna" FC Voluntari, a primit 19 goluri. Ultima dată când a încasat mai multe fiind în ediția 2010/2011, 22 de goluri.
  • A egalat contraperformanța de anul trecut, când a încheiat campionatul în play-out, 5 meciuri la rând fără victorie, dar și în ediția 2017/2018 s-au obținut totuși două remize și 3 înfrângeri față de cele 4 eșecuri de acum și doar un egal.
  • Ultima dată când Dinamo a luat un singur punct în 5 meciuri consecutive s-a întâmplat în ediția 2010/2011, cu Ioan Andone antrenor, remiză cu FC Brașov, în rest eșecuri cu U Cluj, FC Vaslui, Urziceni și Oțelul.
  • Ultima dată când a bifat 6 meciuri la rând fără victorie în deplasare s-a întâmplat în toamna 2016, trei remize și tot atâtea înfrângeri. Acum, o singură remiză, cu FCSB.
  • Ultima dată când a scos doar un punct din 6 deplasări consecutive s-a întâmplat în primăvara 1997/1998: remiză cu CSM Reșița, înfrângeri cu Farul, Bistrița, Steaua, Oțelul și Foresta.

REACȚII

Alexandru David, președinte Dinamo: "Nu ne trimiteți la morgă, vom renaște!"

- "Nu e niciun haos la Dinamo, nu vor fi epurări, că nu suntem nici la închisoare, nici în lagăr! Nu băgați râcă, nu e cazul. Nu e nicio listă neagră de jucători de care să se scape în iarnă, nu vor fi dați afară, există încredere la nivelul echipei, clubului"
- "Dinamo are lot de primele 6, de play-off. Cât timp va exista încredere că putem ajunge în play-off, vom lupta pentru acest lucru. Suntem doar într-o pasă proastă. Vom trece peste ea, suntem siguri cu toții. Avem lot de play-off, trebuie să se vadă valoarea echipei!"
- "E de muncă, e clar, fiindcă Dinamo nu are cum să fie vreodată pe locul 12. Dar e numai o pasă proastă. Nu ne trimiteți la morgă, că nu e cazul. Dinamo va reveni mai puternică după această pauză. Echipa trebuie să-și recapete încrederea în propriile forțe"

Fostele glorii: "Lăsați-i să se pregătească de baraj!"

- Dănuț Lupu: "Ca să glumesc puțin, domnul Negoiță vrea să construiască un baraj și de asta joacă Dinamo așa. Înainte se pregăteau de Liga Campionilor, acum lăsați-i să se pregătească de baraj! Sunt vreo 6-7 fotbaliști care trebuie să plece. Claudiu Niculescu să scoată echipa din rahat, altfel, dacă echipa e o rușine, și antrenorul e o rușine"
- Ion Pârcălab: "E groaznic, e dureros, e rușinos! Nu vreau să mă gândesc la retrogradare totuși, însă numai că se pronunță acest cuvânt lângă numele echipei e penibil. Nu cred că echipa se mai poate califica în play-off"
- Ioan Andone: "Nu credeam să văd Dinamo astfel! E o perioadă proastă. Problemele lor sunt mari în apărare, mari de tot. Și nu poți să stai doar în Penedo, la 38 de ani, îi trebuie concurență. De la mijloc în sus au soluții bune, nu bunicele"
- Ionel Dănciulescu: "Observ o naivitate excesivă pe faza defensivă, orice ocazie a adversarului creează panică și se poate solda cu gol. E prea multă frică. E rușinos locul ocupat acum"

Vezi și: Un mare dinamovist dezvăluie: "Dacă Becali dădea 200.000 de euro pe Nistor, Dinamo îl vindea" » Atac la conducerea "câinilor"

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (20)
ray51
ray51  •  10 Octombrie 2018, 14:08

Habar n-am de ce unii stau pe scaune confortabile pana la adanci batraneti. Care-i logica acelei companii care-si mentine conducatorii atunci cand lucrurile merg prost, foarte prost. Aceasta stare de fapt v-a distruge toate sectoarele de activitate din Romania.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  10 Octombrie 2018, 14:01

Manolache, tu sub ce birou ai stat până acum ?

1198766430181192
Abigail Laslas  •  10 Octombrie 2018, 13:02

Bună asta cu "lăsații să se pregătească de baraj"

Vezi toate comentariile (20)
Comentează