FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - HERMANNSTADT 5-0

ANALIZĂ GSP. De 3 ani, Viera joacă pentru FCSB! „A fost dubios și la Sepsi”

Ousmane Viera a avut o nouă prestație jenantă cu FCSB +16   FOTO
Ousmane Viera a avut o nouă prestație jenantă cu FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 27 octombrie 2020 15:15 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 15:44

După ce s-a întors în Liga 1, în vara lui 2017, Viera, stoperul ivorian de la Hermannstadt, a avut prestații catastrofale în 5 din cele 6 dispute împotriva celor de la FCSB, cum s-a întâmplat și luni, la eșecul 0-5 de pe Arena Națională.

Dacă Viera e adversarul FCSB-ului, atunci victoria e aproape garantată pentru clubul lui Gigi Becali. În plus, fundașul central african și-a făcut un obicei în ultimii ani din a evolua slab, foarte slab și chiar penibil atunci când apare pe teren împotriva celor de la FCSB.

Această tradiție negativă în privința lui a început odată cu reîntoarcerea în Liga 1. După ce a avut o experiență de 4 ani în Turcia, între 2013 și 2017, Viera a revenit în România și a semnat cu Sepsi Sf. Gheorghe. Iar de atunci, inclusiv cu jocul de luni, în tricoul lui Hermannstadt, a jucat de nu mai puțin de 6 ori ca adversar al FCSB-ului. Și regula a fost că el s-a dovedit a fi principalul vinovat de înfrângerile dure și foarte dure încasate de echipa lui.

Iar excepția e dată de singurul joc în care s-a impus, 4-2 pentru Sepsi în sezonul 2018-2019, dar chiar și atunci defensiva trupei din Sfântu Gheorghe, cu el în frunte, a dat rateuri și a încasat două goluri.

În rest, Viera a avut prestații pentru care a fost notat inclusiv cu 2, 3 și 4, ceea ce înseamnă prestație jenantă. A dat inclusiv autogol, a fost de multe ori cel mai slab de pe teren, iar luni a fost responsabil la cel puțin două dintre reușitele oamenilor lui Toni Petrea. 

Radiografia lui Viera când a jucat cu FCSB în ultimii 3 ani

Ssezonul 2017-2018

  • FCSB - Sepsi 2-0: nota 4 în GSP

Sezonul 2018-2019

  • FCSB - Sepsi 2-0: nota 5 în GSP
  • Sepsi - FCSB 4-2: nota 7 în GSP
  • FCSB - Sepsi 2-0: nota 2 în GSP
  • Sepsi - FCSB 1-5: nota 3 în GSP

Sezonul 2019-2020

  • Hermannstadt - FCSB 0-4: nota 2 în GSP

9 sezoaneare Viera în Liga 1: unul la CFR, unul la Internațional Curtea de Argeș, 3 la Pandurii și câte două la Sepsi și Hermannstadt

„La experiența mea, n-am voie să fac așa ceva, dar se mai întâmplă"

La finalul jocului, Viera a făcut declarații la flash-interviu și și-a asumat în totalitate modul în care s-a prezentat. Și echipa, dar mai ales el, ca fundaș central. „Am jucat foarte prost, a fost o rușine de meci, nu meritam nimic, FCSB a fost echipa mult mai bună. Dacă meciul începe de la 2-0 nu ai nicio șansă cu o echipă mult mai valoroasă. Din păcate, nu am jucat bine și trebuie să ne trezim pentru că avem meci cu Craiova. Am greșit și nu am voie să fac asemenea greșeli pentru că am experiență. Eu trebuie să dau încredere jucătorilor, dar sunt meciuri în care se mai întâmplă să mai și greșești", a declarat Viera. 

19 selecțiiși un gol are Viera în naționala Coastei de Fildeș, prezențe bifate între 2013 și 2016

 Februarie 2018: A dat autogol și apoi a spus: „Se mai întâmplă"

În sezonul 2017-2018, atunci când îmbrăca tricoul celor de la Sepsi, Viera a evoluat într-un meci în care echipa lui a pierdut cu 0-2 în fața FCSB-ului, meci în care a marcat un autogol. După acel joc, el a fost extrem de bine dispus la interviu: „M-a lovit mingea în cap, am văzut-o târziu, n-am mai avut ce să fac. Se mai întâmplă să faci greșeli într-un meci". 

215 meciuriare stoperul african în Liga 1, prima apariție fiind în martie 2009, în meciul CFR - Otopeni 1-0

34 de aniva împlini Viera în decembrie, el fiind născut la Daloa, în Coasta de Fildeș

În 2020, doar cu FCSB a fost foarte slab

Cifrele InStat demonstrează că în toate jocurile bifate în 2020 în Liga 1, Viera a fost bun și foarte bun de fiecare dată, cu o excepție. Singurul meci disputat împotriva FCSB-ului, cel de luni, de pe Arena Națională. Indexul InStat, ceea ce reprezintă o medie a tuturor parametrilor elocvenți pentru un fundaș central, a fost în acest meci de numai 188. De departe, cel mai scăzut dintre toți jucătorii care au fost pe teren. În rest, în toate celelalte partide, stoperul din Coasta de Fildeș n-a scăzut niciodată, în acest an, sub 200! Chiar și atunci cînd Hermannstadt a suferit o înfrângere asemănătoare, 1-4 cu Viitorul, în iunie, indexul său a fost unul decent, 204! 

2 trofeea câștigat Viera în carieră: Cupa României cu CFR (2009) și Cupa Africii pe Națiuni cu Coasta de Fildeș (2015)

Dinu îl arată cu degetul: „A fost dubios și la Sepsi"

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo, Cornel Dinu, l-a criticat dur pe Viera după meciul cu FCSB. Aflat în studio la Telekom Sport, Dinu a declarat: „Sibiul a avut o apărare mai mult decât penibilă. La golul 2 și golul 3, gafele de așezare și expunere ale lui Viera au fost decisive. Impresia e că nu a fost doar un meci ușor. Mi s-a părut suspect de vulnerabilă partea dreaptă a defensivei, cu Scarlatache și Viera. 

Viera, dacă nu mă înșel, a avut astfel de momente destul de dubioase și când era pe la Sepsi.. Nu doar de poziționare, deși la golul lui Man face un fel de pași de horă. Să ne aducem aminte ce intrare a avut la adresa lui Ianis Hagi, când era să îi rupă piciorul”. 

VIDEO Caz incredibil la FCSB! Jucătorul a vorbit direct cu Gigi Becali: „Lasă-mă mai mult pe teren!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

MM contraatacă pe facebook și n-o uită nici pe CFR Cluj: „Haterii de serviciu critică orice se întâmplă la noi”

Toni Petrea, taxat pentru decizia luată cu Hermannstadt: „Lasă-l, mă, să joace!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (143)
100550221766435
Titi Suru  •  28 Octombrie 2020, 12:26
Postat de zorrozabal pe 28 Octombrie 2020, 10:05

Iata o dovada- indirecta-ca cuplul comico infractional-care infecteaza fotbalul romanesc-a masluit si meciul de luni seara!Pentru ca toate comentariile mele-in acest sens-au fost cenzurate in redactie!Deh!Muzica canta pentru cine o plateste!

..aseara , ultimul meu comentariu .. a fost in jur de ora 19:20 !!... apoi am primit galben DIRECT???? .... atentie fara injurii sau jigniri !!.. stiu si inteleg ca sunteti frustrati , pentru ca arbitrii va toaca ..pe unde va prind !! dar nu noi suntem beneficiatrii !!dinamo e singura echipa care e la -5(cinci greseli impotriva ), steaua e la-1(o greseala impotriva) ..chefere-ul la +4(patru greseli pro) si prazarii la _+7(sapte greseli pro )!!de franari si de prazari .. nu o sa vezi mai mult de 1/2 articole .. si alea laudative !! .. AIA AU PRESA PLATITA !!.. cu noi (steaua si dinamo) presa doar ... se distreaza , bagand batul prin gard , avand ''grija''.. sa nu fie liniste .. bagand fitile ... nu conteaza cat de evidente ... daca-si ating scopul !!se creaza astfel ''presiune'' si dinspre suporteri , se atata vechi rivalitati ...cum se zice cainii latra(steaua, dinamo) si se sfasie intre ei .... ursul trece(franarii , prazarii) !!, care isi vad linistit de treaba .. cu arbitraje (uita-te doar la ultimul exemplu cu cfr-voluntari .. cu penalty refuzat voluntariului in min 78... NIMENI NU A SCOS O VORBA?? !!!... unde naiba esti mario ??!!.. ca ma-m saturat sa explic de fiecare data ce se intampla ... si sa demontez de unu singur manevrele si '' bombele'' de presa a celor care ... au beneficiat ani la rand , castigand bani si campionate !!!!

825920628227905
Daniel Vacarus  •  28 Octombrie 2020, 11:46

BA DA CUM SE FACE CA DE FIECARE DATA CAND BATE FCSB VOI GASITI CATE UN MOTIV ....DC NU APRECIATI SI APORTUL JUCATORILOR....DE CE BA E SLABA APARAREA BA E BLAT DE CE NU LAUDATI JOCUL ECHIPEI FCSB ? SI JUCATORII AAA DA...VOI SUNTETI CONTRA GIGI AM INTELES....

1983525858533835
Mihai Fcsb  •  28 Octombrie 2020, 10:50
Postat de roja.azul pe 27 Octombrie 2020, 22:27

Ei as, maine e la fel ca azi, la fel ca ieri...la fel ca-n '47: FCSB este Steaua! :))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (143)
Comentează
Close