FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

De ce alege Steaua titlul şi nu Europa League! » Diferenţa între primăvara EL şi accesul în grupele Ligii e de peste 25 de milioane de euro

Steaua nu a mai jucat în Ligă de cinci ani.
Steaua nu a mai jucat în Ligă de cinci ani.

Articol de , - Publicat marti, 11 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 septembrie 2012 15:24

GSP prezintă ce calcule financiare şi-a făcut Gigi Becali atunci cînd a anunţat că preferă să-şi odihnească jucătorii de bază în Europa League pentru a nu periclita cîştigarea titlului.

Gazeta a aflat pe ce se bazează strategia anunţată de Gigi Becali în direct la GSP TV, aceea de a nu aborda cu toţi titularii meciurile din Europa League, pentru ca aceştia să fie odihniţi în campionat şi să lupte cu toate puterile pentru cîştigarea titlului. "Trebuie neapărat să luăm titlul pentru ca la anul să fim în grupele Champions League" a fost argumentul lui Becali.

Steaua a bifat deja 80-90 la sută din încasări
GSP a adunat toate datele financiare din cele două competiţii europene şi vă prezintă diferenţa între ce ar putea încasa Steaua în cazul în care ar trata cu toată seriozitatea grupele Europa League şi ar reuşi să se califice în primăvară, la fel ca sezonul trecut, şi încasările pe care le-ar putea avea dacă la anul ar merge în grupele CL.

În primul rînd, Steaua fiind deja în grupele EL, are deja asigurată o sumă mare de bani, care îi va intra în conturi chiar dacă nu se va califica mai departe. Doar din bonusul de participare şi întreaga cotă de market-pool, deoarece e singura reprezentantă a României în competiţie, adună deja 5,8 milioane de euro.

La această sumă se adaugă reţeta din bilete, mai ales că Steaua va pune în vînzare pachete înainte de startul competiţiei, plus un minimum de 3-4 puncte pe care le va aduna probabil chiar dacă nu va avea pe teren echipa standard. Un total de 7-8 milioane.

30 de milioane de euro versus 2,3 milioane de euro
De aici, încep calculele. Dacă se va axa pe această competiţie şi va merge mai departe, surplusul ar fi de 2,3 milioane de euro în cazul în care echipa s-ar opri în "16-imi" şi de aproape 5 milioane dacă echipa ar ajunge pînă în "optimi".

În schimb, dacă Steaua va lua titlul, fiind şi cap de serie, va avea şanse mari să ajungă în grupele Champions League. Acolo, cu o grupă comparabilă cu cea pe care a avut-o în 2006, cu Real, Lyon şi Dinamo Kiev, şi cu un punctaj asemănător, ar putea strînge peste 30 de milioane de euro! Adică, o diferenţă în plus de peste 25 de milioane

520051-caseta-steaua-1.jpg

Ar avea 3 tururi, dar adversari modeşti
Dacă va cîştiga titlul, Steaua va avea de străbătut nu mai puţin de 3 tururi preliminare pentru a ajunge în Ligă. Va fi însă cap de serie inclusiv în play-off, motiv pentru care ar avea şanse mari să se califice. De exemplu, dacă Steaua se afla în locul CFR-ului în acest an, ar fi avut parte de un adversar mult mai slab decît FC Basel, de genul Kiryat Shmona, Helsingborg, Maribor.

4 ani au trecut de la ultima participare a Stelei în grupele Champions League, în 2008-2009

8 milioane de euro a adunat Steaua din ultimele 3 participări în Europa League, sumă pe care CFR o primeşte în acest sezon doar ca bonus de calificare în grupele Champions League

"Trăim în secolul banului. Banii sînt totul, aşa că şi strategia noastră e făcută pentru ca la anul să luăm cele peste 30 de milioane de euro din Ligă" (Gigi Becali, patron Steaua)

520052-caseta-steaua-2.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (87)
nic_bv
nic_bv  •  13 Septembrie 2012, 11:01
Postat de blade_mrn pe 11 Septembrie 2012, 17:58

Strategie la becali?????::::::::::::::::::::::::::::::)))))))))))))))))))))))))))))))))))asta n-are minte nici de clasa pregatitoare

D-aia sta saracu' pe forumuri si clampane la tastatura, in loc sa fie ca tine, milionar in euro...

supersolo
supersolo  •  12 Septembrie 2012, 00:30

el e in secolul gandirii primitive ...e inca maimuta ...cand va deveni om ...va gandi altfel si cu mai mult folos....frumos ar fi sa nu participe in cupele europene la sfr campionatului...as rade cu lacrimi.

mooh
mooh  •  12 Septembrie 2012, 00:23

ziaristii jesepe is buni la calcule :) ...rezultatul intra la CFR in conturi. CFR CAMPIONII !!!

Vezi toate comentariile (87)
Comentează