FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

De ce fostul selecţioner l-a readus în Ghencea pe Boldici, dar nu şi pe Iovan? » "Piţi ţine la loialitate"

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2010 00:00

Boldici, secundul Stelei, explică: "Doar eu mi-am dat demisia cînd Victor a fost îndepărtat de la naţională. Iovan a rămas şi a greşit faţă de el".

Foşti colegi la Steaua din '83, Victor Piţurcă şi Ştefan Iovan au cîştigat împreună marile trofee continentale ale roş-albaştrilor. În 2000, Piţurcă, revenit în Ghencea ca antrenor principal, l-a cooptat în staff-ul său pe "căpitanul de la Sevilla". La fel a procedat şi în 2005, în al doilea mandat ca selecţioner. Cu Boldici, Victor Piţurcă a avut o colaborare tehnică chiar mai veche, începută în '94 la Universitatea Craiova, continuată la lotul de tineret, la Steaua şi la echipa naţională.

Cînd a decis să se întoarcă în Ghencea, în această vară, Victor Piţurcă şi-a sunat toţi foştii colaboratori pe care i-a avut pe vremea cînd îi antrenase pe roş-labaştri. Cu o singură excepţie: Iovan. Boldici a explicat de ce.

"Noi l-am convins să nu renunţe la naţională"
În iarna lui 2007, după calificarea la Euro 2008, Victor Piţurcă şi-a convocat staff-ul la "Lido". "Părea îngijorat. Ne-a spus că vrea să renunţe la echipa naţională, deşi ne calificaserăm la turneul final. Simţea că acea echipă atinsese vîrful de performanţă şi că va urma o cădere, ceea ce s-a şi întîmplat. Noi, secunzii, eu cu Fane, cu Apolzan, l-am convins să rămînă, spnîndu-i că o să fie bine. Abia ni se măriseră şi nouă contractele, tot datorită lui Piţi. Am crezut că treaba o să meargă. Dar cînd Piţi a fost demis de la lot, numai eu am demisionat", a povestit Boldici.

Apolzan era de la Federaţie, iar preparatorul fizic Marian Lupu s-a dus cu Săndoi la lotul de tineret. "Doar Fane a rămas la echipa mare. Zicea că şi-a luat pămînt şi că vrea să-şi facă o casă, că are nevoie de bani. Eu zic că acolo a greşit", a continuat secundul Stelei. 

"Am avut oferte, dar l-am aşteptat pe Piţi"
Fostul portar spune că după plecarea de la "naţională" s-ar fi putut întoarce la Poli Timişoara, "unde fusesem detaşat ca să mă ocup de Popa şi de Pantilimon, care erau monitorizaţi de Piţi. Dar n-am făcut-o. L-am refuzat şi pe Sorin Cîrţu cînd m-a chemat să lucrăm la Pandurii. Eu am un principiu: Dacă plec la un drum cu un om, nu-l las la greu. Am aşteptat să văd unde merge Piţi ca să continui cu el. Am din ce să trăiesc şi dacă m-aş lăsa mîine de fotbal. Poate că Fane n-a avut posibilităţile mele, dar dacă ştia să pună problema, altfel stăteau lucrurile. În situaţia asta, nu cred că va mai putea lucra vreodată cu Piţi". 

L-a scos din criză
Victor Piţurcă l-a luat în 2000 pe Ştefan Iovan de la Centrul de copii şi juniori al Stelei şi l-a făcut secundul său la echipa de seniori din Ghencea. Mutarea a fost ca o mană cerească pentru fostul căpitan de la Sevilla, care ajunsese într-o situaţie financiară delicată. Avea un salariu de numai 7 milioane de lei. În plus, era în perioada imediat următoare divorţului de prima soţie, care îi luase aproape toată agoniseala. La "naţională", cu Piţi, Iovan avea un contract de 35.000 de euro pe an.

"M-a mai sunat Iovan de vreo două ori. Eu nu sînt supărat pe el. Zicea că să ne vedem, să bem o cafea, cînd o să mai aibă drum pe la Moţăţei, dar nu ne-am mai întîlnit" 
Gabi Boldici, secund Steaua

"Eu am mai spus-o, nu sînt certat cu Piţi. Dacă ne vom întîlni, o să discutăm. Eu am treaba mea la lot, el pe a lui la Steaua. Trebuie să găsim o cale de colaborare"
Ştefan Iovan, secund "naţiolală"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
sibelius
sibelius  •  06 Iulie 2010, 09:11

Totul se reduce la onoare. Cand vii ca secund al cuiva pleci odata cu el, nu ramai secundul urmatorului antrenor. Cel mai bun lucru facut de Piti a fost sa dea afara tot stafful tehnic din Ghencea. De 3 ani se schimbau antrenorii, dar secunzii, antrenorii de portari etc ramaneau pe loc.

ros_albastru
ros_albastru  •  06 Iulie 2010, 09:05

Nu e vorba de tradare sau mai stiu eu ce .Simplu fapt ca atunci cand n-ai bani "te faci frate cu dracu pana treci puntea" s-a aplicat si aici

marius_rapidus
marius_rapidus  •  06 Iulie 2010, 07:13

Feudalismul e in floare la noi. Astfel de politici de personal s-au extins de la Ghencea pana la Cotroceni si inapoi. Latifundiarii, politicienii si in general orice sef si sefutz au nevoie de slugi nu de angajati. Greul e cand gandirea presedintelui, latifundiarului sau antrenorului da gres, urmeaza mare deranj. Toti vor Putere, dar dupa ce ajung la ea, habar n-au cum sa o foloseasca! Lui Iovan nu o sa-i fie usor, dar sa rabde, ca poate ajunge tamaia si pe la 666 (vreo 6 goluri Rapidiste)!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează