FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. De ce s-a rupt doar Dennis Man? » Ipoteze controversate în privința mijlocașului de la FCSB

Dennis Man
(foto: Raed Krishan, GSP)
Dennis Man (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 iulie 2019 09:14

Dennis Man, mijlocașul FCSB, nu e singurul fotbalist care a jucat mult la Euro U21 și care a trecut repede peste vacanță pentru a reveni în echipa de club, dar doar el s-a accidentat grav, are ruptură musculară.

„Era de așteptat ca Man să se accidenteze”. Declarația îi aparține fostului preparator fizic de la FCSB, Marian Lupu. N-a detaliat, însă poziția acestuia deschide câteva ipoteze controversate în privința mijlocașului trupei lui Bogdan Andone. De ce era de așteptat ca Man să se accidenteze? Ce știe Marian Lupu și, cel puțin deocamdată, nu vrea să spună?

06 colaj man

1. A fost forțat Man?

Poziția preparatorului fizic poate fi o săgeată aruncată în direcția antrenorului principal, pe care să-l acuze că a forțat revenirea lui Man mai devreme decât ar fi fost normal. Man a fost un fotbalist de bază sezonul trecut. A jucat mult, după care a participat la Campionatul European U21, unde, de asemenea, a stat pe teren multe minute. 

Totuși, Man nu e singurul fotbalist care a fost sub comanda lui Rădoi și care a revenit repede în tricoul echipei de club. În aceeași situație se mai află Cicâldău, Florin Ștefan și Florinel Coman. Toți au jucat mult și foarte mult la Campionatul European, după care au fost folosiți cam în același timp și cam același volum de minute pentru echipa de club. Și niciunul dintre ei nu s-a ales cu vreo accidentare. Singura diferență dintre Man și toți aceștia e că înainte de Euro U21, fotbalistul FCSB-ului a fost în lotul lui Contra pentru dubla cu Norvegia și Malta, în al doilea meci fiind integralist.

2. E de vină viața extrasportivă?

E foarte posibil ca Marian Lupu să fi făcut referire la zvonul ce circulă tot mai des în anturajul lui Man. Și anume că viața lui extrasportivă nu mai este la fel ca până în sezonul trecut. Primul care a lansat o astfel de ipoteză a fost Dumitru Dragomir, care a spus „poate a dat și Man de vreo fetiță, care îl face să piardă nopțile”. Chiar și Gigi Becali a mers, voalat, în aceeași direcție: „O să am o discuție cu tatăl lui Man, să aflu și eu clar dacă băiatul mai vrea sau nu să facă fotbal”. 

MAN

La Euro U21

  • 3 meciuri
  • 246 minute

La FCSB, în acest sezon

  • a jucat primul meci pe 11 iulie
  • 315 minute

CICÂLDĂU

La Euro U21

  • 4 meciuri
  • 305 minute

La U CRAIOVA

  • a jucat primul meci pe 18 iulie
  • 313 minute

FLORIN ȘTEFAN

La Euro U21

  • 3 meciuri
  • 270 minute

La Sepsi

  • a jucat primul meci pe 12 iulie
  • 270 minute

FLORINEL COMAN

La Euro U21

  • 4 meciuri
  • 173 minute

La FCSB

  • a jucat primul meci pe 11 iulie
  • 454 minute

„Am avut o discuție cu cei de la națională când s-au întors și erau foarte bine atât fizic, cât și mental. Era un semn de întrebare dacă-i protejăm, dar am decis să începem cu ei, să joace 45-60 de minute și să facem rotație între ei. Pe parcursul jocurilor am ajuns să-i folosim și 90 de minute”
Bogdan Andone, antrenor FCSB

14 zileau trecut între ultimul meci disputat de Man la Euro U21, 27 iunie, și primul meci în care a fost folosit la FCSB în noul sezon, pe 11 iulie

 

15.500 de €e salariul net lunar pe care Man îl are la FCSB, cel mai mare din tot lotul 

Olaru a refuzat vacanța!

Un caz aparte îl reprezintă Darius Olaru. El a fost la Euro, deși e cu 2 ani sub generația U21 care a fost la turneul final. N-a jucat foarte mult acolo, a fost folosit doar în două jocuri, în care a adunat 78 de minute, dar el a fost singurul fotbalist din play-out, unde s-au jucat 40 de etape, selecționat de Rădoi. După terminarea Euro, Olaru a refuzat zilele de vacanță acordate de Edi Iordănescu și a plecat direct în cantonmentul Mediașului din Spania. În noul sezon, în care el e eligibil pentru regula U21, a fost titular în toate cele 3 etape și a jucat deja 254 de minute, mai multe decât Man. În campionatul trecut, Man a jucat 33 de meciuri pentru FCSB, în timp ce Olaru a bifat 34 pentru Mediaș. 

Ianis și Nedelcearu, protejați

Doi fotbaliști care au jucat mult la Euro și ale căror echipe de club au început deja noul sezon au fost menajați, tocmai pentru a evita o stare de suprasolicitare. E vorba despre Ianis Hagi și Nedelcearu. Primul, care a bifat nu mai puțin de 356 de minute la Euro U21, a debutat în noul sezon abia pe 26 iulie, cînd a jucat doar 17 minute în tricoul lui Genk. În schimb, Nedelcearu, integralist pentru naționala lui Rădoi la turneul final din Italia, încă n-a jucat niciun minut pentru Ufa, deși gruparea din Rusia a disputat deja 3 etape de campionat. 

Panduru l-a ironizat pe MM

Basarab Panduru, fostul fotbalist al Stelei, în prezent expert la Telekom Sport, l-a „înțepat” pe Mihai Stoica, oficial al FCSB care îl apărase pe Man săptămâna trecută în fața criticilor lui Dumitru Dragomir. „Man, mai devreme aţipise pe masa de masaj. Altă noapte pierdută. Dar nu cu vreo fetiţă. Cu colegii, în autocar, în avion şi iar în autocar”, a spus MM, care a dorit să scoată în evidență viața sportivă exemplară a mijlocașului. „Mă mir că s-a accidentat. El îşi face recuperarea ca lumea. Am înţeles că acum câteva zile era pe masa de masaj, îşi făcea masaj mai mult decât ceilalţi. Sper să nu aud că mâine îl dă afară şi pe maseur, că ştiu eu ce masaj a făcut. Nu vreau să aud că maseurul i-a făcut masaj invers şi s-a accidentat, că sigur nu din cauza asta s-a accidentat”, a spus Panduru. 

Doar FCSB e obosită!

Bogdan Andone a fost întrebat după meciul cu Botoșani despre șirul interminabil al accidentărilor. Singura explicație a fost: „Accidentările vin sută la sută pe fond de oboseală!”. FCSB a început actualul sezon pe 11 iulie și a susținut până acum 6 meciuri oficiale: 3 în Liga 1 și 3 în Europa League. CFR, campioana României, a debutat mai devreme, pe 6 iulie, și are deja disputate 8 partide: Supercupa, 3 runde de campionat și două duble în UEFA Champions League. Trupa lui Petrescu nu are niciun jucător accidentat, în condițiile în care are un lot cu o medie de vârstă mult mai înaintată decât a FCSB-ului. 

Lipsește până în septembrie

Diagnosticul în privința lui Man e unul dur: ruptură musculară, confirmat ieri de RMN-ul efectuat de fotbalist. Dennis va fi scos din calcule până la prima întrerupere a campionatului, începutul lunii septembrie. Va rata următoarele 5 etape de Liga 1, dar și jocurile pe care FCSB le va mai susține în Europa League. Dacă va disputa inclusiv play-off-ul, trupa lui Andone ar mai avea de jucat încă 5 confruntări de UEL. Foarte probabil, Man va rata și meciurile României cu Spania și Feroe, din preliminariile Euro 2020, programate pe 5 și 8 septembrie. 

Citește și:

Bogdan Andone ar putea fi dat afară de Gigi Becali în maximum 2 săptămâni: „Jucătorii nu-l ascultă!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
2318555361525187
Radu Catalin  •  31 Iulie 2019, 13:14

Cauza este una singura: deficitul de electroliti cauzat de dezhidratare. Afara este prea cald, jucatorii petrec prea mult timp in aer liber, sunt baieti tineri, mai o cafea, mai un energizant (nu mai zic de alcool) si lucrurile se aduna. "Mosii" de la CFR sunt mai profesionisti din aceasta perspectiva. Man trebuia odihnit mai mult, sa mearga in vacanta, Gigi i-l chinuie ca pe cal si apoi se mira de ce nu mai poate. Asta e cauza, nu femeile sau mai stiu eu ce.

aius
aius  •  31 Iulie 2019, 11:09

Jucator mediocru,Daca era la Craiova sau Cluj ,nu interesa pe nimeni,dar deh ,echipa fantoma,are argatii ei !

malkin71
malkin71  •  31 Iulie 2019, 10:41

Ceva n-a fost in regula inca de la CE, a evoluat si acolo mult sub asteptari, ca sa nu zic c-a fost petarda echipei.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează