FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Fantasticii CFR-ului! Doi jucători l-au încântat pe Dan Petrescu în cantonament » Singurii care au reușit să-i treacă testul: „E destul de rar”

Jucătorii de la CFR Cluj trag tare sub comanda lui Petrescu // foto: facebook.com/cfr1907/ +26   FOTO
Jucătorii de la CFR Cluj trag tare sub comanda lui Petrescu // foto: facebook.com/cfr1907/

Articol de - Publicat miercuri, 27 mai 2020 14:05

Ciprian Deac (34 de ani) și Andrei Burcă (27 de ani) au fost singurii jucători de la CFR Cluj care au reușit să facă toate cele 25 de ture ale testului Gacon, după o lună și jumătate de izolare.

Un capitol la care chiar și adversarii recunosc superioritatea celor de la CFR îl reprezintă capacitatea de efort a campionilor.

Chiar și după o lună și jumătate de izolare, din cauza epidemiei de coronavirus, jucătorii lui Dan Petrescu au trecut cu bine testul Gacon, cel care controlează capacitatea aerobă de efort. Semn că jucătorii liderului și-au făcut programul special primit de la preparatorul fizic.

Doi dintre componenții lotului, mijlocașul Ciprian Deac și stoperul Andrei Burcă, au reușit cele mai bune prestații. Ei au făcut toate cele 25 de ture ale testului și surse apropiate echipei susțin că ambii ziceau că "ar mai fi fost loc de una sau două lungimi suplimentare. Puteau încă să alerge și peste Gacon". Nu întâmplător, cei doi sunt lideri și când e vorba despre timpul petrecut la sala de forță.

„E destul de rar”

Solicitat de Gazeta Sporturilor, un preparator fizic spune că „e destul de rar pentru fotbaliști să facă tot testul Gacon după o pauză atât de îndelungată și să mai și simtă că mai pot! Asta înseamnă că respectivii jucători sunt foarte bine pregătiți. Nu e singurul test, mai sunt și altele, nu doar Gacon îți dă măsura pregătirii și a capacității de efort, dar este un reper important și e excelent dacă îl faci pe tot. Cam de la 18-19 ture, când viteza ajunge la 19-20 de kilometri pe oră, e deja bine". 

Ce este testul Gacon

În 1994, profesorul francez Georges Gacon, fostul manager al lotului național de semifond al Frantei, dar și preparator fizic la clubul de fotbal Olympique Marseille, implementa în programul de pregătire a sportivilor acest test. Fiecare tură se finalizează într-un minut: 45 de secunde de alergare și 15 secunde de repaus, dar fără alte pauze între repetări. Clasic, testul Gacon pornește de la o "tură" de 125 de metri, apoi, la fiecare dintre următoarele, se adaugă câte 6,25 metri. În total sunt 25 de "ture", care însumează 5.000 de metri, de acoperit în 24 de minute și 45 de secunde. 

FOTO. Imagini de la antrenamentul lui CFR Cluj

+22 FOTO

VIDEO Cozmin Gușă despre ascensiunea CFR-ului în vremea lui Paszkany

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Sancțiuni URIAȘE propuse de FRF: ce pățesc jucătorii care scuipă sau își suflă nasul + prevederi bizare în noile protocoale: și bârfa e „taxată”!

EXCLUSIV Liga 1 e gata de start » GSP vă prezintă în exclusivitate draftul protocolului elaborat pentru reluarea meciurilor: 3 zone speciale + o miză URIAȘĂ

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
rockyus
rockyus  •  28 Mai 2020, 18:47

Burca, un jucator de valoare si un om minunat! Bravo Andrei!

clujcampion
clujcampion  •  27 Mai 2020, 16:18

Un artricol in care se spune ceva bun despre CFR si *** baga rapid la sfarsit un link spre ceva ce sa incante ciobanu infractor :))))) Sa-i pice bine ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mir21
mir21  •  27 Mai 2020, 16:18

Uau, ce stire,dar asta cu "sursele apropiate echipei" e tare, cred ca sursa e știucan, pândea prin cucuruz

Vezi toate comentariile (5)
Comentează