FOTBAL  »  Superliga  »  STUDIU

Decesul lui Patrick Ekeng a determinat un studiu al FIFPro » Care sunt țările cele mai riscante pentru jucători

Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2016 20:12

Uniunea Internațională a Jucătorilor de Fotbal (FIFPro) a realizat un studiu, după decesul lui Patrick Ekeng, din care reiese că cel puțin 19% dintre campionate nu impun obligativitatea unui defibrilator la fiecare meci.

În 11 dintre cele 58 de națiuni membre ale FIFPro, existența unui defibrilator la fiecare meci nu este obligatorie sau regulamentul este încălcat. Opt asociații au răspuns că nu pot oferi informațiile necesare imediat.

Printre țările aflate în această situație se numără România, Croația, Malta, Paraguay, Venezuela, Ecuador, Guatemala și Namibia. În Cipru, este obligatoriu în prima ligă, dar nu și în cea secundă. În Muntenegru, la meciurile din ligile inferioare nu există o ambulanță echipată.

După moartea lui Ekeng, FRF a decis ca toate cluburile afiliate să primească un astfel de dispozitiv.

Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la meciul dintre Dinamo și Viitorul și a fost transportat de urgență la spital, însă medicii care l-au resuscitat timp de o oră și jumătate nu au reușit să-i salveze viața.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
spion_kop
spion_kop  •  20 Mai 2016, 10:52
Postat de steaua1986forever pe 19 Mai 2016, 22:25

Dar se pare ca in Namibia e un sistem medical mai bun ca in Romania.

amice, ce treaba are una cu alta ? este de vina sistemul medical ca medicul clubului si medicul de pe salvarea puls nu si-au facut treaba ? omul ala nu trebuia mutat in ambulanta, totul trebuia facut pe gazon, eventual defibrilatorul utilizat tot acolo, pe gazon ... ca sistemul medical este varza, e alta discutie ... Ekeng trebuia sa ajunga la spital cu puls, a ajuns mort cu zile acolo fiindca cei doi medici eminenti nu si-au facut treaba, elementara, o interventie de prim ajutor pe care orice om cu oarecare inteligenta si cultura de viata o stia ... acum se poate da vina si pe sistemul de educatie si invatamint, cum si-au luat medicii aia diploma dar traim in Romania, este o explicatie, traim intre gindaci si reptile care doar vietuiesc si distrug, voteaza si omoara oameni cu zile ...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  19 Mai 2016, 22:25

Dar se pare ca in Namibia e un sistem medical mai bun ca in Romania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează