FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Prima decizie luată astăzi de ANAD, în cazul de dopaj de la Astra

Cazul de dopaj de la Astra va avea un posibil verdict pe 3 martie. Ioniță, Fatai și Takayuki se află în fața primei instanțe. +7   FOTO
Cazul de dopaj de la Astra va avea un posibil verdict pe 3 martie. Ioniță, Fatai și Takayuki se află în fața primei instanțe.

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 februarie 2021 17:38

Cazul de dopaj de la Astra va avea un posibil verdict pe 3 martie. Ioniță, Fatai și Takayuki se află în fața primei instanțe.

Cazul dopaj la Astra, pe scurt:

  • La începutul lunii septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia fotografiilor dezvăluite de GSP.ro, imagini pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă, terapie interzisă de WADA. Ulterior, a finalul lui septembrie, cei 3 au fost suspendați provizoriu, iar ANAD a deschis o anchetă. 
  • Pe 14 ianuarie, la precedentul termen de la comisia ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.
  • În cazul în care cei trei fotbaliști vor fi suspendați în baza unor hotărâri definitive, clubul Astra va fi exclus de LPF din Liga 1, conform regulamentului!
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".

Speța de dopaj de la Astra încă așteaptă o prima decizie. Cazul a fost repus pe rol pentru data de 3 martie, fiind posibile între timp administrarea de noi probe. Medicul și asistenta din momentul efectuării terapiei interzise ar putea fi chemați în fața instanței.

Imagini cu jucătorii Astrei în timp ce se dopau

+3 FOTO

Cine sunt membrii comisiei ANAD care judecă: avocați și trimiși ai Guvernului

Comisia de Audieri a Agenției Naționale Anti-Doping e formată din 5 persoane. Două dintre ele, conform statutului, vin din partea Guvernului, dar ele trebuie să respecte anumite criterii, mai ales în privința studiilor juridice. Unul dintre ei e Sorin Tănase, din partea Ministerului Justiției, celălalt e de la Secretariatul General al Guvernului! 

Restul componenței a fost decisă chiar de ANAD și toți cei 3 sunt avocați, unul dintre aceștia e Paul Ciucur, cel care a fost și vicepreședinte al Comisiei juridice și al Comisiei antidoping din cadrul FRF. Ulterior, în 2018, el a fost ales să facă parte din Tribunalul Disciplinar inaugural al Federației Internaționale de Atletism (FIA), un organism care funcționează în calitate de comisie disciplinară a forului, cu sediul la Monaco. Este singurul avocat român selectat în această comisie.

Cei 5 membri ai Comisiei ANAD

  • Dorin Silviu Sabău - avocat
  • Paul Ciucur - avocat
  • Adriana Vlad - avocat
  • Sorin Tănase - reprezentant Ministerul Justiției
  • Elena Roșca - consilier juridic Secretariatul General al Guvernului

Alexandru Ioniță, despre lipsurile de la Astra: „Nu avem nici fizioterapeut!”

Citește și alte știri despre Astra: 

DISPARE?! Patron la închisoare, fotbaliști dopați » Urmări grave în Liga 1!

Dani Coman a dezvăluit viitorul Astrei: „Ne-am gândit la toate variantele și asta am decis!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
andrei.f
andrei.f  •  20 Februarie 2021, 10:43

gsp iar bagă strâmbe, de unde știți voi că astra i-a trimis la ceea clinică să se dopeze ? Ioniță vine de la cfr, nu cumva acolo a învățat aceste practici ?

branzoi
branzoi  •  19 Februarie 2021, 20:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2316689815019698
Tcaciuc Dorin  •  19 Februarie 2021, 20:23

La testarea fcsb ului cum rămâne?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează