FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

DISPARE?! Patron la închisoare, fotbaliști dopați » Urmări grave în Liga 1!

Astra e pe cale să dispară +7   FOTO
Astra e pe cale să dispară

Articol de , , - Publicat vineri, 19 februarie 2021 07:07 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 09:43

Astra e pe cale să dispară. Ioan Niculae, 66 de ani, a primit o pedeapsă de cinci ani cu executare. Ioniță, Takayuki și Fatai sunt judecați la ANAD și vor fi suspendați, o situație în care clubul nu va mai putea să continue în prima ligă.

Ioan Niculae a fost condamnat ieri la cinci ani de detenție. Condamnarea e definitivă. Primul verdict stabilise o pedeapsă de trei ani și jumătate, dar la el au formulat recurs și Niculae, și procurorii!

Probleme mari pentru Astra

Va fi a doua oară când Niculae o să fie închis. El a mai stat în pușcărie șase luni, ca urmare a unui dosar cunoscut drept „Mită pentru PSD". Atunci s-a dovedit că insista ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui, care să-i servească interesele. A fost eliberat în octombrie 2015.

De data aceasta, procurorii au susținut că Niculae, ajutat de Bunea Stancu și de Said Baaklini, apelase la corupere pentru a determina instituții ale statului să subvenționeze achiziționarea unor îngrășăminte chimice. Proprietarul clubului Astra deține mai multe combinate chimice, deci ar fi obținut astfel o piață de desfacere. Said Baaklini ar fi încheiat o înțelegere cu procurorii ca să mărturisească în schimbul diminuării pedepsei până la patru ani și șase luni.

Ce urmează pentru Astra

Ce se va întâmpla cu Astra, în situația aceasta? Clubul era deja cocoșat de problemele economice, cu datorii către angajații actuali și cu debite vechi. Niculae nu a mai investit în perioada recentă, mai des a retras sume din contul Astrei, dar s-a putut comporta astfel pentru că echipa a înregistrat în mod constant performanțe care au creat venituri: câștigarea campionatului, participarea în grupele Europa League, vânzarea multor fotbaliști.

Societatea nu mai generează acum venituri semnificative, ar fi nevoie de o injecție financiară produsă de un om aflat în pușcărie, ca să fie reechilibrat bilanțul. Iar încasările pot să dispară cu totul dacă Ioniță, Fatai și Takayuki vor fi suspendați pentru doping în dosarul aflat pe rol la Agenția Națională Anti-Doping. Legea antidoping prevede excluderea din competiție a unui club cu mai mult de doi sportivi depistați pozitiv.

Cristi Balaj, despre cazul de doping de la Astra: „Să scape? Nu văd cum!"

+3 FOTO

Cristi Balaj, președintele ANAD, a vorbit la DigiSport despre cazul de doping de la Astra: „Să scape nepedepsit un club cu trei sportivi depistați pozitiv? Eu nu văd cum!". Ioniță, Takayuki și Fatai au apelat la o metodă intezisă, administrarea intravenoasă a mai mult de 100 de mililitri de substanță în decurs de 12 ore. Ioniță a mărturisit, când a fost audiat, că a încălcat legea și a spus la GSP Live că speră să scape cu o suspendare valabilă doar un an și un pic. Takayuki și Fatai riscă până la patru ani de suspendare. Cazul lor a avut un termen la ANAD și ieri și e așteptat un verdict.

Ce ar face Alex Ioniță dacă ar primi pedeapsa maximă din partea ANAD

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dani Coman a dezvăluit viitorul Astrei: „Ne-am gândit la toate variantele și asta am decis!”

Ioan Niculae a intrat în direct și a dezvăluit unde se află: „Am început să mă pregătesc” » Când va ajunge în ţară

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
cornelcc
cornelcc  •  19 Februarie 2021, 17:46
Postat de balaur pe 19 Februarie 2021, 10:29

Justitia incepe sa functioneze in România asa cum trebuie. Asta se intampla de cand au descoperit ca fcsb nu e Steaua!

Din pacate, te-nseli amarnic! In Romania nu functioneaza numic, cu atat mai putin justitia ....

10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  19 Februarie 2021, 17:25

Cu cât cotizează un patron al unei echipe pentru acest articol să denigrați o echipă care nu are nici o vină că trei fotbaliști sau dus la Clinica lui Fatai pentru reclamă nu ia trimis Astra,Ziariști să stiți că acest patron e condamnat pentru alte afaceri care vor ieși la suprafață cât de curând nu pentru fotbal precum Becali frații Becali Stoica Iancu Borcea Gh Stefan patronul Gloriei Bistrița dumnezeu sa-l ierte cel al lui FC Argeș primul cred că a fost Huțu de la Foresta Suceava. Seful arbitrilor.Așa articol ar fi mai interesant

kensan.gmm
kensan.gmm  •  19 Februarie 2021, 17:16

Cred ca nici Giurgiuvenilor nu le pasa de aceasta echipa. noua cu atat mai putin.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează