FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Decizie neașteptată luată de Alexandru Tudor » 8 atribuții pe care le va avea în noua funcție: își va evalua și pândi foștii colegi

Alexandru Tudor s-a retras din arbitraj la finalul anului trecut // FOTO: GSP
Alexandru Tudor s-a retras din arbitraj la finalul anului trecut // FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 ianuarie 2019 12:56

Retras din arbitraj în decembrie 2018, la partida Concordia Chiajna - Poli Iași 3-6, Alexandru Tudor, 47 de ani, a luat decizia de a rămâne în lumea fotbalului.

Fostul "central" a intrat în corpul observatorilor de arbitri din Liga 1 și, la reluarea campionatului, va fi cu ochii foștii săi colegi. În noua sa poziție, Tudor va fi delegat la meciuri din prima ligă, unde va trebui să evalueze evoluția arbitrilor. În funcție de notele pe care le va acorda, foștii săi colegi pot fi reținuți de la delegări.

Pe lângă evaluare, acesta va avea și atribuții suplimentare:

  • va însoți arbitrii pe toată perioada delegării;
  • va pregati mental și tactic brigada înainte de meci;
  • se va asigura că aceștia nu discută cu presa;
  • le va reaminti că trebuie să refuze politicos orice propunere de ospitalitate exagerată din partea cluburilor și că nu trebuie să accepte decât cadouri cu valoare simbolică;
  • va asista arbitrul meciului la completarea raportului de arbitraj;
  • va discuta fazele de joc cu arbitrii și îi va sfătui în privința delegărilor ulterioare;
  • trebuie să fie la dispoziția observatorului de joc, care îi este superior.

"Brad Pitt", cum e poreclit, a devenit arbitru FIFA în 2001, primul său meci internațional fiind pe 23 martie 2001, când a fluierat duelul Under 21 dintre Cipru și Irlanda.

El a condus 382 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc, record!, unde a debutat pe 15 mai 1999, în partida dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj.

Pe 4 noiembrie 2008 a debutat în Liga Campionilor, la partida dintre FC Barcelona și Basel.

Vezi și: GSP LIVE // VIDEO Cristi Balaj și o întâmplare incredibilă trăită în arbitraj: „Burleanu și-a luat o palmă și s-a lăsat, eu am fost ALERGAT CU SABIA”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  26 Ianuarie 2019, 02:01

Omul' e caz de targă! Observatorii sunt supuşi unui examen psihiatric, sau măcar psihologic??? Pt.că ttebuie să te pună pe gâunduri faptul că debilul ăsta umblă cu televizorul în portbagaj, ca soția şi copilul lui să nu se uite la televizor! Eu vorbesc serios! Chiar nu e ok!

ionnis
ionnis  •  25 Ianuarie 2019, 17:08

Ii duce tudor la manastire. Va fi frumos :))

star_bucuresti
star_bucuresti  •  25 Ianuarie 2019, 15:14

oare ce salarii au observatorii aia? suna ca cel mai usor job din lume. daca si salarile sunt mari,plus ca iti deconteaza tot,este jobul ideal.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează