FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Decizie spectaculoasă! FCSB și Rapid vor împărți același stadion după 36 de ani

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 septembrie 2019 12:19

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că vrea ca echipa lui să evolueze pe stadionul „Arcul de Triumf”, după ce acesta va fi modernizat pentru EURO 2020. Acolo, „roș-albaștrii” a urma să împartă arena cu rivala Rapid!

Giuleștenii așteaptă ca noul stadion să fie gata, dar, potrivit lui Daniel Pancu, se gândesc să se mute pe „Arcul de Triumf”, care va fi gata mai repede. 

„Ştiu că lucrurile la stadionul Giulești merg mai greu decât în altă parte. Sigur va fi gata «Arcul de Triumf» înainte. Când va fi gata «Arcul de Triumf», Rapid se va muta acolo pentru meciurile oficiale”, susținea Daniel Pancu la începutul lunii septembrie, la TV Telekom Sport.  

„Am stadionul «Tineretului» Arcul de Triumf, o să mă duc să joc acolo. Ce îmi trebuie mai mult? La meciurile cu echipe mici am nevoie de 10 - 15 mii de locuri” 
Gigi Becali, pe 27 septembrie, la TV Digi Sport

Arena „Arcul de Triumf” este în plin proces de modernizare, urmând a fi folosită ca teren de antrenament de naționalele calificate la EURO 2020. 

Au evoluat împreună în Ghencea

Cele două formații s-ar muta după finalizarea lucrărilor, în 2020. Adică la 36 de ani distanță de când au împărțit ultima oară constant un stadion. În sezoanele 1981-1982 și 1983-1984, Rapid a evoluat acasă chiar pe stadionul Steaua. Motivul pentru care giuleștenii alegeau arena din bulevardul Ghencea era că stadionul lor, cel din Giulești, nu permitea accesul multor persoane la meci. Cele două echipe au mai evoluat acasă împreună pe Național Arena, însă giuleștenii au folosit-o doar pentru meciurile din cupele europene.

Aveam spectatori, nu glumă. Pe Ghencea reușeam să defilăm din cîte țin eu minte. Țin minte că nu eram priviți cu ostilitate de nimeni, aveam 30-40 de mii de oameni la fiecare meci", spunea Nicolae Manea despre acea perioadă.

CUM VA ARĂTA ARCUL DE TRIUMF

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.
    Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro

+12 FOTO

PUBLICITATE » VIDEO GHID COMPLET EXPLICĂM UN NOU TIP DE PARIU: CUM SĂ PARIEZI ÎMPOTRIVA ALTOR JUCĂTORI

Citește și:

Narcis Răducan cere un dinamovist TITULAR la FCSB » Intervine pe lângă Gigi Becali: „Fanii o să-l iubească!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (65)
10216522883694699
Dan Mihaescu  •  28 Septembrie 2019, 19:53
Postat de Vasiliu Daniel pe 28 Septembrie 2019, 13:47

stai chill !! acum apar, haterii lui talpan .. aia 20 cu 200 de clone pe net :D majoritatea mici nu erau nascuti cand Gigi a trecut in fruntea Stelei ... ei viseaza ca au palmares :)) infiintati in 2017 :)) au inceput in acelasi an cu clona rapid !! *** liga 2-a CSA liga 4-a ? what ?!!! in schimb au papat milioane grasii ...bani publici si pt ce ? *** ... Se duce CSA in deplasare la Marghita .. 15 ore :)) da nu conteaza .. Romania are baieti ce dau cu piciorul in basica .. sa va f... doctorilor .. nu avem nevoie de voi .. mai bine 5k salariu la Lakatushh .. ce *** face un doctor ? sau un profesor ? voi nu vedeti ca pute a inteligenta in Romania ?aleee aleee forta ponta forta psd aleeee aleee sa vina autocareleee.. sa duca samantarii la votat .. hei hei ..

nu ma intereseaza de Talpan in cazul comentariului pe care l-am facut. este pur si simplu o realitate aceea ca legal clubul lui Becali nu se identifica cu Steaua care juca acum 36 de ani. Comentariul meu era adresat autorului articolului care da dovada crasa de neprofesionalism. in unele din comentariile pe care le-ai dat la adresa altora ai spus ca Steaua inseamna ceva, mai presus de Becali sau Talpan. E adevarat. Insa adevarul este ca ce s-a intamplat in 2004 este foarte probabil ilegal si abuziv, iar Becali a deturnat un club din prima liga si nimeni nu s-a prins pe vremea aia. domnu care a mentionat ca ar trebui platite daune clubului Steaua are dreptate si ar putea fi mai mari de 30 milioane de euro. insa corect ar fi si ca Stelei sa ii fie acordat locul in prima liga direct in locul FCSB, care ar trebui retrogradat in liga a 4-a. daca nu se fac toate astea, atunci ar trebui sa i se dea lui Becali dreptul sa aiba si sigla si tot ca inseamna ca nu vor sa ii faca dreptate Stelei. Justitia ar trebui in cazul asta sa actioneze drastic sau sa se retraga complet. ce s-a facut pana acum e intr-adevar probabil ceva politic, un fel de semi *** indecis daca sa ii ia lui Becali clubul sau nu..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  28 Septembrie 2019, 18:31
Postat de Vasiliu Daniel pe 28 Septembrie 2019, 14:03

semifinala Stelei cu Anderlecht ?!!! hahahaha ma consider prost de fel .. dar cand ma uit in jur prind curaj ... prietene la meciul ala a fost bataie pe bilete .. poate prin campionat vedeai si soldati in tribune .. pana la urma Suntem Armata Ultra !! vorbesti de militari de parca ar fi niste platicuri !! Stadionul Ghencea era Full !! e usor sa vorbesti din burta copile care vorbesti despre niste vremuri de care ai auzit la parinti ;) si foarte greu sa cauti pe google sa vezi cateva imagini cu suporterii din Ghencea !!

Prostea nu te mai auto-umili in public: https://www.youtube.com/watch?v=dlxiNCJ-6Y8 Asta este esenta becalismului: minciuna, mizerie morala, nesimtire dusa la extrem. Stai jos, nota 1.

spartcapus
spartcapus  •  28 Septembrie 2019, 18:17
Postat de legendavisinie pe 28 Septembrie 2019, 15:43

După fuziunea cu echipa din Clinceni, va avea și FC FCSB un stadion propriu.

Care? Marea Arenă din Cliceni Village?:))) Ar fi numai potrivita pentru suburbanii fcsb!

Vezi toate comentariile (65)
Comentează