FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Declarații șocante despre situația-limită de la Dinamo: "Îmi vine să plâng, vă rog să mă credeți! Următorul pas este retrogradarea"

Imagine de colecţie cu Ionel Augustin (în alb) din 1984, returul semifinalei CCE cu Liverpool, 1-2 la București, după 0-1 în Anglia FOTO Arhiva Gazetei Sporturilor
Imagine de colecţie cu Ionel Augustin (în alb) din 1984, returul semifinalei CCE cu Liverpool, 1-2 la București, după 0-1 în Anglia FOTO Arhiva Gazetei Sporturilor

Articol de , - Publicat joi, 08 martie 2018 09:00

Foștii mari fotbaliști ai lui Dinamo susțin la unison că echipa ”câinilor” a ajuns la punctul cel mai de jos din istorie și cer investiții serioase pentru a ieși din criză.

După ratarea play-off-ului, Dinamo a ratat acum două zile și calificarea în semifinalele Cupei României. Odată cu eliminarea, "câinii" au pierdut și ultima șansă de a spăla rușinea din acest sezon.

GSP i-a contactat pe foștii mari fotbaliști ai lui Dinamo care au jucat semifinale de Cupa Campionilor Europeni sau Cupa Cupelor sau care au adunat nenumărate trofee în tricoul alb-roșu, pentru a afla ce viitor prevăd "câinilor".

Ion Pârcălab (76 de ani): "E cel mai urât moment din istoria clubului. Îmi este foarte rușine! Eu am luat 4 titluri consecutive la Dinamo, am avut performanțe și nu mă pot uita la așa ceva. Îmi vine să plâng, vă rog să mă credeți! Următorul pas este retrogradarea. Când mă uit ce susținere au jucătorii ăștia când joacă pe Arena, nu-mi vine să cred. Păi, noi care am construit istoria măreață a lui Dinamo nu am avut niciodată așa fani cum au ei! Râde lumea de noi, primesc bancuri pe telefon, mă doare foarte tare".

Cornel Dinu (69 de ani): "Problema e că nu a existat o gândire unitară și continuă. Ori crești jucători, ori aduci jucători. S-a ajuns ca echipa să semene cu un ghiveci, iar ghiveciul nu e mâncare de toate zilele, ci de post. Dinamo e în post de performanță! Mă doare pentru că e cel mai prost parcurs din istorie. În ritmul acesta se pierde suflul extraordinar al suporterilor, pe care, paradoxal, noi nu l-am avut când am făcut performanțele istorice ale clubului. E nevoie de o strategie clară. La toate echipele din lume există un director sportiv care are continuitate în strategie indiferent de antrenorii care vin și pleacă. La Dinamo probabil că ori nu există, ori nu se implică, ori nu e ascultată o astfel de persoană. S-a greșit foarte mult în perioada Contra-Mutu"

Ionel Augustin (62 de ani): "Sunt foarte revoltat, dar încerc să nu mă exteriorizez. S-au făcut prea multe experimente cu jucători și antrenori. Vai de capul meu cât de rușine îmi este! Cât am fost la scoutingul lui Dinamo am spus încă de acum trei ani că trebuia investit un milion de euro în trei sau patru jucători foarte buni care să fie așezați lângă fotbaliști de valoare ca Mevlja și Palici. Nu m-a ascultat nimeni! Te băteai la titlu cu Mircea Rednic pe bancă. E singurul antrenor bun. În rest s-au făcut experimente cu antrenorii, or la Dinamo nu se face așa ceva. Ne-am pierdut identitatea sută la sută și e foarte dureros".

Ion Marin (62 de ani): "Selecție proastă, rezultate și mai proaste! Au greșit și Contra, și Mutu, și Miriuță, și conducerea, toți! Ai ratat tot, dar problema e că nu există niciun strop de speranță că va mai fi bine. E dureros, grav, alarmant. Dacă vor fi bani, atunci la vară o să iei 10-12 jucători noi, dar până se acomodează va trece ceva vreme. Dacă nu vor fi bani? Vai de mama noastră atunci! Florin Bratu a câștigat campionatul național de juniori. Cum de n-a ajuns niciun junior la prima echipă? Când îi rodezi? Ar trebui să se dea credit ăstora mai tineri, 5-10-30 de minute, treptat. Și trebuie avută o discuție sinceră cu jucătorii, dacă mai au chef de Dinamo. Să se facă evaluare dură până la vară. Domnii antrenori n-au vrut să se pună rău cu fotbaliștii! Unde au fost antrenorii, masorii, staff-ul administrativ când au fost ăia 3-4-5 la băutură? Și pe Messi dacă-l aduci acum nu cred că poate reuși minuni cu actualul lot! N-am nimic cu domnul Negoiță, dar nu poți să nu-l folosești, să-l apropii de echipă pe Cornel Dinu, cu bunele și cu relele lui. E chestie de personalitate, de ce poate transmite în vestiar un Dinu față de oricine altcineva de la club! Gigi Becali ne dă lecții. Chiar dacă MM Stoica a făcut pușcărie, l-a luat lângă el, fiindcă omul ăla transmite ceva. Mutu și cei care au mai fost și-au urmărit proiectele lor, scurte, propriile interese".

Cornel Țălnar (60 de ani): "Rușinea rușinilor! Înfricoșător și grav este că nu se mai vede lumina de la capătul tunelului. Bine că pleacă mai mulți jucători la vară, deși ar trebui schimbați vreo 15. Asta e când nu ai "gloanțe" și nu poți aduce jucători. Ar trebui promovați tineri de la club, altă șansă nu există acum. Ce-o să facem acum, o să ne bucurăm de o victorie cu Juventus Colentina și de un punct afară la Sepsi? Sper ca oamenii de la echipă, de la club, să conștientizeze cu adevărat unde naiba am ajuns, fiindcă și-n play-out va fi greu. De ce? Păi, dragii noștri adversari cu cine vor vrea să-și facă un nume? Cu Dinamo! Vor intra pe teren ca să ne dea cu el în cap, au simțit că se poate".

Claudiu Vaișcovici (55 de ani): "Mi-e teamă să nu ajungem să avem soarta Rapidului. Dinamo a adus mulți expirați sau plutonieri pe care a crezut că-i face generali. S-a ajuns la o bătaie de joc generală. Praf și pulbere. Străinii vin aici, ori se umflă și pleacă la mai bine, ori se îngrașă de bine și noi rămânem cu buza umflată. Hai să-i aruncăm în luptă pe jucătorii noștri, măcar să murim pe mâna lor! Ce să-l mai iei pe Raț la 36 de ani? Ne încurcăm reciproc".

Ioan Ovidiu Sabău (50 de ani): "S-a greșit mult strategia! E clar că e nevoie de bani. Cât investești contează 95%. Trebuie să ai doi sau trei oameni care toată ziua să urmărească meciuri intregi și după să se ducă la fața locului și să urmărească țintele de transfer pe viu și asta timp de luni de zile. Doar așa poți face transferuri bune, nu pe ultima sută de metri. Să spui că vrei să crești tineri de valoare în România este o utopie. Nu are nimeni răbdare".

Florin Cheran (70 de ani): "Nu vreau să folosesc cuvinte categorice, dar este o mare umilință. Este cel mai slab sezon din istoria clubului. Lucrurile sunt simple, totul pleacă de la investitori. Ai bani, faci treabă, nu ai bani, nu faci! Fotbalul s-a transformat într-o industrie. Și să crești tineri e foarte costisitor. Gândiți-vă cât l-a costat pe Hagi să facă o Academie de succes!"

"Oamenii de ce să mai vină la stadion, ce să vadă? Nu sunt jucători de clasă, din păcate, iar echipa e blazată, fără atitudine"
Tibor Selymes, fost fundaș Dinamo

"Nu cred că există ieșire din criză, e atât de adâncă încât nu mai ai unde să ieși. Cupa era un obiectiv care motiva jucătorii să meargă înainte, acum e foarte greu pentru Florin Bratu să îi mai potențeze în vreun fel"
Ianis Zicu, fost atacant Dinamo

8
este cea mai slabă clasare din istoria lui Dinamo, în sezoanele 1948/'49, 1949/'50 și 1959/'60. Locul 7 a fost atins de 2 ori, în 1971/'72 și 2014/2015

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (105)
861553623922104
Gigel Borcanel  •  08 Martie 2018, 22:00
Postat de Constantin Marinescu pe 08 Martie 2018, 19:19

Dinamo i-și merita soarta. Destul a-timp furat. Ce striga Borcea lasatine sa ne pregătim pentru chempion lig. Acum va lasam sa va pregătiți pentru divizia B. LA MATINEU E MAI BINE PENTRU VOI.HAI CRAIOVA.

Oltene, du-te drăguţă mai întâi şi împacă-te cu limba română ...

1037611289603297
Gabriel Dumitrache  •  08 Martie 2018, 20:53

Problema e ca prostii e si multi ! FCSB este Steaua ... numai ca niste *** de securisti cauta in fel si chip sa ii faca pe Dinamo cu cel mai bun palmares ! Dar , surpriza , *** dinamo , FCSB are cei mai multi suporteri , cea mai buna prestatie si tot Steaua se cheama ... Becali are tot dreptul sa *** pe secu-*** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

khal_37
khal_37  •  08 Martie 2018, 19:56
Postat de Ilie Badaluta pe 08 Martie 2018, 17:18

Draga Maria nu stiu daca Dinamo a putut sau a avut loc sa fure mai mult decat Steaua. Nustiu cati ani ai si daca i-ti aduci aminte ca prima echipa care a jucat pana in semifinala unei cupe europene a fost U.Craiova apoi Dinamo si apoi Steaua nici intr-un caz FCSB. Asa ca mai aduti aminte ca au fost foarte multe perioade cand Steaua era la distanta mare fata de Dinamo. FCSB nu este Steaua asa ca cea mai galonata si valoroasa echipa din liga 1 este DINAMOOOO. La revedere *** ***

fcdb 2013 nu este CS Dinamo ci o clona. Echipa mascariciului penticostal nu detine nici istoria si nici palmaresul lui dinamo care sunt la Nicolae Badea in liga a 4-a. Informeaza-te inainte sa aberezi despre alte echipe. https://www.fanatik.ro/ce-detine-negoita-nicolae-badea-palmaresul-si-sigla-lui-dinamo-986461. http://www.ziare.com/dinamo/vasile-turcu/fierbe-dinamo-negoita-recunoaste-ca-nu-detine-palmaresul-1238337 . http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/negoita-a-cumparat-datoriile-badea-a-ramas-cu-istoria-actionarul-majoritar-nu-detine-palmaresul-sigla-si-culorile-lui-dinamo-10695414. https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/video-negoita-recunoaste-ca-nu-detine-palmaresul-la-steaua-si-la-petrolul-e-la-fel-55548. Dar voi va uitati prea mult in curtea vecinului iar de vestita galerie pch condusa de elias bucurica...mai lasati-ne, stim cu totii cum este finantata aceasta galerie, de ce partid si cine o conduce: https://www.comisarul.ro/articol/cine-sunt-ultrasii-dinamovisti-din-piata/de-la-cor_870005.html

Vezi toate comentariile (105)
Comentează