FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - FCSB 1-2

Deian Sorescu, dezvăluiri după primul gol la FCSB: „A fost o săptămână grea, s-a discutat mult despre mine”

Deian Sorescu / foto: Cristi Preda +15   FOTO
Deian Sorescu / foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 26 februarie 2023 22:48 / Actualizat duminica, 26 februarie 2023 23:02

Deian Sorescu (25 de ani) a marcat, în disputa de la Pitești cu FC Argeș, 2-1, primul său gol în tricoul roș-albaștrilor. La finalul partidei, fotbalistul venit din Polonia a vorbit despre senzațiile pe care le-a trăit în zilele premergătoare partidei, când în presă s-a discutat mult despre poziția din teren a ex-dinamovistului.

„Sunt bucuros că am reușit să luăm toate punctele, a fost un meci greu, de luptă. Dar ne-am adaptat și am reușit să luăm cele trei puncte, asta a fost prioritatea pentru noi. Am spus-o de fiecare dată. Vreau s-o luăm meci cu meci, iar la sfârșitul campionatului sper să fim bucuroși. 

A fost o săptămână grea, în care s-a discutat mult despre poziția mea din teren. 

Când am venit aici, i-am spus lui Pintii că voi da 100% pe orice post. Voi accepta să joc oriunde va dori antrenorul să joc, voi încerca să dau maximum. Orice reușită te ajută să fii mai încrezător. Important e să fii fericit, ați văzut ce se întâmplă în ziua de azi”, a spus Sorescu la finalul meciului, la microfonul Orange Sport. 

Sorescu, primul gol la FCSB la doar 9 minute după ce i s-a schimbat postul

Deian Sorescu reclama că nu poate avea la FCSB apetitul la gol pe care-l l avea la Dinamo din moment ce e folosit în flancul drept al defensivei. Ex-dinamovistul pare să fi avut dreptate: la numai nouă minute după ce a fost avansat ca extremă, a înscris pentru roș-albaștri în deplasarea de la Pitești cu FC Argeș.

După o perioadă în care a fost criticat de Gigi Becali pentru evoluțiile lipsite de consistență din Superligă, Sorescu și-a luat revanșa în meciul cu FC Argeș. Dar nu a făcut-o din postura de fundaș dreapta, în care a evoluat pe durata primei reprize. După pauză, fotbalistul venit de la Rakow a fost avansat pe postul de extremă și, la doar nouă minute distanță după revenirea de la cabine, a înscris primul său gol în tricoul FCSB-ului.

Angajat ideal de Adrian Șut, Deian Sorescu a avansat curajos către poartă și l-a învins pe Straton printr-un șut în forță, la colțul lung. A fost primul gol al lui Deian în campionatul României după mai bine de un an. Ultima oară o făcea în meciul CS Mioveni - Dinamo 2-1 din decembrie 2021, chiar partida în care a fost umilit de huliganii din galeria dinamovistă.

VIDEO Golul lui Sorescu din FC Argeș - FCSB

Sunt fericit că echipa a câștigat. Că am ajutat echipa este cel mai important și la meciul 100. am înscris cu noroc. La gol m-a lovit mingea în picior și nici n-am realizat acest lucru. Pinti mi-a spus că are nevoie de mine să fiu lucid, să nu mă enervez și să dau siguranță că vom reuși să câștigăm. 

În vestiar ne-am spus că nu trebuie să ne luăm gol, fiindcă aveam încredere că o să marcăm. Luăm pas cu pas fiecare partidă și în play-off o să se vadă cel mai mult rezulatele. Orice echipă are șanse la titlu. Pe noi ne interesează ca la final să fim campioni. 

- Adrian Șut, mijlocaș FCSB

A fost un meci greu pentru noi. Știam că vom evolua în fața unei echipe care joacă bine, știam adversarul și antrenorul. Se mai întâmplă să mai ratez, așa este pentru orice atacant. Trebuie să-mi ajut echipa și să mergem mai departe. 

Am ratat mult azi, dar sper ca la următorul joc să marchez din orice poziție. Nu am scuze pentru ceea ce am făcut, caut să lucrez pentru a fi mai bun pentru următoarele partide. Dacă marcam și golul de 3-1 clar era jocul mult mai ușor. Ne gândim doar la noi. Pentru noi este vital să ajungem în play-off cu cele mai multe puncte și ne concentrăm doar pe următoarea partidă. 

- Andrea Compagno, atacant FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

Fanii și-au pierdut răbdarea în ultimele minute din FC Argeș - FCSB: un stadion întreg i-a cerut demisia!

Mesaj pentru Gigi Becali! Sorescu, primul gol la FCSB la doar 9 minute după ce i s-a schimbat postul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
senzor1
senzor1  •  27 Februarie 2023, 07:51

Compagno e un dezastru.Si bunica dadea gol din pozitiile alea..

paolo12
paolo12  •  27 Februarie 2023, 04:28

Bravo, Deiane!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează