FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Povestea noului titular de la Dinamo: „A vrut să se lase de fotbal”

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 04 august 2021 14:43 / Actualizat joi, 05 august 2021 13:17

Deniz Giafer, 20 de ani, surpriza plăcută din defensiva roș-albilor, s-a gândit la un moment dat să pună ghetele în cui din cauza haosului de la clubul din „Ștefan cel Mare”. „Un băiat educat, de bun simț, critic cu el” este schița de portret a lui.

Una dintre surprizele plăcute oferite de Dinamo în startul sezonului este Deniz Giafer, fundașul central în vârstă de 20 de ani al roș-albilor. Puștiul tocmai a strâns trei meciuri la seniori și în Liga 1. Interdicția la transferuri, lipsa stoperilor și accidentările din acest compartiment l-au obligat pe Dario Bonetti să-l titularizeze pe tânărul promovat de la juniori.

După ce a fost integralist, Giafer și-a câștigat dreptul de a continua în primul 11, chiar dacă a revenit în lot și Marco Ehmann după accidentare, un alt fotbalist de 20 de ani. Deniz va face pereche în centrul defensivei cu Ricardo Grigore, 22 de ani, care a participat cu naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokio. Giafer a fost lăudat nu doar de către suporteri, ci și de conducerea grupării și de diverși specialiști la TV. 

Puștiul cu origini tătare este de mai bine de un deceniu la gruparea din Ștefan cel Mare. Aici a început fotbalul, aici a debutat în fotbalul mare.

Povestea noului titular de la Dinamo: „A vrut să se lase de fotbal”
Deniz Giafer

„Am ținut cu dinții ca Giafer să rămână la Dinamo"

„Deniz Giafer este de la 8 ani la Dinamo. Din păcate, din cauza tâmpeniilor și tămbălăului ce-a fost la club, acum doi ani a cochetat cu ideea de a se lăsa de fotbal, asta se întâmpla când a intrat în ultimul an de juniorat. 

Serios. Când a văzut ce este la club, a vrut să se apuce de altceva, a considerat că nu va primi nicio șansă. Am vorbit mult și cu el, și cu tatăl său, să aibă răbdare.  «Cum o să ți se ofere șansa, n-o să mai ieși din echipă!», i-am transmis. A avut și noroc, nu doar răbdare, însă uite că s-a împlinit promisiunea mea. 

Pentru câteva luni, la 17-18 ani, Giafer a mers la Voluntari, de fapt, a vrut să se transfere acolo, dar nu l-am lăsat eu. Am ținut cu dinții să nu plece de la Dinamo, am dialogat mult cu tatăl lui", a povestit Gabi Răduță pentru GSP.RO.

Strategia lui Dinamo a fost falimentară, nepromovarea tinerilor a ținut clubul pe loc. Giafer a fost și la loturile naționale ale României. Trebuie avută răbdare cu el, cu ceilalți, copiii sunt imprevizibili, nu au constanță în evoluții. Dar au calitate, asta e important
- Gabi Răduță, ex-manager Dinamo

„Este foarte cuminte”

Fostul manager al roș-albilor, vreme de 8 ani conducătorul Academiei dinamoviste, i-a schițat un portret tânărului fotbalist: 

„Este un băiat foarte cuminte, punctual, de bun simț, foarte critic cu el când nu făcea un joc bun. Este sufletist, are mentalitatea bună. Zici că joacă de 5-6 ani în Liga 1, arată o mare siguranță". 

I-am spus lui Giafer, joacă de parcă are 26 de ani și este în Liga 1 de 8-9 ani. Dar nu numai el. Și alți tineri. Reușesc asta datorită colegilor, cum ar fi Răuță și Deian. A fost un meci foarte bun, care s-a jucat de parcă ar fi avut o miză foarte mare 
- Iuliu Mureșan, director executiv Dinamo

„Ca Nică al lui Creangă la scăldat"

Baby Dinamo a impresionat în etapa cu Clinceni (3-1), iar Gabi Răduță a dezvăluit un alt detaliu despre cum au crescut tinerii din Ștefan cel Mare. Roș-albii au avut cu ilfovenii 9 jucători crescuți în propria pepinieră, iar la adversari a evoluat Longher, tot de la Academia bucureștenilor. 

„Citeam acum în Gazetă o declarație a lui Rici Grigore, care spunea că a văzut iarba la 20 de ani. Adică el și juniorii nu s-au antrenat pe teren cu iarbă naturală la Dinamo. Mie, ca șef al centrului, îmi spunea conducerea: «Vreți să nu vă mai antrenați pe sintetic, vreți iarbă? Săriți gardul și mergeți pe terenul Piți Varga, dar vedeți să nu vă vadă paznicii sau cineva de la CS Dinamo».

 Eram ca-n poveștile lui Ion Creangă, cu Nică la scăldat! Cei de la CS au terenurile cu iarbă din complex, acum nicio grupă de la FC Dinamo 1948 nu se antrenează în Ștefan cel Mare, toți se înghesuie pe mocheta de la "Granitul"", a declarat Răduță.

260a fost index-ul lui Giafer în ultima etapă de Liga 1, locul 7 în topul fundașilor centrali, dintr-un total de 39 de stoperi

VIDEO Iuliu Mureșan, după a doua victorie a lui Dinamo în 3 etape: „Am trăit meciul ca atunci când eram la CFR Cluj”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Fotbalistul care „i-a luat ochii” lui Dragomir, după primele 3 etape: „Are tehnică de 10 milioane de euro și plămâni de 20!”

Dat afară de la Dinamo! DDB i-a trimis preavizul + prima reacție: „Nicolae Badea vrea să mă păstreze”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (6)
creeperno115
creeperno115  •  04 August 2021, 22:46

Dinamo va invia fotbalul romanesc!

22cea
22cea  •  04 August 2021, 17:46
Postat de popescu222 pe 04 August 2021, 16:13

Nu cred ca e de la articol, ca abia s-a publicat pe site. Cred ca ai facut gresala sa te uiti in oglinda, de-acolo se trage.

El isi tot aduce aminte de karagandezi si izbucneste in lacrimi , saracu’ !

tororosso
tororosso  •  04 August 2021, 16:20

Dacă este bun cum se afirmă de ce să pună ghetele în cui ? Doar nu sa cununat cu echipa . Ești bun mergi mai departe la al club unde ai șansa să devii și mai bun.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează