FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Derby-ul celor 5 derbyuri » Care sînt superlativele duelului dintre Steaua şi Astra

Rusescu a mai înscris de patru ori în poarta Astrei. +1   FOTO
Rusescu a mai înscris de patru ori în poarta Astrei.

Articol de , - Publicat luni, 10 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 decembrie 2012 00:57

Steaua - Astra e mai mult decît un meci între ocupantele primelor două locuri ale clasamentului. Partida naşte cîteva dueluri între superlativele acestui campionat, iar GSP prezintă azi aceste confruntări de 5 stele.

1. DUELUL GOLGETERILOR: Rusescu - Fatai

Atacanţi de 25 de goluri!
Raul Rusescu (24 de ani) ocupă prima poziţie în clasamentul golgeterilor în actualul sezon al Ligii 1, cu 17 goluri! De partea cealaltă, primul marcator al echipei e Kehinde Fatai (22 de ani), care a reuşit 8 goluri şi ocupă poziţia a treia a clasamentului, după Marius Niculae. Rusescu mai are în cont şi 3 pase gol, în timp ce nigerianul are patru astfel de reuşite.

4 goluri a marcat Rusescu în cariera lui împotriva Astrei, în timp ce Fatai are un singur gol înscris în meciurile cu Steaua

2. DUELUL DECARILOR FINI: Tănase - Budescu

Au produs 20 de goluri
Se vor afla faţă în faţă diseară doi dintre cei mai buni purtători ai tricoului cu numărul 10 în acest sezon, care au reuşit cifre foarte bune. Tănase şi Budescu au realizat împreună nu mai puţin de 20 de goluri! Tănase are 5 înscrise, plus alte 6 pase decisive, în timp ce Budescu a înscris de 6 ori şi a reuşit 3 pase decisive.

3. DUELUL PORTARILOR DE NAŢIONALĂ: Tătăruşanu - Lung jr.

Oamenii selecţionerului
Ciprian Tătăruşanu şi Silviu Lung jr. sînt portarii preferaţi ai selecţionerului Victor Piţurcă la echipa naţională. Cei doi au prins cu Piţi pe bancă cîte 14 meciuri la prima reprezentativă. Portarul Stelei a primit 10 goluri, în timp ce Silviu Lung jr. a încasat cu trei goluri mai mult. Debutul stelistului a avut loc pe 17 noiembrie 2010 la un meci cu Italia terminat la egalitate 1-1, în timp ce Silviu Lung jr. a debutat la prima reprezentivă tot în 2010, pe 5 iunie, într-un joc cu Honduras (3-0).

6,07 e media notelor lui Silviu Lung jr. pentru prestaţiile din acest campionat, cu mult peste cea a lui Tătăruşanu (5,71)

4. DUELUL ANTRENORILOR LA MODĂ: Reghecampf - Sinescu

Performerii turului
Este un duel în premieră şi la nivelul băncilor tehnice! Pînă acum, Laurenţiu Reghecampf şi Valentin Sinescu nu s-au întîlnit niciodată. Sinescu este neînvins în cel de-al doilea mandat al său în Liga 1, după 5 meciuri a reuşit să cîştige patru dintre acestea şi unul s-a terminat la egalitate! Reghe este şi el neînvins în faţa Astrei. Din cele trei jocuri, Reghe a reuşit să cîştige două, iar unul s-a terminat la egalitate.

12 ani e diferenţa de vîrstă între Reghecampf (37 de ani) şi Sinescu (49 de ani)

5. DUELUL PASATORILOR DE TOP: Adi Popa - Distefano

"Motoretă" versus un sud-american
Venit de la Chiajna în vara acestui an, Adi Popa a reuşit rapid să fie unul dintre cei mai buni pasatori din fotbalul românesc. "Motoreta", aşa cum este poreclit în Ghencea, a pasat excelent colegilor săi pe parcursul anului 2012, la Chiajna şi la Steaua, de nu mai puţin de 12 ori! Omologul său de la Astra e mijlocaşul argentinian David Distefano, care a reuşit 7 assisturi.

24 de ani este media de vîrstă a jucătorilor de la Astra, mai mică cu 8 luni decît a steliştilor

31,5 milioane de euro este valoarea de piaţă a jucătorilor stelişti, faţă de doar 16 milioane a celor de la Astra, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

2 este numărul înfrîngerilor suferite de Steaua în acest sezon, cu Vaslui şi Braşov, în timp ce giurgiuvenii au pierdut de 3 ori

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
andystar
andystar  •  10 Decembrie 2012, 18:07

Le dam 3 boabe la taranoii astia ! SI uite asa ramanem cu maxim de victorii acasa in timp ce altii doar se zbat intre mediocritate si retrogradare sau chiar desfiintare !

andystar
andystar  •  10 Decembrie 2012, 15:57
Postat de alpin pe 10 Decembrie 2012, 08:33

Stai linistit. Tudor e cel mai bun jucator din istoria Stelei!!!

Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea. Suntem sus si vom tot mai sus iar rivalii doar viseaza ! Sa mai viseze putin,ca nu mai e mult si retrogradeaza frustratii ! FORZA STEAUA IMPREUNA SPRE 24 !

andystar
andystar  •  10 Decembrie 2012, 15:55
Postat de alpin pe 10 Decembrie 2012, 05:39

Din analiza lipseste cel mai important element: Cine va fi arbitrul??? In mod normal, ar fi STELISTUL Tudor. Sau e inca suspendat dupa ultimul furt in favoarea Dopatilor?!

ai ramas cu sechele ? trateaza-te cat inca mai ai timp :)))))))))))

Vezi toate comentariile (54)
Comentează