FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ALASHKERT 2-3 (5-3 LA GENERAL)

DEVIS MANGIA LA FCSB // 3 atuuri ale antrenorului italian! De ce Devis Mangia ar fi o variantă bună pentru FCSB

Devis Mangia
Devis Mangia

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2019 12:02

FCSB a rămas fără antrenor după ce Bogdan Andone și-a dat demisia la finalul meciului cu Alashkert, 2-3, în manșa secundă a turului II din preliminariile Europa League.

  • FCSB va juca în turul III al preliminariilor Europa League cu cehii de la Mlada Boleslav, pe 8 august, la Giurgiu, și pe 15 august, în Cehia

Imediat după meci, Gigi Becali a anunțat că va începe căutările pentru un nou tehnician și primul pe listă este italianul Devis Mangia, 45 de ani. Acesta este liber de contract din aprilie, când a plecat de la CSU Craiova. (Detalii AICI)

Dacă el va fi alesul conducerii FCSB, Mangia va avea 3 atuuri mari.

1. Gigi Becali și MM Stoica sunt fanii lui

Mangia este un antrenor pe placul celor din conducerea FCSB. MM și Gigi sunt încântați de italian și l-au lăudat de mai multe ori în trecut. Stoica a insistat în repetate rânduri pentru ca Devis să fie adus pe banca roș-albaștrilor, chiar și înainte să fie adus Bogdan Andone.

În plus, oficialul l-a lăudat de mai multe ori.

„Mie îmi place foarte mult cum joacă Craiova, cred că Mangia e un antrenor de valoare. De fapt, nu cred, sunt convins! Dacă ajungi să antrenezi a doua națională a Italiei, automat ești un antrenor de calibru” MM Stoica

Și Gigi Becali a declarat public că îi place Mangia și modul în care Craiova juca în mandatul italianului. „La început nu-l agream, îmi era antipatic. Dar încet-încet mi-a devenit simpatic şi cu drag mi-au plăcut declaraţiile lui”, spunea Becali în 2018 despre Mangia.

Astfel, Mangia ar putea fi sigur de o susținere totală din partea celor doi, măcar la începutul mandatului. 

3 antrenori italienia mai avut FCSB cu Becali patron: Zenga, Bergodi și Pedrazzini

2. Se pliază cerințelor lui Becali

Gigi Becali are în acest două idei fixe la FCSB: echipa să joace 4-3-3 și să presteze un joc spectaulos. În mandatul la Craiova, Mangia a avut pus bazele un joc spectaculos, apreciat de multe persoane din lumea fotbalului.

Peninsularul a arătat că îi poate face pe jucători să înțeleagă și să se adapteze cerințelor sistemului 4-3-3. În plus, Mangia a scos maximum din jucătorii olteni, iar Craiova a făcut profit din jucătorii vânduți în mandatul său.

12.500.000 €a luat Craiova pe Băluță, Screciu și Mitriță 

3. Cunoaște campionatul și limba

Mangia este obișnuit cu nivelul și cerințele din Liga 1 și adaptarea la FCSB nu ar fi o problemă pentru acesta. Italianul a stat doi ani la Craiova și este deja obișnuit cu fotbalul românesc, cunoscând echipele și jucătorii.

În plus, Mangia nu ar avea probleme să se facă înțeles în vestiar, în fața jucătorilor, italianul vorbind foarte bine limba română.

Mangia la Craiova

  • 82 de meciuri
  • 40 de victorii
  • 20 remize
  • 22 înfrângeri

Un semn de întrebare

Singurul impediment al venirii lui Mangia la FCSB ar fi relația cu Gigi Becali. Patronul roș-albaștrilor vrea să se implice la echipă, să decidă ce jucători aduce, cine pleacă și cine e titular, iar asta ar putea să nu fie pe placul italianului și ar putea duce la întreruperea negocierilor.

Ar fi Devis Mangia o variantă bună pentru FCSB?

Da, ar avea rezultate bune
Nu, nu ar trebui adus

 

Citește și: 

EXCLUSIV Rămasă fără antrenorul Bogdan Andone, FCSB transferă din Liga 1! Îl aduce pe Valentin Crețu, jucător suspectat de blat

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
doubleti
doubleti  •  03 August 2019, 00:57
Postat de fcsbsibklinadn pe 02 August 2019, 15:55

cred ca este alegerea logica si corecta. Welcome to Steaua Devis Mangia! un antrenor care a luat 12.5 milioane pe 3 jucatori este exact ce avem nevoie acum. FORCE STEAUA!

Acum Mangia e cel mai bun antrenor, cel mai, cel mai, dar cand antrena Craiova era un antrenor slab pentru voi si pentru asa zisii ziaristi, care trebuia sa laude tot ce tinea de fcsb si sa ponegreasca celelalte echipe. Daca Mangia ajunge la fcsb, imaginea pe xare si-a creat-o la Craiova sa va narui.

839217949507304
Alexandru Platon  •  02 August 2019, 18:29

Mangia, un om cu prea mult bun simt , educat, de mii si mii de ori superior BANILOR ( am vrut sa spun *** Becali)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fuller
fuller  •  02 August 2019, 17:43

Voi va pretindeti ziar serios? Ce are de a face valoarea unui antrenor cu cerintele lui Becali? Becali doreste doar un paravan cu diploma de antrenor, un sclav care sa execute tot ceea ce ii spune el. Daca Mangia "cunoaste campionatul si limba", atunci stie si ce vrea Becali, si nu va renunta la profesionalismul lui pentru o prostitutie mioritica. Singura sansa a lui Becali sant fripturistii care doresc bani desi stiu ca isi vor pata blazonul, sau straini care inca nu stiu ca la fcsb nu se face fotbal.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează