FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Deviza fotbalistului din Liga 1 care a fost aproape de Mondial: „Dacă ești bun, niciun patron nu țipă la tine”

După ce au scos marea favorită, Universitatea Craiova, din Cupă, Așkovski și ceilalți covăsneni nici nu iau în calcul să se împiedice de Voluntari în finală / Sursă foto: Imago Images +13   FOTO
După ce au scos marea favorită, Universitatea Craiova, din Cupă, Așkovski și ceilalți covăsneni nici nu iau în calcul să se împiedice de Voluntari în finală / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2022 09:30 / Actualizat marti, 17 mai 2022 09:55

Stefan Ashkovski vrea să ajute Sepsi să bifeze primul trofeu din istoria de 11 ani a grupării din Sfântu Gheorghe. Nord-macedoneanul face și o comparație între Gigi Becali și Laszlo Dioszegi. 

Stefan Ashkovski, 30 de ani, vrea să revină în cupele europene cu Sepsi. A trăit în 2022 mirajul unei eventuale calificări la Campionatul Mondial, după succesul istoric cu Italia (1-0), însă Portugalia a supus Macedonia de Nord, scor 2-0, după doar 5 zile.

De trei ani în Liga 1, cu două sezoane la FC Botoșani și unul la Sfântu Gheorghe, fotbalistul ofensiv are încredere că formația ardeleană poate cuceri în premieră un trofeu pentru clubul din Sfântu Gheorghe, care a mai jucat în 2020 finala Cupei României, pierdută, cu FCSB. 

Joi seară, pe stadionul Giulești, Sepsi se va duela cu Voluntari în ultimul act, iar înaintea finalei seniorilor este cea a Cupei Elitelor U19, clubul din Covasna înfruntând Csíkszereda!

Doi frați, două finale » Situație inedită în fotbalul românesc: „Sper să câștigăm amândoi Cupa”
SEPSI
Doi frați, două finale » Situație inedită în fotbalul românesc: „Sper să câștigăm amândoi Cupa”

Stefan Ashkovski: „Dacă ești bun, niciun patron nu țipă la tine”

- Stefan, care este obiectivul lui Sepsi? 

- Să ne calificăm în Europa. Ideal ar fi să câștigăm Cupa României, pentru noi, pentru oraș, pentru prestigiu.

- Aveți un altfel de moral acum, după ce-ați eliminat în semifinale CSU Craiova, după două victorii? 

- Noi ne-am dorit să ajungem în finală, ți-am zis de mai multă vreme că putem bifa o asemenea performanță. În ceea ce ne privește, orice e posibil, indiferent cu cine jucăm. Hai să-ți dau cel mai bun exemplu: cine ne-ar fi dat șanse nouă, celor din Macedonia de Nord, în barajul cu Italia, din martie?! Și am învins cu 1-0. Uite că se poate! Bineînțeles, nu e de ajuns doar să crezi, să fii motivat, e nevoie și de muncă. 

Am eliminat Craiova, sper să dovedim tărie și să învingem și în finala Cupei României, pe FC Voluntari. Care rămâne un adversar redutabil, echipă de play-off, care tocmai a încurcat-o pe FCSB în lupta pentru titlu.

- La începutul experienței tale la FC Botoșani, după ce-ai marcat cu FCSB, intraseși în atenția lui Gigi Becali. Ai avut ceva discuții pentru un transfer? 

- Nu am știut nimic. Parcă îmi aduc aminte că apăruseră ceva informații, că mă întreba lumea, cred că înainte de pandemie.

- Te-ar tenta? 

- Oricine vrea să fie într-o formație care se luptă la titlu, o să vedem ce aduce viitorul. Acum sunt la Sepsi și vreau să strâng meciuri bune, să bifăm obiective importante, să ajungem din nou în cupele europene.

- Crezi că ai rezista cu un patron ca Gigi Becali? 

- E clar, din ceea ce am văzut și auzit, că nu este același tip de patron precum Laszlo Dioszegi. Sunt oameni total diferiți, ca trăiri, ca atitudine. Patronul nostru este mult mai calm, alt temperament, vorbește cu noi. 

Dar dacă joci bine, ce poate să-ți zică un președinte sau un patron?! Dacă ești bun pe iarbă, nu are nimeni ce să-ți spună

Familia mea se simte foarte bine în România. Când avem timp liber ieșim în oraș, fie la Sfântu Gheorghe, fie la 20 de minute distanță, la Brașov, cel mai frumos oraș din România. Și Bucureștiul ne-a plăcut, nu degeaba i se spune «Micul Paris».

- Stefan Ashkovski, Sepsi Sfântu Gheorghe

2 goluriși un assist are Așkovski în 39 de meciuri pentru Sepsi în acest sezon

Stefan Ashkovski mizează tot pe CFR

- Te-a mirat faptul că CFR Cluj a ajuns campioana României?

- Credeam că CFR Cluj va câștiga, nimic nou. Are o experiență superioară, a dus campionatul cu greu, doar 1-0, 2-1, totul la limită până la capăt. FCSB a venit tare din urmă, dar cum s-a încurcat un pic, CFR n-a iertat. Sper să jucăm Supercupa României.

- Există un fotbalist român care să-ți placă în mod deosebit? 

- Octavian Popescu, chiar e foarte bun.

A fost o experiență ieșită din comun să joc în meciurile de baraj, mai ales în victoria cu Italia, mă bucur că am revenit la națională, acolo unde am mai strâns alte 6 prezențe în 2021. Macedonia de Nord va crește, încet-încet vom fi una dintre echipele-surpriză de pe continent.

-Am vrut să schimb tricoul cu Chiellini la finalul partidei cu Italia, dar mi-a zis că-l avea promis căpitanului nostru, Ristovski. Cu Portugalia nici n-am mai vrut să fac schimb de tricouri, eram prea supărat de eșec.

- Stefan Ashkovski, Sepsi Sfântu Gheorghe

12 prezențea strâns Stefan pentru naționala țării sale, din 2015 până în prezent

Sursă foto: Instagram.com/elenaashkovska
Sursă foto: Instagram.com/elenaashkovska
Sursă foto: Instagram.com/elenaashkovska
Sursă foto: Instagram.com/elenaashkovska
Sursă foto: Instagram.com/elenaashkovska
+9 FOTO

45 de minutea jucat, adunat, jucătorul lui Sepsi în meciurile de baraj cu Italia (1-0, 30 de minute) și cu Portugalia (0-2, 15 minute)

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Doi frați, două finale » Situație inedită în fotbalul românesc: „Sper să câștigăm amândoi Cupa”

Rapid, la mâna lui Sepsi și a Federației în drumul spre Conference League! FRF NU a prevăzut situația în regulament

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează