INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MACEDONIA DE NORD

INTERVIU „Cea mai bună seară din cariera mea!” » Cum a sărbătorit nord-macedoneanul din Liga 1 victoria cu Italia: „Suporterii au venit la hotel, a fost fantastic”

Stefan Ashkovski / Sursă foto: Instagram +15   FOTO
Stefan Ashkovski / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 18:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 21:32

Stefan Ashkovski, extrema lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a trăit din teren victoria istorică reușită de Macedonia de Nord pe terenul Italiei, 1-0, cea care a lăsat campioana europeană en-titre în afara Mondialului din Qatar.

Fotbalistul de 30 de ani, deja de trei sezoane în Liga 1, a fost introdus în minutul 58, luând parte la „explozia” de bucurie declanșată de golul lui Trajkovski din prelungiri. Într-un interviu acordat vineri dimineață Gazetei Sporturilor, Ashkovski a descris victoria de la Palermo drept „cea mai frumoasă seară din întreaga carieră”.

Stefan Ashkovski, despre victoria Macedoniei de Nord: „O seară specială și nebună!”

„Un meci cu adevărat nebun! I-am făcut pe toți oamenii să fie mândri de noi, toată țara simte asta, nu pot să descriu sentimentul. Nu am fost emoționat, de ce să fiu emoționat? Ăsta e fotbalul, trebuie să ne bucurăm de el!”, a spus Ashkovski pentru GSP.ro.

Încurajat din tribune și de soția sa, Stefan Ashkovski a povestit cum a celebrat momentele de neuitat de noaptea trecută: „Am sărbătorit alături de suporteri, au venit la noi la hotel. A fost fantastic! O seară specială și nebună în același timp, cea mai bună din cariera mea!”.

Ashkovski a încheiat într-o notă optimistă atunci când a fost întrebat despre duelul cu selecționata lui Cristiano Ronaldo: „Ne așteaptă un meci dificil contra Portugaliei, dar e o singură partidă, totul e deschis oricărui rezultat”.

11 selecțiiare Ashkovski în naționala Macedoniei de Nord

Portugalia - Macedonia, finala barajului pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, va avea loc marți, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro. Dacă trec de Portugalia, pentru macedoneni ar fi prima calificare la un Mondial și a doua consecutivă la un turneu final, după prezența la Euro 2020, vara trecută.

Blagoja Milevski: „Macedonia e o țară mică, dar cu o inimă mare”

Tactica a fost să nu așteptăm până la sfârșit. Macedonia este o țară mică, dar cu o inimă mare și o mentalitate puternică. Băieții ăștia au arătat asta în cel mai bun mod. Și ce altceva pot să spun decât că-mi exprim satisfacția pentru onoarea de a lucra cu ei? Mulțumesc pentru felicitări de ziua de naștere. 

Acesta este cel mai mare cadou. Acum ne așteptăm să facem și ultimul pas către Mondial… Mă bucur că Ace Trajkovski, care a jucat la Palermo și e ca acasă aici a marcat golul acestei mari victorii.

- Blagoja Milevski, selecționer Macedonia de Nord

Stefan Ashkovski e în Liga 1 din 2019

Stefan Ashkovski e o figură cunoscută în Liga 1, unde evoluează încă din 2019. A petrecut două sezoane la FC Botoșani, pentru ca din 2021 să facă pasul către Sepsi. A mai jucat la Slavia Sofia, Górnik Łęczna, Fortuna Sittard, Kayseri Erciyesspor, Partizan Belgrad sau FK Teleoptik. În tricoul covăsnenilor, a reușit două goluri în 28 de partide.

FOTO / Imagini surprinse la finalul meciului Italia - Macedonia de Nord 0-1

Italia - Macedonia de Nord 0-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Macedonia de Nord 0-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Macedonia de Nord 0-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Macedonia de Nord 0-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Macedonia de Nord 0-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+11 FOTO

Citește și alte știri despre Macedonia de Nord:

Macedonia de Nord, o națională mică cu inimă mare: „Câștigăm și la Porto! Credem în noi!”

Anonimii care au umilit Italia » „Generația de Aur” a Macedoniei de Nord face miracole fără vedete, fără stadioane moderne și cu un campionat deplorabil

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  25 Martie 2022, 19:27

ȘI UITE CUM MACARONARII N-AU MAI FOST LA MONDIALE DIN 2014! ȘANSA MARE PENTRU STARUL RONALDO SA FIE PREZENT ÎN QATAR CU LUSITANII!!

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  25 Martie 2022, 18:41

O lectie pentru noi. Si nu numai.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează