INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

FOTO ULUITOR! Italia rămâne din nou acasă » Macedonia învinge campioana Europei! Cum arată finalele barajului

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 00:35 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 02:21

Italia ratează din nou calificarea la un Campionat Mondial, după o înfrângere-șoc acasă în fața Macedoniei de Nord, scor 0-1. Portugalia, Țara Galilor și Suedia s-au calificat în finale.

  • Meciul Rusia – Polonia nu se va mai juca, Polonia fiind deja calificată în finală;
  • Partida Scoția – Ucraina a fost amânată pentru data 24 iunie;
  • Finalele barajului pentru CM 2022 vor avea loc 29 martie, de la 21:45, mai puțin cea dintre Țara Galilor – Scoția/Ucraina.

Partidele de joi seară au stabilit două dintre cele trei finale ale barajelor europene pentru CM 2022. Singura necunoscută rămâne învingătoarea semifinalei dintre Scoția și Ucraina, meci amânat pentru iunie din cauza războiului declanșat de Rusia.

Italia, eliminată la barajul CM 2022 de Macedonia de Nord

Portugalia a trecut fără emoții de Turcia, 3-1, Bale a fost din nou erou pentru Țara Galilor, 2-1 cu Austria, în timp ce Suedia a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Cehia, scor 1-0. 

Macedonia a produs șocul serii, eliminând Italia, campioana Europei, în semifinale, scor 1-0, chiar la Palermo. Trajkovski a deschis scorul cu o torpilă la colțul lung în minutule de prelungire.

Finalele barajelor pentru CM 2022:

  • Țara Galilor - Scoția/Ucraina;
  • Polonia - Suedia;
  • Portugalia - Macedonia de Nord.

TOTUL DESPRE SEMIFINALELE BARAJULUI CM 2022:

Italia - Macedonia de Nord 0-1

Roberto Mancini, selecționerul campioanei europene Italia, a surâs la tragerea la sorți. Semifinala barajului părea doar un meci de încălzire, acasă, împotriva celui mai modest adversar posibil, Macedonia de Nord. 

Anonimii care au umilit Italia » „Generația de Aur” a Macedoniei de Nord face miracole fără vedete, fără stadioane moderne și cu un campionat deplorabil
Macedonia de Nord
Anonimii care au umilit Italia » „Generația de Aur” a Macedoniei de Nord face miracole fără vedete, fără stadioane moderne și cu un campionat deplorabil

Formația care a frânt speranțele României s-a apărat însă eroic. S-a închis ermetic în propria treime și a rezistat atacurilor în valuri ale peninsularilor. În minutele de prelungire ale părții secunde, Alekansar Trajkovski, fotbalistul lui Al Feiha, a marcat golul carierei și a dus Macedonia de Nord în finala barajului! Ar fi prima lor prezența la un turneu final mondial! Italia ratează al doilea Mondial la rând!

Italia: Donnarumma - Florenzi, Mancini, Bastoni, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Berardi, Immobile, Insigne 
Selecționer: Roberto Mancini 

Macedonia de Nord: Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Aliovski - Churlinov, Ademi, Bardhi, Nikolov - Ristovski, Trajkovski 
Selecționer: Blagoja Milevski

Portugalia – Turcia 3-1

Portugalia a rezolvat calificarea din prima repriză, în ciuda unei prestații șterse a liderului Cristiano Ronaldo. În minutul 15, Otavio a fost atent, a urmărit mingea trimisă de Bernardo Silva în bară și a deschis scorul. Lusitanii au continuat să preseze, iar Jota a marcat chiar înaintea pauzei, cu o lovitură de cap, după o centrare trimisă de același Otavio. 

Turcii au ieșit mult mai deciși de la cabine și au redus din diferență prin veteranul Yilmaz, în minutul 65, după o combinație superbă cu Under. Vârful lui Lille ar fi putut să ducă partida în prelungiri, dar a ratat un penalty în minutul 83. În ultimele minute, Matheus Nunes a fructificat un contraatac și a închis tabela.

Suedia – Cehia 1-0

Fără Zlatan Ibrahimovic, suspendat, Suedia s-a chinuit serios pentru a obține calificarea în finala barajului. Golul victoriei a venit abia în minutul 110, după ce Quaison a combinat cu Isak în careul adversar și l-a învins pe Vaclik cu un șut pe jos. Nordicii vor evolua în deplasare, în Polonia, pentru calificarea la CM 2022.

Suedia: R. Olsen - Danielson, Nilsson, Lindelof, M. Olsson - Claesson, K. Olsson, Ekdal, Forsberg - Kulusevski, Isak 
Selecționer: Janne Andersson 

Cehia: Vaclik - Zima, Brabec, Holes, Sadilek - Barak, Soucek - Masopust, Hlozek, Jankto - Kuchta 
Selecționer: Jaroslav Silhavy

Țara Galilor – Austria 2-1

Gareth Bale (32 de ani), spectator de lux la meciurile Realului din ultima lună, s-a transformat, din nou, în tricoul naționalei galeze. A deschis scorul în minutul 25 al disputei cu Austria, printr-o lovitură liberă executată magistral de la peste 20 de metri. A reușit „dubla” în minutul 51, cu un șut la vinclu, din interiorul careului. Autogolul lui Ben Davies a aprins finalul, dar n-a fost suficient ca austriecii să egaleze la Cardiff.

Țara Galilor: Hennessey - Ampadu, Rodon, Davies, Roberts - Wilson, Allen, Ramsey, Williams - James, Bale 
Selecționer: Robert Page 

Austria: Lidner - Seiwald, Hinteregger, Dragovic, Alaba - Schlager, Laimer, Lainer, Baumgartner - Sabitzer - Arnautovic 
Selecționer: Franco Foda

Citește și:

Vor să excludă cluburile engleze din Super Liga Europei: „De acum, nu mai e doar împotriva UEFA și FIFA, ci și contra Premier League”

Bellerin, opinie controversată despre războiul din Ucraina: „De Palestina, Yemen și Irak nu vorbește nimeni. E rasist să închizi ochii la alte conflicte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
adriann_
adriann_  •  25 Martie 2022, 13:37
Postat de andrei.steaua pe 25 Martie 2022, 08:47

Ti-am spus eu ca ești câinele meu care latră :))))) Degeaba îți spune tie lumea ca golul lui Tanase a bătut Macedonia, ăla al lui Man a bătut Islanda si ca in meciurile decisive cu Islanda ( baraj ) si Islanda ( la 0-0 ) n-a jucat niciunul de la FCSB ( Steaua ) tot meciul ca tu o ții pe a ta. Stai acolo unde ești ca încă nu ești vindecat. Ia-l si pe prostanacul de Revelion

ULUITOR CUM SE AUTO-UMILESTE SILVICA PE CATIVA FIRFIREI DE LA CIOBAN :))) Deci zi ma firfirel, golul lui Tanase din min 28 a batut Macedonia ma? NU GOLUL LUI IANIS HAGI DIN MIN 85, marcat DUPA CE MACEDONIA REVENISE DE LA 2-0 LA 2-2 SI CAUTA GOLUL VICTORIEI? IANIS HAGI CARE INTRASE FIX IN LOCUL "PERLEI" CALPUITE TANASE A MARCAT GOLUL VICTORIEI MA FIRFIREL :)) Realitatea simpla e ca introducerea lui Man in meciul cu Germania ne-a lasat practic in 10 (repet, a aratat ca un jucator de U15 bagat aiurea intr-un meci de seniori, alerga in directia opusa fazei, nu intelegea ce se intampla pe teren) si la fel s-a intamplat cu Morutan in meciul ultimei sanse cu Islanda pe teren propriu. Nu mai zic ca acolo a fost chiar mai rau, a fost tinut pe teren si Tanase vreme de vreo 77 de minute iar Morutan a intrat prin min 68 in locul lui Stanciu, practic noi mai aveam un pai de care sa ne agatam si finu' ii promova perlele ciobanului. De-aia te dispretuieste tot site-ul ma silvica. Apropo, credeai ca pacalesti pe cineva cu noua clona? :))) Teapa fraiere.

flick2020
flick2020  •  25 Martie 2022, 09:08
Postat de adriann_ pe 25 Martie 2022, 00:21

Nu uita a-ti dai 4 like-uri amaratule :)) Stai ca acum am inteles, ala cu "unde esti" samd nu e template, e un soi de "ba tu" pe care simti nevoia sa-l spui de fiecare data cand iti dai seama in ce hal ai ajuns stand conectat la monitoare 24/7/365 :)) Aia e ma, daca nu ti-a placut cartea :))

Scoala in *** e...scoala vietii, nu?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.steaua
andrei.steaua  •  25 Martie 2022, 08:47
Postat de adriann_ pe 25 Martie 2022, 00:40

SI MAI ZICEAI CA N-AR FI AMARATUL DE SILVICA :)) UITE-L CUM A SARIT CA RATA LA MUCI LA TYPO-UL ALA :)) cREZI CA GASEA CIOBANUL DOI POSTACI CARE SA SUFERE DE FIX ACELEASI ***? :))

Ti-am spus eu ca ești câinele meu care latră :))))) Degeaba îți spune tie lumea ca golul lui Tanase a bătut Macedonia, ăla al lui Man a bătut Islanda si ca in meciurile decisive cu Islanda ( baraj ) si Islanda ( la 0-0 ) n-a jucat niciunul de la FCSB ( Steaua ) tot meciul ca tu o ții pe a ta. Stai acolo unde ești ca încă nu ești vindecat. Ia-l si pe prostanacul de Revelion

Vezi toate comentariile (27)
Comentează