INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Bellerin despre războiul din Ucraina: „De Palestina, Yemen și Irak nu vorbește nimeni. E rasist să închizi ochii la alte conflicte”

Bellerin, în stânga, în perioada Arsenal // foto: Imago Images
Bellerin, în stânga, în perioada Arsenal // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2022 12:33 / Actualizat joi, 24 martie 2022 14:06

Hector Bellerin (27 de ani), fundașul spaniol împrumutat de Arsenal la Real Betis, spune că atenția suplimentară pe care războiul din Ucraina o primește față de alte conflicte armate din lume denotă „rasism”.

  • Pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, în ceea ce Vladimir Putin a descris a fi o „operațiune militară specială” cu scopul de a-i îndepărta de la conducerea țării vecine pe președintele Volodimir Zelenski și anturajul său, etichetați drept „neonaziști și drogați”.
  • Zeci de mii de vieți, inclusiv ale civililor, au fost pierdute de la începutul războiului, iar lumea s-a solidarizat cu Ucraina. Sancțiunile împotriva Rusiei au curs atât la nivel economic, cât și sportiv.

Fotbalistul spaniol Hector Bellerin consideră că implicarea mai puternică în acest conflict reprezintă o formă de rasism, având în vedere că alte conflicte armate, precum cele din Palestina, Yemen și Irak nu au fost la fel de mediatizate.

Vor să excludă cluburile engleze din Super Liga Europei: „De acum, nu mai e doar împotriva UEFA și FIFA, ci și contra Premier League”
PREMIER LEAGUE
Vor să excludă cluburile engleze din Super Liga Europei: „De acum, nu mai e doar împotriva UEFA și FIFA, ci și contra Premier League”

Hector Bellerin are o poziție fermă cu privire la războiul Ucraina - Rusia

„E dificil să văd că suntem mai interesați de acest război decât de altele. Nu știu dacă motivul este că (ucrainenii) seamănă cu noi mai mult sau că putem fi afectați mai tare la nivel economic și al fluxului de refugiați.

Războiul din Palestina a fost redus la tăcere, nu mai vorbește nimeni despre el. La fel cele din Yemen, Irak... faptul că Rusia nu poate participa la Cupa Mondială acum este ceva cu care alte țări se confruntă de mulți ani.

Este rasist să fi închis ochii la alte conflicte, iar acum să ai o astfel de poziție. De asemenea, reflectă lipsa empatiei față de numărul de vieți pierdute în multe conflicte și că le acordăm prioritate celor de lângă noi”, a spus fundașul lui Real Betis, potrivit Marca.

Cum diferă războiul din Ucraina de conflictele menționate?

Invazia Ucrainei de către Rusia este primul război de anvergură la nivel european după Al Doilea Război Mondial. Este un război de agresiune din partea regimului Putin, iar Pentagonul a subliniat că, în Ucraina, au loc „crime de război”.

  • Războiul din Yemen este un război civil care a început în 2014 și care a angrenat părți din lumea arabă. Este, practic, un război intern pentru putere politică;
  • Războiul din Irak a avut loc în 2003, când SUA și aliații au intervenit să răstoarne regimul lui Saddam Hussein, acuzat că ar deține arme chimice. Dictatorul irakian folosise de-a lungul timpului arme chimice împotriva propriului popor;
  • Mișcarea palestiniană este în conflict cu statul Israel și, prin mijloace catalogate de multe ori drept teroriste, încearcă să obțină diferite drepturi politice și teritoriale.

Mai multe știri de actualitate: 

UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”

GSP a aflat cei 8 jucători care au simptomatologie de viroză respiratorie » Au șanse mici să joace în România - Grecia

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (39)
ripensistu
ripensistu  •  25 Martie 2022, 21:39
Postat de boierasul pe 24 Martie 2022, 21:32

Gândire progresista scrie pe fruntea ta))) Cred ca la fel gândește și senilul de la Casa Alba)))

Pleaca de aici sosonule, nu mai prostii lumea.

boierasul
boierasul  •  24 Martie 2022, 21:32
Postat de ripensistu pe 24 Martie 2022, 16:51

Palestina este de vina pentru tot, nu ar trebui sa existe, deja sint prea multe state islamice in lume si toate sint esuate si salbatice, nu se compara cu marele Israel. Palestinienii ar trebui sa se duca in Iordania si sa schimbe denumirea tarii in Palestina si am rezolvat problema. In Iraq problema este ca aceasta tara nu ar fi trebuit sa existe, existenta sa se datoreaza Acordului Sykes-Picot din 1916 in care Arabia a fost impartita in regiuni arbitrare fara sa tina cont de nimic, bagand la un loc multe triburi care se urasc de moarte si religii care se urasc de moarte, astfel razboiul nu se va opri niciodata acolo.

Gândire progresista scrie pe fruntea ta))) Cred ca la fel gândește și senilul de la Casa Alba)))

boierasul
boierasul  •  24 Martie 2022, 21:21
Postat de Vasile Bazil pe 24 Martie 2022, 20:39

Nu e vorba de rasism,la Bellerin este vorba de ignoranta iar la voi de sosocism cronic,va "dati mari"cu carti citite dar se pare ca citit degeaba daca nu aveti obiceiul sa si ganditi-de fapt e mai usor daca gandesc sosocii pentru voi , nu ?

Amice tu nu ai vacanta cata școală are Sosoaca))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează